2022. december 2., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Online ifjúsági vetélkedő

A Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) idén tizenhatodik alkalommal szervezi meg a nagy népszerűségnek örvendő Adj, király, katonát! online ifjúsági vetélkedőt. Bejelentkezni szeptember 25-ig lehet.

Az Erdély-szerte meghirdetett vetélkedőre olyan V-VIII. osztályos diákok jelentkezését várják, akik játékosan, az irodalom világán keresztül szeretnének a közösségekről és a családról tanulni, akik a hasonló korú gyerekekkel való ismerkedés, barátságkötés által szeretnék feltérképezni a világot – áll a kolozsvári MIT közleményében.  

A versenyzők előre összeállított csoporttal jelentkezhetnek a vetélkedőre, a csapatok tagjai között kötelezően szerepelnie kell legalább egy ötödik osztályos tanulónak is.  

A bejelentkezési űrlap 2022. szeptember 25-ig érhető el a következő linken: https://akk.mitesek.net/regisztracio/ 

A tavalyi vetélkedőhöz hasonlóan a környezettudatosság jegyében zajló elődöntők feladatsoraihoz a gyerekek a vetélkedő weboldalán (https://akk.mitesek.net/) férhetnek hozzá, a szövegeket is ott teszik közzé, így egy számítógépről vagy akár okostelefonról is bármikor elérhetők lesznek. Az első két fordulón elért pontszámok összesítése után értesítik azokat a csapatokat, melyek bejutnak a november 19-én Székelyudvarhelyen megrendezésre kerülő MindentEldöntőre. További információ a vetélkedő Facebook-oldalán (www.facebook.com/adjkiralykatonat), a MIT weboldalán (www.mitesek.net) vagy Facebook-oldalán (www.facebook.com/MITESEK). 

Bármilyen kérdésre válaszolnak a mit@mitesek.net e-mail-címen vagy a 0751-891-215-ös telefonszámon. Amennyiben egy újabb járványügyi szabályozás megakadályozná a MindentEldöntő hagyományos módon való megtartását, a meghirdetett időpontban egy online térben zajló fordulóval helyettesítik.