kedd, május 22, 2018

Content about Publicisztika

május 21, 2018

Mint egy rossz bohózat csepűrágói, a bukaresti politikusok hetente újabb és újabb szenzációval etetik a nézettségfüggő médiát. 

május 20, 2018

Lapunk évről évre jelezte mind a nyolcadik osztályt lezáró képességvizsga, mind az érettségi vizsga értékelésekor, hogy az eredmény nem felel meg a valóságnak.

május 17, 2018

Több más tagállam mellett szép hazánk ellen is uniós bírósági eljárást indított az Európai Bizottság a légszennyezéssel kapcsolatos előírások megszegése miatt. 

május 16, 2018

Kezdjük talán egy aforizmával. Tanárosan hangzik, de nem az. Távolról sem. E sorok írójának találmánya. Vagyis: ha májusban sok eső esik, igyekezz minél több tartalékvizet beszerezni. 

május 16, 2018

Az már szállóige, hogy a tél meglepetésként, felkészületlenül éri a hatóságokat, de hogy a fizetőparkolás újra bevezetése is hasonló kapkodással, szinte rögtönzött módon történt, érthetetlen. 

május 15, 2018

Büntetést kockáztat az ország az Európai Bizottság részéről, ha az év végéig nem teljesíti az ivóvízhálózattal és csatornarendszerrel kapcsolatos saját, korábbi vállalásait. 

május 14, 2018

A liberálisok egyik alelnöke nagy dolgokat álmodik a maga és a pártja számára. 

május 13, 2018

Nem először és nem utoljára omlik össze az Országos Egészségbiztosítási Pénztár informatikai rendszere, aminek a kezelését az illetékesek képtelenek folyamatosan és biztosan kézben tartani. 

május 10, 2018

Május elején, éppen a szabad sajtó napján mutatta be a romániai sajtó- és szólásszabadság helyzetéről szóló éves jelentését az Active Watch. 

május 9, 2018

Hogyan jutottunk oda, hogy egy ilyen helyzet kialakuljon, eszkalálódjon, és az ország egyik legfontosabb szakterületén szinte megbénítsa a tevékenységet? 

május 9, 2018

Sohasem hittem volna, hogy a tánc bevonul az életembe. Valahogy nem illett oda. Vagy ebbe a nagy intellektuális kicsapongásnak hitt kalandozásba.

Sohasem hittem volna, hogy a tánc bevonul az életembe. Valahogy nem illett oda. Vagy ebbe a nagy intellektuális kicsapongásnak hitt kalandozásba.

május 8, 2018

Az európai béke és egység ünnepe a mai nap, az Európa-nap. Ezen a napon a történelmi jelentőségű Schuman-nyilatkozat évfordulóját ünnepelik az egész kontinensen. 

május 7, 2018

Nagyban folynak a találgatások arról, hogy mit hoz a szeptemberre ígért új nyugdíjtörvény. 

május 6, 2018

Utazótársak vagyunk. Találkozásunk első pillanatától, sőt már jóval korábban egymásba kapaszkodtunk, valahol, a kívánságok várótermében, amikor még meg sem épült az első állomás. 

május 3, 2018

A liberálisok elnöke újra nagy hangon követeli az igazságügy-miniszter lemondását.

május 2, 2018

Hadaink betörtek Szentgyörgy városába. Ugyanez békésebb változatban: hadaink (elő- és utóőrseink) betértek hosszabb pihenőre Szentgyörgy városába. 

május 2, 2018

Most már elmondhatjuk, hogy a minimálbér-növekedés szempontjából felkerültünk a harmadik helyre (lentről), Románia után már csak Litvánia és Bulgária kullog. 

május 1, 2018

Jó dolog a majális,/ iszik a nép, kajál is./ Megengedett minden dili,/ még a nap se csernobili! Vajon? ’86-tól sok ember gyanakszik, ha belepi a felhőtlen tavaszi ragyogás. 

május 1, 2018

A pénteki nap híre volt, hogy Klaus Johannis államfő gondolt egy merészet és nagyot, és a „titkos” izraeli utazása kapcsán lemondásra szólította fel a miniszterelnököt. 

április 29, 2018

Románia az utolsó helyen áll az Európai Unióban a közutak biztonságának tekintetében, és itt a legmagasabb a halálos közúti balesetek aránya – ez áll az Európai Bizottság statisztikájában.

április 26, 2018

Van egy újabb mutató, aminél Európa élvonalába tartozik országunk: a feketegazdaság mértékéről tett közzé a napokban egy felmérést a Nemzetközi Valutaalap.

április 25, 2018

Gondolom, sokan meglepődtek, amikor az utcájuk sarkán megjelent a jelzőtábla, hogy a hely fizetőparkolóvá válik. 

április 25, 2018

Nemzedékem nosztalgikusan emlékszik vissza a régi május elsejékre. Nem a felvonulásokra, nem a zászlóerdőre és a tribünön álló „tribűnösökre”. 

április 24, 2018

Kezd hasonlítani az utóbbi időben az elnök arra a közéleti játékirányítóra, mely szerepnek a leírása ott áll az alkotmányos hatásköreiben.