2022. január 19., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Fiatal házasokkal telt meg, zsúfolásig, február 11-én a marosszentgyörgyi Gemini vendéglő, ahova meghitt együttlétre, a házastársi kapcsolatokat megerősítő estére hívta össze őket a helyi polgármesteri hivatal és a gyulafehérvári egyházmegye családpasztorációs irodája.


Fiatal házasokkal telt meg, zsúfolásig, február 11-én a marosszentgyörgyi Gemini vendéglő, ahova meghitt együttlétre, a házastársi kapcsolatokat megerősítő estére hívta össze őket a helyi polgármesteri hivatal és a gyulafehérvári egyházmegye családpasztorációs irodája. Immár harmadik éve szervezik meg Marosszentgyörgyön a házasság hetét, melynek világ- és Európa-szerte az a fő célja, hogy kihangsúlyozza az Isten akarata szerinti házasság fontosságát, erejét és szépségét, megerősítse a gyengülő kötelékeket és felélessze a pislákoló szeretetlángokat.
Az est meghívottja Jakabos Barnabás jezsuita szerzetes, egyetemi lelkész volt, aki a házasságon belüli hűségről és kitartásról beszélt. A program alatt a házasok a kapcsolatuk erősségét felderítő tesztet végezhettek el, és beszélgettek az egymásra szánt idő fontosságáról, a kommunikációról és a válás megelőzéséről. Az est házigazdái Sófalvi Szabolcs és Adél, tizenöt éves házasok voltak, akik kilenc éve szolgálnak a marosvásárhelyi jegyesoktatásban. A program végén a keresztény házasságról szóló könyveket, filmes DVD-ket és virágcsokrokat kaptak a születésnapjukat ünneplő résztvevők, de a legfiatalabb és a legidősebb házasokat is megajándékozták a szervezők. 
A marosszentgyörgyi Házasság hete című rendezvény végén a párok kettesével egymásért imádkoztak, majd a helyi Triola hangszeres együttes zenéjét hallgatva gyertyafényes vacsorán vettek részt. 
(L.Á.)