2019. augusztus 17., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Február 4-én a Maurer Imobiliare ingatlanberuházó cég hozzáfogott

az építőtelep kialakításához a volt marosvásárhelyi cukorgyár helyén. Első lépésként területrendezési munkálatokat végeznek, majd kijelölik és elkészítik az első két tömbház alapját, illetve kialakítják az utakat, amelyek lehetővé teszik a nehézgépjármű-forgalmat, ezek mellé pedig egy betonállomást húznak fel és egy gépkocsimosót is létesítenek – áll a cég által lapunkhoz elküldött közleményben. 

Fotó: Nagy Tibor


A cég nyolc év alatt 3500 lakást magába foglaló önálló tömbháznegyedet épít, ahol többek között üzlet, szabadidőközpont, parkolóhelyek és zöldövezet is lesz. Az első két tömbházat a terület északi oldalán húzzák fel, egyik 47, a másik pedig 62 stúdió típusú, illetve két- és háromszobás lakást tartalmaz tömbház alatti garázsokkal. Úgy számítják, hogy minden lakáshoz biztosítanak egy garázst vagy kültéri parkolóhelyet, amelyet szintén megvásárolnak a lakások majdani tulajdonosai. Azt is kilátásba helyezték, hogy a földszinti erkélyeket külső ajtóval is ellátják, hogy ezeknek az apartmanoknak a tulajdonosai kis kertet is létrehozhassanak. E két épületet 2019 végéig fejezik be. Jelenleg folyamatban van az építkezési engedély kiváltása, amint ez meglesz, hozzálátnak a munkához. 

Alina Neagu, a cég marketingosztályának vezetője lapunknak elmondta, a tartófalak kivételével a megrendelők módosíthatják a belső tér elrendezését. A cég 25-féle változatot ajánl, amely közül választani lehet. A lakások ára az igényektől és a szerződési feltételektől függően mintegy 35.000 és 72.000 euró között változik. 

Az említett két tömbházban létesítendő lakások 60%-át már leszerződték, várják a vásárlókat a cég értékesítési irodájában a laktanyával szemben levő Ion Heliade Rădulescu utcában vagy a Promenada Mallban levő standnál. Az érdeklődők a www.maurer-residence-targumures.ro honlapon is megtekinthetik a látványterveket – a lakónegyed teljes képét, illetve a lakásoknak a tervrajzát, ugyanakkor a finanszírozási lehetőségekről is tájékoztatják az ügyfeleket. 

Aline Neagu elmondta, hogy a céget 12 évvel ezelőtt Brassóban Simon Maurer vállalkozó hozta létre. Jelenleg Brassóban, Nagyszebenben, Konstancán, Kolozsváron és Marosvásárhelyen építenek lakóparkokat. Eddig az említett városokban összesen 6500 lakást értékesítettek, ami garancia és védjegy arra, hogy a marosvásárhelyi Maurer Residence sikertörténet legyen.