2019. május 23., csütörtök

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

A legnehezebb mérkőzésnek ígérkezett

a piteşti-i kiszállás a Marosvásárhelyi CSM női röplabdacsapata számára, hiszen az alapszakasz odavágóinak utolsó fordulójában a második helyezett csapat otthonába látogattak. Az FC Argeş sem okozott azonban komolyabb gondot Predrag Zucović tanítványainak, akik három rövid játszmában intézték el a „rangadót”.

Való igaz, a piteşti-i mérkőzés nem indult könnyen, a lelátó buzdítása hatására a házigazdák nagy lendülettel vetették bele magukat a küzdelembe, minden labda után vetődtek, és kihasználva a marosvásárhelyi játékosok néhány elrontott nyitását, szorosan tartották az eredményt az első szettben. Utoljára azonban 16-15-re vezettek, ezután a marosvásárhelyiek kerültek előnybe, és 19-20 után végleg megtört az egyensúly, a játszma végén a vendégek nagyobb játékereje érvényesült. A második és harmadik játszmának azonban már nem volt értékelhető története. A CSM már az elején állva hagyta a házigazdákat, valósággal átgázolt a lila mezes ploieşti-ieken, és az FC Argeş csak úgy jutott túl a 10 ponton mindkét esetben, hogy a marosvásárhelyi játékosok már nem összpontosítottak annyira a végén, amikor gyakorlatilag biztosak lehettek a sikerben.

Ezzel a győzelemmel a Marosvásárhelyi CSM játszmaveszteség nélkül fejezte be az alapszakasz odavágóit, és semmi okunk nincs azt feltételezni, hogy nem ugyanígy söpör végig a visszavágókon is. Predrag Zucović csapata számára csak ezután kezdődik az igazi kihívás, hiszen a rájátszásban a feljutás lesz a tét. A visszavágók már most megkezdődnek, szombaton a CSM Máramarosszigetre látogat, majd december 15-én, a téli ünnepek idejére elrendelt szünet előtti utolsó játéknapon Nagyváradot fogadják a Pongrácz Antal csarnokban.


Jegyzőkönyv

Női röplabda A2 osztály, Nyugati csoport, 9. forduló: FC Argeş Piteşti – Marosvásárhelyi CSM 0:3 (20-25, 12-25, 11-25)

Piteşti, Trivale-csarnok, 200 néző. Vezette: Dan Andrei (Bukarest), Florin Barbu (Bukarest).

FC Argeş: Moale, Stroe, Şuţan, Scarlat, Ilie, Da Monte (Constantin). Liberó: Vlad.

Marosvásárhelyi CSM: Fl. Murariu, Vereş, Diţu, Andreica, Ioan, Vujadinović (Ionescu, Arniceru, K. Murariu, Dumitrescu, Cora). Liberó: Molnar.


Eredményjelző

A női röplabda A2 osztály Nyugati csoportja 9. fordulójában: Temesvári CSM – Dévai Cetate 2:3, SCM U Craiova – Nagyszebeni Volei CSM 0:3, FC Argeş Piteşti – Marosvásárhely CSM 0:3, Máramarosszigeti CSM – Lugosi CSM II 0:3, Nagyváradi CSU – Temesvári Politehnica 3:0.