2021. augusztus 4., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Feljutás az élvonalba

A magyar labdarúgó-válogatott megnyerte csoportját a Nemzetek Ligája másodosztályát jelentő B divízióban, és feljutott az élvonalba, mivel szerdán az utolsó fordulóban 2-0-s győzelmet aratott a török csapat felett, míg az eddig éllovas oroszok 5-0-ra kikaptak Szerbiában.

Marco Rossi szövetségi kapitány csapata Sigér Dávid találatával szerzett vezetést az 57. percben, a végeredményt pedig a csereként beálló Varga Kevin állította be a hosszabbításban.

A jövő évi Európa-bajnokságra kijutott magyarok, akik immár hat találkozó óta veretlenek, a csoport-elsőséggel feljutottak a Nemzetek Ligája élvonalába, egyúttal akár világbajnoki pótselejtezős helyhez is juthatnak, de ez csak a vb-selejtezők jövő novemberi zárásakor derül ki.

Ugyancsak szerdán Románia 1-1-re játszott Észak-Írországban (gólszerzők: Liam Boyce az 56., illetve Bicfalvi Erik a 81. percben). Miután az Európai Labdarúgó-szövetség úgy döntött, hogy a Norvégia elleni mérkőzést 3-0-lal a Mirel Rădoi irányította alakulat javára írja (mint ismert, a skandináv csapat az egyik játékosuk koronavírusos fertőzése miatt nem kapott engedélyt országuk egészségügyi hatóságaitól, hogy Romániába utazzon, emiatt a meccset nem játszották le – a szerk.), és Oroszország 5-0-ra kikapott Szerbiától, Szlovákia pedig 2-0-ra Csehországtól, az észak-írországi döntetlennel teljesült a román szövetség célja, éspedig, hogy a világbajnoki selejtező sorsolásakor a csapatot a második értékcsoportba sorolják.

Érdekesség, hogy a romániai mérkőzéstől eltérően az ausztriai vendégjátékot már nem mondták le a norvégok, de teljesen új kerettel utaztak, és 1-1-re játszottak a házi-gazdákkal, akik megnyerték a csoportot, és a magyarokhoz hasonlóan feljutottak az A divízióba.

Varga Kevin (b) és Sigér Dávid (j), a két gólszerző Fotó: MTI/Illyés Tibor