2019. augusztus 17., szombat

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A férfivízilabda-szuperliga 11. fordulójában

a tavalyi bronzérmes Brassói Corona Sportul Studenţesc érkezett a Marosvásárhelyi CSM otthonába. A papírformának megfelelően mindkét mérkőzést a vendégek nyerték, a teljesítmény azonban nem volt egyenletes.

Nagyon félősen, megilletődve kezdték az első meccset a marosvásárhelyiek, az első két negyedben alig-alig tudták megközelíteni a brassói kaput, az ellenfél szoros emberfogást akalmazott, a labdát birtokló, megtámadott játékos rengeteg időt vesztegetett el azzal, hogy hátrafelé úszva próbálta megtalálni a szabad társat, azonban a többiek a legtöbbször nem mutatták magukat, így lövés nélkül, vagy távoli, veszélytelen lövéssel telt el a támadóidő. Ez az utolsó negyedben változott meg, amikor végre néhány igazi pólóakciót hoztak össze a házigazda csapat játékosai, egy-két szépségdíjas góllal, mindössze annyit téve, hogy többet úsztak, megpróbálták szabaddá tenni magukat, és a passzok sokkal pontosabban érkeztek.

Ezt a lendületet a második meccs első negyedére is sikerült átmenteni, amikor nemcsak vezetést szereztek, hanem 4-1-re el is húztak a házigazdák, és csak azért nem 5-1-re, mert Alexandrescu az utolsó másodpercekben kihagyott egy ötméterest. Aztán 180 fokos fordulatot vett a meccs, beállt a papírforma szerinti kerékvágásba, és a nagy tapasztalattal rendelkező szerb Jerković és az orosz Balakirjov vezetésével nyolcat lőtt az ellenfél a következő negyedben, míg a CSM játékosai csak ritkán tudták megközelíteni Slemov kapuját. 

Edward Andrei edző a találkozókat arra használta fel, hogy nagyon fiatal játékosoknak biztosítson lehetőséget a bemutatkozásra a szuperligában, úgy is fogalmazhatunk: szó szerint a mély vízbe dobta őket. A 14 éves Rudnyánszkyt például egy büntető elvégzésével is megbízta (sajnos, kimaradt), míg a két találkozó utolsó negyedeiben a kapuban a 13 éves Peti András mutatkozott be, nem teljesen sikertelenül.

A férfivízilabda-szuperligában a február 23-24-i hétvégén folytatódnak a küzdelmek, a Marosvásárhelyi CSM két mérkőzés erejéig a Nagyváradi Crişul vendége lesz. 

Fotó: Nagy Tibor (archív)

Jegyzőkönyv

Férfivízilabda-szuperliga, 11. forduló: Marosvásárhelyi CSM – Brassói Corona Sportul Studenţesc 10-24 (1-4, 1-7, 2-7, 6-5) és 

5-19 (4-1, 0-8, 1-5, 0-5)

Marosvásárhely, víkendtelepi sátortetős uszoda, 100 és 50 néző. Vezették: Mihai Bălănescu (Bukarest), George Mihalache (Brassó). 

Marosvásárhely: Elizarov (Peti) – Bindea Paul (2/0), Chiriacov (0/0), Filimon (0/0), Buda (2/2), Magyari Dávid (0/0), Dan (0/0), Cristian Róbert (1/0), Alexandrescu (2/1), Stoian (1/1), Magyari Botond (0/0), Jiganea (2/1), Szathmáry (0/0), Rudnyánszky (0/0). 

Brassó: Moraru, Slemov (Paladiciuc) – Jerković (2/4), Georgescu (5/1), Tampa (0/0), Ianc (4/1), Lutescu (1/2), Ivović (5/-), Lucian (-/0), Vlăsceanu (2/3), Creţu (-/1), Oanţă (1/2), Grajdieru (0/0), Balakirjov (3/5).


Eredményjelző

A férfivízilabda-szuperliga 11. fordulójának mérkőzései: Marosvásárhelyi CSM – Brassói Corona Sportul Studenţesc 10-24 és 

5-19, Bukaresti Steaua – Bukaresti Rapid 16-5 és 10-4, Nagyváradi CSM Digi – Nagyváradi Crişul 18-5 és 17-7, Kolozsvári Poli – Bukaresti Dinamo 7-19 és 5-19. Az Aradi AMEFA áll.