2019. október 23., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Szovátára látogattak a Besztercei Betyárok. Riadalomra semmi ok, a név alatt Beszterce megyei magyar értelmiségieket tömörító kispályás labdarúgócsapat értendő, amely már tíz éve baráti kapcsolatot ápol a szovátai tanárok közösségével, akikkel az Educatio kupáért az utóbbi években éppen a fürdővárosban kiírt országos tornán is rendszeresen találkoztak, de évente külön is összejönnek, vendégként is, házigazdaként is.

A kapcsolat ápolásában szovátai részről jelentős szerepet játszanak a Domokos Kázmér Óvoda, Általános Iskola és Szakközépiskola vezetői, akik ezúttal is kitettek magukért. Miután a fürdővárosi tanintézet alsó sporttermében barátságos mérkőzésen összecsaptak a felek, és a hazaiak diadalmaskodtak, együtt ünnepelték meg a barátságot, másnap pedig babgulyásos ebéden vettek részt a két csapat játékosai a Domokos Kázmér Iskolaközpont vezetőségének (Vass Ferencz igazgató, Kovács István aligazgató) jóvoltából. 

A két csapat:

* Szovátai Oktatók: Fábián Zoltán – kapus, Kovács István, Soós Levente, Soós Zsigmond (csapatkapitány), id. Soós Zsigmond, Kozomos Lajos, Gáll Csaba, Péter Huba, Csoma Ferenc és Lăurean Baia – mezőnyjátékosok; 

* Besztercei Betyárok: Budai György (Bethlen) – kapus, Székely Árpád (Bethlen), Kovács Szabolcs (Retteg), Antal Attila (Beszterce), Deák Zoltán (Beszterce), Vajda Szilárd (Beszterce, csapatkapitány) és Márton Roland (Beszterce) – mezőnyjátékosok. A baráti találkozón nem lehetett jelen Nagy Zoltán (Magyardécse) és Kerekes Zoltán (Beszterce).

A Betyárok egyik legjobbja, Vajda Szilárd, a Dribli Focisuli besztercei gyerekedzője elmondta, hogy kiváló kapcsolatot ápolnak a Szovátai Oktatókkal, és nagyon örvendenek, hogy évi rendszerességgel megrendezhetik ezeket a találkozókat.