2018. október 24., szerda

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Az elmúlt héten megyénkben ketten haltak meg, akiknél bebizonyosodott, hogy egyéb bántalmaik mellett influenzások voltak. 

Az elmúlt héten megyénkben ketten haltak meg, akiknél bebizonyosodott, hogy egyéb bántalmaik mellett influenzások voltak. Egy dicsőszentmártoni 61 éves férfi február 28-án, egy 63 éves héjjasfalvi férfi pedig március 1-jén hunyt el. Mindkettőjük szervezetében kimutatták az AHN1 influenzavírust, és egyikük sem kapott védőoltást – tájékoztatott dr. Stelian Caraghiaur, a megyei közegészségügyi igazgatóság sajtóreferense.
Hozzátette, hogy az elmúlt héten csökkenni kezdett megyénkben a nyilvántartásba vett influenzás betegek száma, és a 7.295 esetből 109-en szorultak kórházi ellátásra. Ez valamivel kevesebb, mint a február 19–25. közötti héten regisztrált esetek száma, amikor a 7.514 betegből 139-et utaltak kórházba. A tüdőgyulladással diagnosztizált betegek száma viszont nőtt, a korábbi héten nyilvántartásba vett 2.638-ról 2.728-ra, akik közül 188-at ápoltak a fekvőbeteg-ellátásban. 
Megyénkben lecsengett a kanyaró terjedése, az idei év első két hónapjában két megbetegedést jeleztek.