2019. július 23., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A 48-szoros magyar válogatott Elek Ákos hét év után visszatért

kedden a labdarúgó OTP Bank Ligában címvédő MOL Vidi FC-hez.

„Sosem zártam ki annak a lehetőségét, hogy egyszer majd visszatérjek a Vidibe, ezért is tartottam annak idején fontosnak azt, hogy korrekt körülmények közt távozzak Székesfehérvárról – mondta a klub honlapján. – Sosem titkoltam, még a DVTK csapatkapitányaként sem, hogy nagyon sokat jelent számomra a Vidi, hiszen itt lett belőlem gyerekből felnőtt, itt váltam élvonalbeli játékossá, válogatott labdarúgóvá. Hatalmas büszkeséggel tölt el, hogy tagja lehettem a klub első bajnokcsapatának, és arra is büszke vagyok, hogy a Vidi első gólját a BL-ben én szereztem” – tette hozzá a 30 éves középpályás, aki kijelentette, nem levezetni tért haza, hanem komoly célokért szeretne küzdeni.

Kovács Zoltán sportigazgató azt emelte ki, komoly fegyverténynek tartja, hogy újabb magyar válogatott futballistát tudott „hazahozni” a klub. „Bizonyos szempontból más típusú játékos, mint a posztriválisai, ez bővíti a vezetőedző lehetőségeit, egyben pedig tovább növeli a versenyhelyzetet a középpályán. Ebből minden játékosunk profitálhat, s nem utolsósorban természetesen a csapat is előbbre léphet” – mondta a sportvezető, aki elárulta, az új szerzeménynek voltak külföldi és magyar lehetőségei is, de a tárgyalások során végig azt érezte rajta, hogy erős kötődése miatt a Vidiben szeretne játszani.

Elek Ákos 2008-ban Kazincbarcikáról került a székesfehérvári csapatba, amelytől 2012 januárjában előbb kölcsönbe a török Eskisehirsporhoz, majd nyáron végleg a Diósgyőrhöz távozott. Később megfordult a kínai Csangcsun Jataj együttesében, 2017 márciusától mostanáig pedig a kazah Kajrat Almati színeiben futballozott. Tagja volt a 2016-os Európa-bajnokságon nyolcaddöntős nemzeti együttesnek, melyben júliusban lépett pályára legutóbb, mivel augusztusban magánéleti okokra hivatkozva lemondta a szereplést az év hátralévő részére.

A magyar válogatottban (b1) a Horvátország elleni mérkőzésen, 2016. március 26-án,
a budapesti Groupama Arénában. Zimbio Fotó


Európai focikörkép

* Angol Premier Liga, 21. forduló: Arsenal – Fulha 4-1, Bournemouth – Watford 3-3, Cardiff – Tottenham 0-3, Chelsea – Southampton 0-0, Everton – Leicester 0-1, Huddersfield – Burnley 1-2, Manchester City – Liverpool 2-1, Newcastle United – Manchester United 0-2, West Ham United – Brighton & Hove Albion 2-2, Wolverhampton – Crystal Palace 0-2. Az élcsoport: 1. Liverpool 54 pont, 2. Manchester City 50, 3. Tottenham 48.

* Spanyol Primera División, 18. forduló: Alavés – Valencia 2-1, Eibar – Villarreal 0-0, Espanyol – Leganés 1-0, Real Madrid – Real Sociedad 0-2, Celta Vigo – Athletic Bilbao 1-2, Sevilla – Atlético Madrid 1-1, Getafe – FC Barcelona 1-2, Huesca – Betis 2-1, Levante – Girona 2-2, Valladolid – Rayo Vallecano 0-1. Az élcsoport: 1. Barcelona 40 pont, 2. Atlético Madrid 35, 3. Sevilla 33.