2021. április 10., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Bukarestben rendezik a következő buboréktornát, amelyen a Marosvásárhelyi CSU Medicina férfi-kosárlabdacsapata is érdekelt. Miután az előző tornán két fővárosi alakulat ellen játszott, újabb két ottani együttes vár George Trif tanítványaira március 13-án és 14-én. Az első mérkőzésen az Agronomia, a másodikon a Rapid lesz Martinićék ellenfele.

Az egyik feljutásra pályázó klub, a Bukaresti Știința elleni siker után a marosvásárhelyi csapat favoritnak számít a két mérkőzésen, ám nem engedheti meg magának, hogy könnyedén vegye a meccseket, különösen a Rapid ellenit.

Az eddigi statisztikák alapján (noha a CSU Medicina csak kétszer lépett pályára, így ezek a számok még nem feltétlenül számítanak relevánsoknak) a marosvásárhelyi együttes szinte minden elemében a jövő hétvégi ellenfelei fölé emelkedik, azonban van egy lényeges kivétel. 

A lepattanózásban nem áll a legjobban, ezt a hiányosságot azonban a labdabiztonsággal (kétszer kevesebb eladott labda, mint az ellenfeleknél), az irányítók labdalopási képességével és a dobások pontosságával ellensúlyozza. Igaz, a triplamutató 30% alatti, ami ezeknek a játékosoknak az esetében alacsonynak számít, de ne feledjük, az edzések javát olyan teremben végzik, ahol a hárompontos vonal nem a jelenlegi szabályok szerinti távolságra van.

Amint várható volt, több elemben Goran Martinićnak vannak a legjobb számai. Ő a legponterősebb játékos 25,5-ös átlaggal, és a legjobb passzoló 4,5-es mutatóval. Nem meglepően a legtöbb lepattanót, átlagban 11-et, Vladislav Șolopa gyűjtötte be. Itt kell megemlítenünk, hogy Bölöni Tamás mérkőzésenként négy labdát lopott az ellenfelektől. 

A jövő hétvégi mérkőzések kezdési időpontjait még nem közölték, a meccsek vélhetően élőben követhetők lesznek az interneten.

A Bukaresti Știința elleni siker után a marosvásárhelyi csapat favoritnak számít a két fővárosi mérkőzésen

Fotó: Viography