2018. október 24., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A Marosvásárhelyi ASA női labdarúgócsapata magabiztos játékkal felülmúlta a tabella második helyén álló Temesvári CFR-t, amely eddig csak a Kolozsvári Olimpiától kapott ki, összes többi ellenfelét felülmúlta. 

Marosvásárhelyi helyzet a temesvári kapu előtt. Fotó: Nagy Tibor


A Marosvásárhelyi ASA női labdarúgócsapata magabiztos játékkal felülmúlta a tabella második helyén álló Temesvári CFR-t, amely eddig csak a Kolozsvári Olimpiától kapott ki, összes többi ellenfelét felülmúlta. Noha ezen a mérkőzésen is csupán 12 játékosra számíthatott Székes Károly vezetőedző, a lányok mindenképpen bizonyítani akarták, hogy Temesvár gyakorlatilag bitorolja a nekik kijáró ezüstérmes pozíciót, és csak az őket sújtó nehézségek következtében kerülhettek oda.
Bár az ősszel alig tudott összeszedni egy csapatra való játékost, az ASA egyre jobban belelendül az idény vége felé. A múlt héten például Craiovával játszott idegenben, és úgy harcolt ki 1-1-es döntetlent (Gorea góljával), hogy csupán 9 játékossal tudott pályára lépni, ráadásul három alapember hiányzott. Mădălina Boroş a női ifi teremfoci-válogatottal Spanyolországban tartózkodott, nővére, Alina eltiltás miatt nem játszhatott, Roca pedig sérült volt.
Mindhárman visszatértek a Temesvári CFR elleni meccsre, és ez meg is látszott a teljesítményen. Valljuk be, az ASA-t az is segítette, hogy a CFR nem állt be védekezni, hiszen a győzelem gondolatával érkezett, így a gyors ellentámadások rendszeresen helyzeteket eredményeztek a vendégek kapuja előtt. Az első gólt a 11. percben szerezte a szemfüles Roca, aki kihasználta, hogy a kimozduló kapus felszabadítása hozzá került, és 35 méterről átemelte rajta. Néhány perccel később Golea kapta üresen a tizenegyes tájékán, és elgurította a hálóőr mellett.
Temesvár megpróbált rohamozni, de a védelem rendre semlegesítette a támadásaikat, szükség esetén pedig Rusz Orsolya is helyén volt a kapuban. 
A második félidő elején Alina Boroş 25 méterről csavarva helyezett a jobb felsőbe, majd Golea egy kapus által kiütött labdát küldött a hálóba. Bár az ASA csatárai még néhány jó lehetőséget kihagytak, a CFR a 70. percben szépített, miután egy szabadrúgást követően nem tudott felszabadítani a védelem. 
Az utolsó húsz perc temesvári rohamokat hozott, de igazán nem került veszélybe Rusz kapuja.
Az idény utolsó bajnoki mérkőzését Székelyudvarhelyen játssza jövő vasárnap a csapat, majd egy kupameccs is műsoron van, a 2. ligás marosvásárhelyi Ladies ellen. Ezeket a meccseket még biztosan lejátsszák, ám a tavaszi folytatás kapcsán nagyon nagy a bizonytalanság, ha nem kerül pénz a megmentéshez, lehet, hogy a klubbal együtt megszűnik az egyszeres bajnok, kétszeres kupagyőztes és hatszoros ezüstérmes női csapat is. 
 
Jegyzőkönyv
Női labdarúgó 1. liga, 8. forduló: Marosvásárhelyi ASA – Temesvári CFR 4-1 (2-0)
Marosvásárhely, Sziget utcai műgyepes pálya, 50 néző. Vezette: Octavian Ciucanu (Brassó) – Gabriel Boncz (Fogaras), Viorel Pânzaru (Brassó).
ASA: Rusz – Vâga, A. Boroş (63. Adorjáni), Mera, Gorea, Barabási, Roca, Meleacă, M. Boroş, Golea, Năznean.
Az ASA gólszerzői: Roca (11.), Golea (19., 67.), A. Boroş (50.).
 
Eredményjelző
A női labdarúgó 1. liga 8. fordulójában a következő eredmények születtek: CSS Târgovişte – Székelyudvarhelyi Vasas Femina 1-1, Marosvásárhelyi ASA – Temesvári CFR 4-1, Universitatea Alexandria – Real Craiova 7-0, Kisbecskereki Fortuna – Bukaresti Fair Play 4-6, Borgóprundi Heniu – Kolozsvári Olimpia 0-6.