2019. augusztus 17., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Három győzelmet arattak eddig az alap- és középszakaszban

a Kézdivásárhelyi SE ellen Marosvásárhely női kosárlabdázói, a negyedik mérkőzésen azonban már nem jött össze a siker a háromszéki csapat ellenében.

Legutóbb a kézdivásárhelyi mérkőzésen kisebb csetepaté alakult ki a pályán, egy-egy játékost el is tiltottak, viszont a CSM szorosan, de nyerni tudott. Ezúttal a marosvásárhelyi együttes csak az első negyedben tartotta a lépést az ellenfelével. Ionel Brustur edző nem számíthatott az alakulat legjobb tripladobójára, Maximra, és ez meglátszott a távoli kísérletek hatékonyságán. Ugyanakkor a KSE egyetlen légiósa, Mobley rendkívüli napot fogott ki, ha azt tekintjük, hogy 41 pontot szerzett, mondhatjuk, hogy szinte egyedül szerzett győzelmet klubjának. A KSE a második negyed elején lépett meg a marosvásárhelyi csapattól, amikor 13-13-as eredményt követően néhány perc alatt 23 pontos előnyt épített fel, hat perc alatt 42-19-et mutatott az eredményjelző. Innen pedig már nem tudott újítani a CSM. Nem csupán a triplák nem mentek jól, palánk alatt sem tudták felvenni a versenyt Mobley-vel és Debreczivel, és elveszítették a lepattanókért folyó csatát. Az eladott labdák számáról nem is beszélve, a 8:20-as arány beszédes ilyen tekintetben.

A vereség dacára a marosvásárhelyi csapat marad a Sárga csoport élén, de két mérkőzéssel többet játszott, mint a mögötte következő Nagyvárad. A következő bajnoki fordulóban, vasárnap 11 órától, a marosvásárhelyi csapat a Bukaresti Rapidot fogadja a Ligetben.


Jegyzőkönyv

Női kosárlabda Nemzeti Liga, középszakasz, Sárga csoport, 6. forduló: Kézdivásárhelyi SE – Marosvásárhelyi VSK 75:61 (20-13, 29-17, 15-17, 11-14)

Kézdivásárhely, sportcsarnok, 140 néző. Vezette: Vlad Antonio Sandu (Nagyszeben), Ştefan Atomulesei (Brassó), Faluvégi István (Szászrégen). Ellenőr: Alexandru Columban (Kolozsvár).

Kézdivásárhely: Mobley 41 pont (1), Debreczi 11 (1), Csurulya 9 (1), Dănălache 9, Holinka-Miklós 5 (1), Bölöni, Czimbalmos, Istók.

Marosvásárhely: Robinson 24 (1), Nagy-Voica 12, Radu 10 (1), Mészáros 9, A. Pop 6 (2), Bobar 6, Borşan, Feiseş.


Eredményjelző

A női kosárlabda Nemzeti Ligában:

* Piros csoport, 7. forduló: CSM Târgovişte – Kolozsvári U 87:71, Konstancai Phoenix – Aradi ICIM 71:63, Szatmárnémeti CSM – Sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC 76:51, a Brassói Barcaság állt; 8. forduló: Konstancai Phoenix – Szatmárnémeti CSM 52:70, Brassói Barcaság – Kolozsvári U 88:72, CSM Târgovişte – Aradi ICIM 52:70, a Sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC állt.

* Sárga csoport, 6. forduló: Kézdivásárhelyi SE – Marosvásárhelyi CSM 75:61; a Bukaresti Rapid – CSM Alexandria mérkőzést február 12-én, a Nagyváradi CSU – Bukaresti Agronomia találkozót február 20-án rendezik. 

A férfikosárlabda Nemzeti Ligában:

* Piros csoport, 4. forduló: Kolozsvári U-BT – Nagyváradi CSM CSU 73:71.

* Sárga csoport, 4. forduló: Bukaresti Dinamo – Medgyesi CSM 95:70.