szombat, szeptember 23, 2017

Content about Közélet

szeptember 22, 2017

Másfél-két hónappal a novemberi nagy könyvünnep előtt évről évre pár napra az írott szó egy kisebb szigetévé változik a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház előcsarnoka. 

szeptember 22, 2017

Szeptember 21-én, csütörtökön ünnepeltük a magyar dráma napját, amely alkalomból a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata – hagyományaihoz híven – koszorúzást szervezett és felolvasószínházi ősbemutatóra várta közönségét.

szeptember 22, 2017

A prof. dr. Benedek Imre, a MOGYE  egyetemi tanárának bírósági felügyelet alá helyezésével kapcsolatos hírek nem bizonyulnak valósnak. 

A prof. dr.

szeptember 21, 2017

Nemrég adtunk hírt arról, hogy november 7-én bécsi bálok hangulatát idéző eseménynek ad otthont a marosvásárhelyi Kultúrpalota. 

szeptember 21, 2017

A Maros Megyei Törvényszék, helyet adva a Legfelsőbb Semmítő- és Ítélőszék  melletti  ügyészség javaslatának, a 3107/102/2017. számú dosszié ügyében elrendelte O. A. és H. M. 30 napos előzetes letartóztatását, akiket kábítószer-kereskedelemmel vádolnak.

szeptember 21, 2017

Bel- és külföldiek egyaránt felkarolják és anyagilag támogatják a Bözödújfaluért Egyesület, valamint az erdőszentgyörgyi önkormányzat kezdeményezését, hogy visszaépítsék a víz alá került, majd három évvel ezelőtt összeomlott bözödújfalusi katolikus templomot. 

szeptember 21, 2017

A közbeszerzéssel járó bonyodalmak, az újabb és újabb határidők betartásának kötelezettsége miatt augusztusban zárultak le a megyei utak korszerűsítésére kiírt licitek, ezért az idén a Maros Megyei Tanács néhány hete tudta csak elkezdeni a munkálatokat. 

szeptember 20, 2017

Tegnap kora délután a marosvásárhelyi Kogălniceanu utcában levő közlekedési rendőrség mellett  bilincs kattant dr. Benedek Imre közismert kardiológusprofesszor kezén.

szeptember 20, 2017

Vasárnap délután 6 órától a Kultúrpalotában kerül sor Kaszás Géza A lovasíjász című dokumentumfilmjének közönségtalálkozóval egybekötött bemutatójára az Eurázsia Kincsei Egyesület és a Szent László Serege Egyesület szervezésében. 

szeptember 20, 2017

A  szeptember 14-24. között Szatmárnémetiben zajló, megújult néven TranzitFeszt elnevezéssel jelentkező multikulturális nemzetközi színházi seregszemlén a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának művészei a Theodor Cristian Popescu rendezésében színre vitt Nézd, ki van itt! című Timur Vermes-mű előadásával mutatkoznak be.

szeptember 20, 2017

Császár Károly Zsolt és Novák Csaba Zoltán szenátorok irodát nyitnak szeptember 22-én, pénteken a Nyárádszeredai Polgármesteri Hivatalban.

szeptember 20, 2017

Szabó Magda Mondják meg Zsófikának című művének színpadi adaptációjával indítja új színházi nevelési programját a marosvásárhelyi Ariel Ifjúsági és Gyermekszínház. 

szeptember 20, 2017

A marosvásárhelyi ASA Futballklub utánpótlásválogatót szervez 2011-ben született gyerekek számára. 

szeptember 19, 2017

Cikksorozatunkban folytatjuk az új, kötelező biztosításokra vonatkozó törvény rendelkezéseinek elemzését. Az előző részben elkezdtük tárgyalni azon eseteket, amikor a biztosító nem köteles kifizetni az igényelt kártérítést. Ezen esetek leírását folytatjuk.

szeptember 19, 2017

A marosvásárhelyi Kántor-Tanítóképző Főiskolát 1990 őszén alapították a történelmi magyar egyházak képviselői és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség Maros megyei szervezete. 

szeptember 19, 2017

A Maros Megyei Lakosság-nyilvántartó Hivatal  tájékoztatja a diákokat azon köte- lezettségükről, hogy amennyiben lakcímet változtatnak az új tanévben, azt be kell jegyeztetni a személyazonossági igazolványukba.

szeptember 19, 2017

Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának tájékoztatója szerint az útlevéligénylés ügyintézése előzetes, telefonon történő időpontfoglalás alapján történik.

szeptember 19, 2017

Sok marosvásárhelyi talán még nem tudja, hogy az Arató utca 6. szám alatt igen gazdag könyves sziget várja a betérőket. A Góbé antikváriumot öt évvel ezelőtt nyitotta meg Molnár József. Az antikvárius újabban olvasóklub létrehozását tervezgeti, ennek kapcsán kerestük fel.

szeptember 19, 2017

A Tompa Miklós Társulat előadása, Bartis Attila A nyugalom című darabja az egyetlen romániai produkció, mely idén meghívást kapott erre a rangos színházi eseményre. 

szeptember 19, 2017

Korunk fiataljai különlegesebbnél különlegesebb zenéket hallgatnak, furcsa táncokat járnak és a hitélet szempontjából is langyosság tapasztalható.

szeptember 19, 2017

Szociális szolgáltatást végző egyesületek, alapítványok és egyházi felekezetek szeptember utolsó munkanapjáig a helyi költségvetésből elkülönített jövő évi támogatásokra pályázhatnak.

szeptember 18, 2017

A dicsőszentmártoni közlekedésrendészek szombaton Vámosgálfalván igazoltattak egy 48 éves Szeben megyei gépkocsivezetőt.

szeptember 18, 2017

Idén főként romániai, tavaly inkább külföldi turisták fordultak meg a Nyárádremetén Leader-pályázattal létesített turisztikai információs irodában, amely a Nyárádmente értékeit hivatott népszerűsíteni. 

szeptember 18, 2017

Ottjártunkkor több nyertes pályázatról is beszámolt a község vezetője, igyekeznek minden lehetőséget kiaknázni. Az országos vidékfejlesztési program (PNDR) keretében nyertek finanszírozást a szennyvízhálózat kiépítésére.