2020. február 25., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A Marosvásárhelyi MSE korábbi játékosa, a most 18 éves Török Dávid – a többszörös hazai veterán bajnok atléta,  Barabási Rozália fia – augusztusban a magyarországi NB III-ban szereplő Füzesgyarmat labdarúgója lett. Az alakulat az őszi pontvadászat végén az első helyen végzett, célkitűzése a feljutás az NB II-be. Dávid a minap anyaországi sportpályafutása első fél évének élményeiről mesélt lapunknak. 

 – Az MSE-nél eltöltött mintegy kétéves időszak után Füzesgyarmatra igazoltál, ahol folytatódott labdarúgói karriered. Milyen tapasztalatokkal gazdagodtál?

– Az első hónap rettentően nehezen telt, mivel erős honvágyam lett. Aztán egyre jobban megszoktam a várost, a csapattársakat. A csapatnál merész terveket emlegettek, a fiatalok nevelését és beépítését a csapatba prioritásnak tekintik, emellett fő célunk feljutni az NB II-be, majd ott jól szerepelni. A tavaszi szezonban minden meccset meg kell nyernünk, hogy céljainkat teljesíthessük.

– Hogyan kerültél ki éppen Füzesgyarmatra?

– A tavalyi bajnokság végeztével értesültem, hogy a Füzesgyarmat érdeklődik irántam, és elfogadtam az ajánlatukat. A csapat tagjai befogadtak, a vezetőség is pozitívan támogatott, ez nagy segítség volt számomra. 

– A futball mellett iskolába is jársz?

– A tanulmányaimat is fontosnak tartottam folytatni. Sárrétudvaron járok iskolába, 20 kilométerre Füzesgyarmattól, ott vagyok negyedikes gimnazista.

– Térjünk a futballkarriered elejére. Hol kezdtél el futballozni?

– Kiskoromban a tömbházunk előtt barátokkal lasztiztunk, aztán a szüleimnek köszönhetően több helyi együttesnél is megfordultam, de igazából az MSE csapatánál sikerült kiteljesednem labdarúgóként, és bemutatkozhattam a nagycsapatban a 3. ligában. Ezzel párhuzamosan a klub U19-es együttesében is szerepeltem, így több mérkőzésen játszottam. 

– Hogyan tekintesz vissza az MSE-nél eltöltött időszakra?

– Nagy örömmel, hiszen felejthetetlen pillanatokat töltöttem el ott, több, jól felkészült szakemberrel és labdarúgóval dolgozhattam együtt, akik bíztak bennem, így nekik köszönhetően játéklehetőséget és bizalmat kaptam. Szívembe zártam az MSE csapatát, amelyhez kellemes emlékek fűznek. 

– Hogyan látod a jövődet néhány év múlva a futball terén, melyek a jövőbeli céljaid?

– Az igazság az, hogy a füzesgyarmati ajánlattal az egész futballkarrierem egyik napról a másikra megváltozott. Megtanultam, hogy minden napot maximálisan ki kell használnom, hogy bizonyítsak, hiszen az álmom mindig az volt, hogy profi labdarúgóvá váljak.

– A téli ünnepekre hazatértél.

– Szabadságomat töltöm itthon, remélem, hogy családi és baráti környezetben kellőképpen sikerül feltöltődnöm egy nehéz, ugyanakkor fontos és nem utolsósorban sikeres őszi idény után. Reméljük, hogy vezető pozíciónkat a tavaszi idény végéig megőrizzük, és sikerül feljutnunk az NB II-be.

Itt még az MSE labdarúgójaként, az FK Csíkszereda elleni, idegenbeli mérkőzésen csatázik a labdáért a fiatal futballista

Fotó: Székelyhon
Kapcsolódó cikkek:

Marosvásárhelyen ülésezett

2020-01-28 16:44:29 // -

a Romániai Magyar Néptáncegyesület vezetősége

Szarvas József egyéni estje Marosvásárhelyen

2019-12-12 16:32:48 // Kaáli Nagy Botond

Pustol a hó, avagy hogyan lesz a tanyasi kisfiúból a Nemzeti színésze