2019. július 19., péntek

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Statikus, kevés helyzetet hozó taktikai csata végén gól nélküli döntetlennel zárult Kolozsváron a román élvonal rangadója a CFR és a FCSB csapatai között. A telt ház nem jött össze a fellegvári stadionban – mintegy 13 ezer néző gyűlt össze a találkozóra –, ami nem csoda, hiszen 70 lejes áron vesztegették a belépőket. Aki elment, hogy a helyszínen tekintse meg a mérkőzést, bánhatta: ritkán látott unalmas meccset játszott a két csapat, alig néhány kapujelenettel, rengeteg technikai hibával.

A kétszázadik 1. ligás találkozóján dirigáló Dan Petrescu a megszokott biztonsági futballjánál is passzívabb taktikával küldte pályára a kolozsvári csapatot, a CFR az első félidőben saját térfelére visszahúzódva várta és rombolta ellenfele támadásait. A zárt védelmet a vendégek nem tudták feltörni, egyetlen helyzetüket Kévin Boli luftjának köszönhették, de Harlem Gnohéré sem találta el jól a labdát, így a kaput sem. A CFR a félidő utolsó másodperceiben jutott el először ellenfele kapujához, amikor egy szöglet után Paulo Vinícius fejese után a labda a bal kapufáról pattant mellé, összegezte az első félidőben látottakat az NSO.

A második játékrészben a hazaiak ugyan feltolták védekezésüket, és a labdaszerzések után próbáltak gyorsabban támadni, de néhány veszélyes beadás volt a legveszélyesebb akciójuk. A kapura tartó első kolozsvári „lövést” csak a 69. percben láthatták a nézők, de Cristian Manea mellel kapu felé tett, erőtlen labdája nem okozott gondot Bălgrădeannak. A bukaresti kapus csak a csereként beállt Thierry Moutinho lövésénél volt verve, a 19 méterről eleresztett labda a jobb kapufát döngette meg. A döntetlen konzerválta a két csapat közti hárompontos különbséget – öt fordulóval a szezon vége előtt.

Fotó: GSP


Eredményjelző

* 1. liga, rájátszás, 5. forduló (vasárnapi eredmények): felsőház: Kolozsvári CFR – Bukaresti FCSB 0-0; alsóház: FC Voluntari – Medgyesi Gaz Metan 1-2. Az állás: felsőház: 1. CFR 38 pont, 2. FCSB 35, 3. Craiova 30; alsóház: 1. Medgyes 31 pont, 2. Dinamo 28, 3. Jászvásár 23.
* 2. liga, 30. forduló: Bukaresti Metaloglobus – Aradi UTA 3-0, Energeticianul Şirineasa – Temesvári Ripensia 2-3, Chindia Târgovişte – Temesvári ACS Poli 1-0, Nagyváradi Luceafărul – Petrolul Ploieşti 3-1, Temesvári ASU Politehnica – Dacia Unirea Brăila 4-0. Az élcsoport: 1. Academica Clinceni 70 pont, 2. Chindia Târgovişte 66, 3. Kolozsvári Universitatea 63.