2020. július 7., kedd

Hiteles tájékoztatás, közösségformáló vélemények

Marosvásárhely

Vasárnap a 6. liga nyolcadik fordulójában, gyönyörű őszi napsütésben, Sáromberke Csíkfalvát fogadta. A vendégek tartalékos csapattal léptek pályára, mindössze 10 játékost sikerült verbuválniuk a mérkőzést megelőző délután. Ennek ellenére a találkozó az első játékrészben szoros küzdelmet hozott, mindkét oldalon voltak helyzetek, gólok.

A sáromberkiek már a 2. percben betaláltak Mező Roland révén, aki az ellenfél tizenhatosán pattogó labdát higgadtan a hálóba helyezte (1-0). A gól után a csíkfalviak voltak veszélyesebbek, két gólhelyzetet is kihagytak, aztán a házigazda együttes átvette a kezdeményezést. Mindenki újabb hazai találatra számított, de ehelyett a csíkfalvi szélső, Gáspár Attila szerzett gólt (28. perc, 1-1). Szünet előtt újabb két gólt jegyezhettünk. Először a vendégek zörgették meg a hálót, akik egy 18 méteres szabadrúgásból találtak be Csoma Ferenc révén (40. perc, 1-2), aztán ifj. Szántó Attila szaladt el a jobbszélen, s bombázott a hosszú sarokba a kiszaladó kapus mellett (45. perc, 2-2). 

A pihenő után egyre jobban játszott a sáromberki csapat, a csíkfalviak csak a védekezésre figyeltek, de a hátvédeik így is sokat hibáztak. Csak a partjelző ügyetlenkedésének köszönhetően késlekedtek a sáromberki gólok, a játékvezető többször állította meg a házigazdák támadását, egyik vonalbíró téves lesjelzéseire. A 67. és 79. percben Ötvös Lehel találatait jegyezhettük, aki először Nistor L. beadásából szerzett gólt (3-2), aztán a csíkfalviak egyik védőjétől „ellopott” labdát helyezte a kapuba (4-2). Közben 4-5 nagy gólhelyzetet is kihagytak a hazaiak: ifj. Szántó Attila és Nistor L. tévesztettek célt jó helyzetből. 4-2-es hazai vezetésnél a csíkfalviak hálóőre, Dávid Norbert rendezett meglepő jelenetet, sportszerűtlen módon cserbenhagyva csapattársait, hangoskodva, veszekedve elhagyta a pályát. Az utolsó perceket 9 emberrel játszották végig a vendégek, így esélyük sem volt átlépni a pálya felezővonalát. A végeredményt Makula Károly állította be a 85. percben, aki egy szép hazai támadást góllal fejezett be (5-2). 

A sáromberki csapat edzője, Szántó Attila kérdésünkre elmondta, hogy elégedett a játékosok szereplésével. „Nem szeretnék senkit külön kiemelni, mert úgy érzem, mindenki jól teljesített. Hoztunk néhány játékost a szomszédos Marossárpatakról és Nagyernyéből, ami meglátszott a csapat játékán. Egyelőre a középmezőnyben próbálunk megkapaszkodni, de bízom benne, hogy tavasszal még jobbak lesznek az eredmények. Sajnos, még nincsenek támogatóink, a bírókat ifj. Kádár Ferenc klubelnök fizeti a zsebéből, de  az önkormányzat azt igéri, hogy segíteni fog. Ehhez azonban a törvényszéken minél hamarabb hivatalosan be kell jegyeztetnünk a csapatot” – nyilatkozta az egykori hátvéd, aki 52 évesen a sáromberkiek edző-játékosa.

Fotó: Berekméri Edmond


Jegyzőkönyv

6. liga, 8. forduló: Sáromberki Haladás – Csíkfalvi Millenium 5-2 (2-2)
Sáromberki pálya, napsütéses időjárás, mintegy 75-80 néző. Vezette: Morar Andrei (jól) – Madarász G. Radu és Demeter Attila (hibákkal tarkítva).
Gólszerzők: Mező (2.), Szántó (45.), Ötvös (67., 79.), Makula (85.), illetve Gáspár (28.) és Csoma (40.).
Sáromberke: Ercse Attila – Sándor Zoltán (Fülöp Attila), Petra István, Makula Károly, Moldován István, Harkó János, Nistor Ludovic, Mező Roland, Kántor Roland (Katona János), Ötvös Lehel, Szántó Attila (Csegei György). Edző: Szántó Attila.
Csíkfalva: Dávid Norbert – Orbán István, Török Zalán, Csoma Ferenc, Pál Hunor, Márton Barna, Gáspár Attila, Mózes Barna, Nagy Barna, Fazakas Ferenc. Edző: Pál Zsolt.

Eredményjelző

* 4. liga, 7. forduló: Mezőrücs – Koronka 7-1, Magyaró – Gernyeszeg 13-4, Dános – Dicsőszentmártoni Viitorul 5-3, Mezőzáh – Küküllődombó 1-1, Hadrév – Radnót II 1-4, Görgénysóakna – Mezőceked 3-2. Az élcsoport: 1. Radnót II 18 pont, 2. Magyaró 18, 3. Görgénysóakna 18.
* 5. liga, Északi csoport, 6. forduló: Tuson – Nyárádremete 2-3, Alsóidecs – Mezőkirályfalva 7-3, Lövér – Köhér 2-2. Az élcsoport: 1. Alsóidecs 14 pont, 2. Nyárádremete 13, 3. Köhér 12.
* 5. liga, Déli csoport, 6. forduló: Mezőméhes – Mezőgerebenes 0-3, Mezőtóhát – Marosludas II 5-4, Magyarsáros – Kerelő 4-1. Az élcsoport: 1. Mezőgerebenes 18 pont, 2. Magyarsáros 13, 3. Marosludas II 10.
* 6. liga, 8. forduló: Harasztkerék – Mezőpanit 2-0, Kibéd – Somosd 0-3, Székelybere – Mikefalva 2-5, Csittszentiván – Küküllőszéplak 5-1, Jedd – Egrestő 12-2, Sáromberke – Csíkfalva 5-2, Nyárádgálfalva – Hármasfalu 3-0.