kedd, január 17, 2017

Content about Közoktatás

január 12, 2017

január 14-én, szombaton

január 11, 2017

Az Agerpres szerint 40 perces órákat tartottak az elmúlt két napban a marosvásárhelyi Unirea Főgimnáziumban, mivel három tanteremben nincs megfelelő fűtés – nyilatkozta a hírügynökségnek Aurora Manuela Stănescu igazgató. 

január 11, 2017

Az intézkedés mintegy 400 gyermeket érintett. 

január 10, 2017

Az oktatás a Posta utca 2. szám alatti volt bábszínházi épületben lesz.

január 8, 2017

Milyen elképzelésekkel veszik át az iskola vezetését, melyek voltak menedzseri tervük fő pontjai? Mit szeretnének megtartani és min kívánnak változtatni? – kérdeztem a Bolyai Farkas Elméleti Líceum új vezetőitől, Mátéfi István igazgatótól és Hajdu Zoltán aligazgatótól. 

január 8, 2017

A tanintézmények vezető tisztségeinek a betöltésére szervezett versenyvizsga nyomán váltás történt a Bolyai Farkas Elméleti Líceum élén is.

január 6, 2017

1+1 jegyvásárlási akció diákok és pedagógusok számára az Olbrin Joachim csodálatos utazása című előadásokra

 

január 4, 2017

Január 9-én, hétfőn térnek vissza tanintézeteikbe az óvodások, iskolások.

január 4, 2017

Nem mindennapi nagygyűlésen vették át kinevezésüket a megyénkben levő iskolák, óvodák új igazgatói és aligazgatói, akik sikeresen szerepeltek a decemberi versenyvizsgán, és azok is, akiket annak a 83 tanintézménynek az élére neveztek  ki ideiglenesen, ahol nem volt jelentkező a megmérettetésre.

december 26, 2016

Január 8-áig vakációznak az óvodások, iskolások. 

december 26, 2016

A nagy ünnepre, Krisztus születésére készülve a hónapok óta tartó megpróbáltatások során is szeretetteljes hangulattal telt meg a Római Katolikus Teológiai Líceum díszterme.

december 20, 2016

Izgalmas pillanatokat tartogatott december második fele a versenyezni szerető, szépen olvasó, helyesen író, kreatív kis- és nagyobb diákok számára.

december 20, 2016

Az Ortoprofil cég vezetősége, dr. Boga Ferenc és Frunda György minden évben ösztöndíjjal támogat tehetséges orvostanhallgató diákokat a továbbtanulásban.

december 13, 2016

Két éve világbanki támogatásból kívül-belül újjászületett a mezőcsávási iskola, a legtöbb helybéli szülő mégis továbbra is a városban taníttatja gyermekét.

december 12, 2016

Leglényegesebb összetevő a család, szeretteink (a számunkra legközelibb emberek, akár barátok is) mint összekötő láncszemek, a koszorú alapjai. 

december 12, 2016

Korántsem hozta a várt eredményeket a tanintézmények igazgatói és aligazgatói állásainak betöltésére szervezett versenyvizsga, amely két hónapon keresztül tartott. 

december 8, 2016

Itt élünk, és naponta látjuk a dolgokat, részesei vagyunk a körülöttünk történő eseményeknek. Sokunk úgy gondolja, hogy ezek nem alakulnak kedvezően.

december 7, 2016

Dr. Nadia Raţă megyei főtanfelügyelő és Illés Ildikó főtanfelügyelő-helyettes kedden délután megbeszélést folytatott a marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Líceum szülői és tanári közösségével, ez utóbbiak kérésére. 

december 6, 2016

A díjak: I. díj 500 lej, II. díj 300 lej, III. díj 200 lej. 

Kedves középiskolás diákok!

Két idézetet ajánlunk nektek továbbgondolásra:

december 5, 2016

Kétségbeesett sajtótájékoztatót tartott a napokban a marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Líceum tantestülete. Az iskola alkalmazottai nem kapták meg a novemberi járandóságukat, és a tanintézet nem tudja kifizetni a szolgáltatóit sem. 

december 5, 2016

A Művészeti Szaklíceum remek eredményeket ért el a Piatra Neamţ-i  Emanuel Elenescu nemzetközi előadóversenyen. 

A Művészeti Szaklíceum remek eredményeket ért el a Piatra Neamţ-i  Emanuel Elenescu nemzetközi előadóversenyen. 

november 28, 2016

A diákok az iskolai év folyamán pótolják be az elmaradt tanórákat.

november 23, 2016

Keddtől új főtanfelügyelője van Maros megyének. Az oktatás- és kutatásügyi minisztérium november 22-én kiadott rendelete értelmében a pedagógusok házánál dolgozó és a Mihai Eminescu Pedagógiai Szakközépiskolában pszichológiát tanító Nadia Raţăt nevezték ki Ştefan Someşan helyébe.