2022. december 3., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

2013. március 8-án tartottuk a Zrínyi Ilona matematikaverseny megyei fordulójának eredményhirdetését a Bolyai Farkas Elméleti Líceum dísztermében.


2013. március 8-án tartottuk a Zrínyi Ilona matematikaverseny megyei fordulójának eredményhirdetését a Bolyai Farkas Elméleti Líceum dísztermében. A versenyen részt vevő 3-12. osztályos diákok (az egyéni eredmények alapján) első tíz helyezettjét és felkészítő tanárát díjaztuk. Elismerésben részesült a minden évfolyam első három helyzett csapatát alkotó 3-3 tanuló is. Gratulálunk mind a diákoknak, mind az őket lelkiismeretes munkával felkészítő tanároknak!

Két vándorserleget is átadtunk a megyében a versenyen legjobban szereplő/teljesítő iskolának: a megyei összesített lista alapján a Bolyai Farkas Elméleti Líceumnak, valamint a nem marosvásárhelyi iskolák közül a dicsőszentmártoni Traian Általános Iskolának.

A megyei fordulón február 15-én 3191 diák vett részt a megye 64 iskolájából. Így nyugodtan kijelenthetjük, hogy ez a verseny örvend a legnagyobb népszerűségnek egész Erdély-szerte. Nem hagyományos feladataival megmozgatja minden diák logikai gondolkodását, fejleszti gyorsaságát, számításbeli pontosságát, ugyanakkor a frappáns megfogalmazásaival/témaköreivel örömet szerez a gyerekeknek.

A következő forduló a döntő, és helyszíne Veszprém (Magyarország), 2013. március 27-29. Itt megyénket 24 diák képviseli, és biztosak vagyunk benne, hogy az előző évekhez hasonlóan szép eredménnyel térnek majd haza. Kívánunk nekik további sok sikert!

Köszönetet mondunk azon cégeknek/szervezeteknek, amelyek támogatásukkal szebbé tették a díjkiosztás pillanatait: Mategye Alapítvány (Kecskemét), Népújság (Marosvásárhely), TimKo kenyérgyár (Marosvásárhely), Outward Bound Románia, Mentor Könyvkiadó (Marosvásárhely), Zelegor Könykiadó (Kézdivásárhely), Pallas Könyvkiadó (Csíkszereda), marosbogáti lelkészi hivatal, Matlap matematikai folyóirat szerkesztősége (Kolozsvár).

A gyerekek nevében köszönjük a segítségüket!

Bálint Attila Sándor matematikatanár (megyei szervező)