hétfő, június 25, 2018

Az Osztrák–Magyar Monarchia és öröksége

November 29-én a Marosvásárhelyi 7-es Számú Általános Iskolában a fenti címmel megtartott vetélkedőnket az RMDSZ által fenntartott COMMUNITAS ALAPÍTVÁNY támogatta. Ennek köszönhetően még a negyedik helyen végzett csoport is kapott könyvjutalmat. De könyvjutalmat kapott Forró-Bathó Eszter Anna hatodikos diák is, aki a verseny előtti néhány hónapon át tartó internetes vetélkedő sztárja volt.

A versenyen hét iskola 33 diákja vett részt a következő tanárok vezetésével: Barabás Kinga, Högyes Katalin, Kántor István, Kerekes Szilárd, Neagu Katalin. A kövesdombi általános iskolából nyolc diák vehetett részt a vetélkedőn. A háromszoros túljelentkezés miatt elővetélkedőt kellett rendezni.

A verseny megkezdése előtt hármas csoportokba szerveztük a diákokat. A csoportok összeállításánál két szempontot tartottunk szem előtt: egy csoportba különböző iskolákból származó, de azonos felkészültségű diákok kerüljenek (a helyszínen öt kérdést tettünk fel a diákoknak, melyekre írásban válaszoltak). A verseny feladatait Kántor István és Kerekes Szilárd tanárok dolgozták ki. 

Iskolánkból végül a következő diákok végeztek dobogós helyen: Béres Tamás, Székely Dávid, Szabó Anita, Szász Norbert, Török Adrienn. 

Kerekes Szilárd