2020. február 23., vasárnap

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Szoboszlai Dominik, a magyar labdarúgó-válogatott gólszerzője szerint igazi adok-kapok mérkőzést vívtak a szlovákokkal a Groupama Arénában rendezett hétfői Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen, amelyet – mint ismert – a vendégek 2-1-re megnyertek.

A Salzburg középpályása szerint mindent megtettek a győzelemért, de ez most nem sikerült. „Ők is nagyon akarták a sikert és mi is, ezúttal mellettük állt a szerencse, nem mellettünk – fogalmazott a szabadrúgásból 50. percben egyenlítő Szoboszlai. – Ez van, menni kell tovább.” Góljával kapcsolatban megjegyezte: örül annak, hogy már a válogatottban is eredményes tudott lenni, de nem tud úgy örülni, ahogy kellene, mert a csapat kikapott. A stadionban lévő hangulatot megköszönte a szurkolóknak, és reményét fejezte ki, hogy a drukkerek a következő meccseiken is velük tartanak.

Lovrencsics Gergő, akit sérülés miatt az első játékrészben le kellett cserélni, a lefújást követően nem volt túl boldog. Mint azt elmondta, minden lépésnél érzi a fájdalmat, de pontosat csak az MRI-vizsgálat után lehet majd mondani az állapotáról. „A szlovákok jobban használták ki a helyzeteiket, ez döntött a javukra” – mondta a Ferencváros hátvédje, aki szerint az elején kicsit meglepte a magyar válogatottat a rivális azzal, hogy az ő oldalán vezetett több támadást, de erre jól reagáltak. „Fel kell emelni a fejünket, sok pozitívum volt ebben a mérkőzésben. Volt, amikor sikerült odaszögeznünk őket a kapujuk elé” – tette hozzá Lovrencsics, aki szerint a mostani vereséggel sokkal nehezebb lesz kivívniuk az Európa-bajnoki részvételt, de mint mondta, „még nincs veszve semmi”.

Baráth Botond, akit a lefújás után állított ki a játékvezető, azt nyilatkozta, megkérdezte a játékvezetőt, „miért volt ilyen kényelmes”. „Az első szlovák gól lesről született, utána nekünk mindenért sárga lapot osztogatott, rájuk az új szabályok sem vonatkoztak, elrugdosták a labdákat, én meg elvesztettem a fejemet” – mondta az összecsapás végén történtekről a Kansas City védője, aki így a soron következő, horvátországi mérkőzésen biztos nem léphet pályára. „Kipécézett magának, alig várta, hogy sárgát adhasson. Biztos nem voltam szimpatikus neki” – tette hozzá.

A csereként beállt Holender Filip szerint a továbbjutás szempontjából még „minden nyitva van”, a következő találkozókon is nyugodtan kell játszaniuk, a helyzeteket pedig „be kell rúgniuk”. „Mindent beleadtunk, azt gondolom, ez látszott is” – zárta Holender.

A magyar válogatott 2-1-es vereségével csoportjában visszacsúszott a harmadik helyre, a horvátok állnak az élen, egypontos hátránnyal Szlovákia és Magyarország követi őket, de előbbi jobb egymás elleni eredményével a második. Az ötösből az első kettő jut ki a részben hazai rendezésű kontinensviadalra, amelyen három csoportmérkőzést és egy nyolcaddöntőt rendeznek Budapesten. A magyarok legközelebb október 10-én Splitben a világbajnoki ezüstérmes Horvátország vendégei lesznek.

A gólszerző Szoboszlai Dominik (j), mellette Dzsudzsák Balázs (k) és Baráth Botond (b) örül a labdarúgó-Európa-bajnoki selejtező E csoportjában játszott Magyarország – Szlovákia mérkőzésen a Groupama Arénában 2019. szeptember 9-én. Fotó: MTI/Illyés Tibor


Eredményjelző

A 2020-as labdarúgó-Eb-selejtező keddi eredményei:
* A csoport: Montenegró – Csehország 0-3, Anglia – Koszovó 5-3; az állás: 1. Anglia 12 pont/4 mérkőzés, 2. Csehország 9/5, 3. Koszovó 8/5, 4. Montenegró 2/5, Bulgária 2/5
* B csoport: Luxemburg – Szerbia 1-3, Litvánia – Portugália 1-5; az állás: 1. Ukrajna 13 pont/5 mérkőzés, 2. Portugália 8/4, 3. Szerbia 7/5, 4. Luxemburg 4/5, 5. Litvánia 1/5
* H csoport: Moldova – Törökország 0-4, Franciaország – Andorra 3-0, Albánia – Izland 4-2; az állás: 1. Törökország 15 pont, 2. Franciaország 15, 3. Izland 12, 4. Albánia 9, 5. Moldova 3, 6. Andorra 0

Megyei körkép

Kapunyitás volt az elmúlt hétvégén a Maros megyei 4. ligás labdarúgó-bajnokság klasszikus csoportjában. Az 1. forduló eredményei: Mezőrücs – Mezőzáh 7-3, Magyaró – Dános 2-1, Koronka – Dicsőszentmártoni Viitorul 4-0, Hadrév – Mezőceked 0-1, Gernyeszeg – Görgénysóakna 0-9, Radnót II – Küküllődombó 5-2.