kedd, november 21, 2017

Content about Közélet

november 20, 2017

A Maros Megyei Területi Munkafelügyelőség múlt hónapban 45 ellenőrzést végzett a munkavédelmi előírások betartása terén. 

november 20, 2017

Huszonötödik évfordulóját ünnepelte a hét végén a Kis-Küküllő menti műkedvelő színjátszók fesztiválja, az erdőszentgyörgyi Színpad. Ez alkalom volt az értékelésre, számvetésre, a visszapillantásra és a tervezésre is – mondják a szervezők. 

november 20, 2017

A Semmelweis Egyetem Dies Academicus ünnepségén a budapesti orvosi egyetem dísztermében a hagyományoknak megfelelően átadták a Dr. Genersich Antal Alapítvány 2017. évi díjait.

november 20, 2017

A marosvásárhelyi Artecotur Egyesület a Maros Megyei Tanács támogatásával november 25-én, szombaton 10 órától a Kulturális és Tudományegyetemen drámapedagógiai elméleti és gyakorlati műhelymunkát szervez oktatóknak. 

A marosvásárhelyi Artecotur Egyesület a Maros Megyei Tanács támogatásával november 25-én, szombaton 10 órától a Kultur&aac

november 20, 2017

Életműdíjjal tüntette ki Barabás László néprajzkutatót, főiskolai tanárt, írót a Kriza János Néprajzi Társaság. 

Életműdíjjal tüntette ki Barabás László néprajzkutatót, főiskolai tanárt, írót a Kriza János Néprajzi T&aacu

november 20, 2017

Az ötszáz lelkes mezőcsávási gyülekezet tagjai vasárnap délelőttönként átlagon felüli számban vesznek részt az istentiszteleten, ami azt jelzi, hogy megszerették Benke János református lelkészt, aki két éve hirdeti az igét a domb tetején őrt álló műemlék templomban. 

november 20, 2017

Jól felkészültek a télre a mezőcsávási székhelyű Sylevy Salubriserv hulladékszállítással és hóeltakarítással foglalkozó cégnél. 

november 20, 2017

Meleg kabátok, ingek, sálak vártak új viselőre szombat déltől késő délutánig a marosvásárhelyi Keresztelő Szent János-plébániatemplom előtt. 

november 20, 2017

Napok kérdése a csatornázási munkálatok elkezdése Mezőcsáváson. A községközpontban, valamint Mezőfelében és Szabadon épül ki a szennyvízelvezető rendszer. 

november 20, 2017

Ezen a héten zajlik Marosvásárhelyen a megyei könyvtár Philobiblon nevű rendezvénysorozata. 

november 20, 2017

November 22-e és 25-e között – a járdák kivételével – nem lehet közlekedni Marosvásárhelyen a Victor Babeş utca Vár sétány és Nicolae Grigorescu utca közötti szakaszán, ahol korábban kicserélték a vízvezetékeket. 

November 22-e és 25-e között – a járdák kivételével – nem lehet közlekedni Marosvásárhelyen a Victor Babeş utca Vá

november 20, 2017

A mezőcsávási központi tanintézmény vezetősége a második versenyvizsgát követően a régi maradt, az iskolát továbbra is Bordeianu Minerva Mariana és György Nagy Kinga igazgatja. 

november 20, 2017

A mezőfelei óvodába 11, az elemi osztályokba 13 gyermeket írattak be. Mivel az óvoda terme nagyon tágas, a fűtéssel gondjuk van, amit konvektorral pótoltak, de szerelési hiba miatt ottjártunkkor még nem működött.

november 20, 2017

Márton-nap körül Dicsőszentmárton lakói ünnepségsorozat részesei lehettünk. November 10-én az ősi unitárius templomban meghallgathattuk a felvidéki (Ipolybalog) Szent Korona Kórus lélekgazdagító műsorát. Az ünnepi hangversenyt a reformáció 500. évfordulója alkalmával rendezték. 

november 20, 2017

Vasárnap este Vidrátszegen, a vasúti átjárónál egy járművet gázolt el a Budapest–Marosvásárhely között közlekedő Interregio vonat.

november 20, 2017

A Romániai Nyugdíjasok Egyesületének Maros megyei fiókja november 28-án zarándoklatot szervez Axente Boca prislopi sírjához. 

november 19, 2017

a Maros Megyei Tanács nyilvános, soros ülésének összehívásáról 2017. november 23-án 13 órára

november 19, 2017

Kerelőszentpál a magyardellői református egyházközség leányegyháza, templomuk nem volt, az istentiszteleteket a gyülekezeti házban tartották. 

november 19, 2017

Az RMDSZ Maros megyei szervezete elfogadhatatlannak tartja a Románia Csillaga érdemrend becsületbíróságának döntését, amely szerint visszavonnák Kelemen Hunor szövetségi elnök kitüntetését. 

november 19, 2017

Országszerte, megyeszinten, így Dicsőszentmárton környékén is rettegésben tartják a lakosságot az elszigetelten élő, szociálisan hátrányos közösségekhez tartozó csoportok. Az egyre terpeszkedő bűnözői életmód, mely évtizedek óta egyesek megélhetési stratégiájává vált, a munkából, nyugdíjból élők biztonság-érzetét alapjaiban ingatja meg. 

november 19, 2017

A cukorbetegség világnapja alkalmából immár tizedik alkalommal szervezett konferenciát szombaton a Maros Megyei Cukorbeteg Gyerekek és Fiatalok Egyesülete (ASCOTID). 

november 19, 2017

A korszerű komputertomográf mellett egy olyan négydimenziós echográffal látták el a nőgyógyászatot, amely révén a magzat gömbölyded formája, arcocskája is kirajzolódik, emellett új szülőasztalt is sikerült beszerezni.

november 19, 2017

A héten írta alá Csibi Attila, Erdőszentgyörgy polgármestere a finanszírozási szerződést, amelynek értelmében a Nemzeti Fejlesztési Alapnál közel ötmillió lejes finanszírozást nyertek a Dózsa György utcai iskola felújítására és bővítésére. 

november 19, 2017

Törvénytelen építkezések és fakiteremelések, pénztelenség, bürokrácia – csak néhány abból a sok problémából, amellyel egy természetvédelmi terület felügyelői küzdenek.