szerda, szeptember 20, 2017

Content about Gazdaság

szeptember 19, 2017

Még mindig lehet regisztrálni a Romániai Magyar Közgazdász Társaság legjelentősebb szakmai rendezvényére. 

szeptember 19, 2017

Az Európai Bizottság részletesen ismertette hétfőn az új iparpolitikai stratégiát, amely egységes és átfogó keretbe szervezi a már meglévő és új kezdeményezéseket, világossá teszi a szereplők feladatait, és kijelöli az iparpolitikai fellépések meghatározását lehetővé tévő fórumokat.

szeptember 12, 2017

Két olyan intézményes vita zajlik az Európai Unióban, amely kapcsán az erdélyi és a Kárpát-medencei gazdáknak hallatniuk kell hangjukat, a közös agrárpolitika (KAP) korszerűsítése és egyszerűsítése, valamint a KAP 2020 utáni finanszírozása.

szeptember 12, 2017

Egyharmaddal, 6,824 milliárd euróra nőtt a külkereskedelmi mérleg hiánya az első hét hónapban a tavalyi azonos időszakhoz képest – közölte hétfőn az országos statisztikai intézet.

szeptember 12, 2017

Enyhén mérséklődött az éves infláció, a fogyasztói árak augusztusban 1,2 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban.

szeptember 12, 2017

Számos hazai és magyarországi szakember fogadta el a szervezők meghívását a másodszor rendezett gazdanapra.

szeptember 11, 2017

Az első hét hónapban 11,5 százalékkal nőttek az ipari megrendelések a tavalyi azonos időszakhoz mérten – közölte hétfőn az Országos Statisztikai Intézet.

szeptember 7, 2017

Október 16-ától elkezdi át utalni a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) az agrártámogatások előlegét, december 1-jétől pedig az összegek hátralevő részét is kifizetik.

szeptember 5, 2017

Az Európai Unió 2018-as költségvetésének a növekedésre, a foglalkoztatásra, a biztonságra és a migráció kezelésére kell összpontosítania az unió költségvetési tanácsának írásos eljárásban elfogadott álláspontja szerint.

szeptember 5, 2017

Egyszerűsítené az Európai Bizottság az uniós nemzetközi kereskedelmi szerződések ratifikálását, a testület készülő javaslata értelmében a jövőbeli egyezményeknek nem kellene keresztülmenniük mind a közel negyven illetékes nemzeti és regionális parlamenten.

szeptember 5, 2017

A Szatmár megyei törvényhozó hozzászólásában a gazdasági és bankszektort érintő sürgős problémákkal kapcsolatosan fogalmazott meg kérdéseket a miniszterelnökhöz.

szeptember 5, 2017

A jótékonykodási akciók aránya a téli hónapokban általában megnő, az ünnepek múltával pedig lassan alábbhagy a lelkesedés. 

szeptember 4, 2017

Az első hét hónapban 8,1 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom volumene a tavalyi év azonos időszakához mérten.

szeptember 4, 2017

Az év első nyolc hónapjában 265.000 turista kereste fel a vajdahunyadi várat, a város így több mint egymillió eurót nyert a belépőkből. Minden évben az augusztus hozta el a látogatói csúcsot.

augusztus 31, 2017

5,2%-ra nőtt júliusban a szezonálisan kiigazított munkanélküliségi ráta, ez 0,2 százalékpontos növekedést jelent az előző hónaphoz viszonyítva.

augusztus 31, 2017

Szeptember közepétől két lépcsőben emelkedik az üzemanyagra kivetett jövedéki adó a kormány szerdai döntése alapján.

augusztus 30, 2017

Az üzemanyagok extra jövedéki adójának újbóli bevezetése is szerepelt egyebek mellett a Tudose-kormány szerdai ülésének napirendjén.

augusztus 29, 2017

Az Európai Unió (EU) tagállamai összesen közel 1058 milliárd eurót, az unió GDP-jének 7,2 százalékát fordították egészségügyre – derül ki az Eurostat pénteken kiadott felméréséből.

augusztus 29, 2017

Csak „komoly elemzést”, illetve az államelnöki hivatallal, a kormánnyal, a parlamenttel, valamint a Román Nemzeti Bankkal folytatott konkrét egyeztetést követően lehet határidőhöz kötni Romániának az euróövezethez való csatlakozását.

augusztus 29, 2017

Gyorsult a gazdasági növekedés üteme a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) tagállamaiban a második negyedévben.

augusztus 29, 2017

A Vásárhelyi Forgatag és az Erdélyi Pálinka Lovagrend közös szervezésében idén második alkalommal tartották meg az erdélyi pálinka- és párlatversenyt.

augusztus 29, 2017

Augusztus 26-án, szombaton, a Nagysármási Napok rendezvény alkalmával tartották meg a XV. szarvasmarhaszemlét, amelyen a város és környékbeli települések gazdái vonultatták fel állományuk legszebb példányait. 

augusztus 29, 2017

Tüntetésre hívja a nyugdíjalapokban és befektetési alapokban részt vevők egyesülete (PFP) az alkalmazottakat szeptember harmadikán, mert úgy vélik, a kormány el akarja venni a pénzt a kötelező magánnyugdíjalapból. 

augusztus 28, 2017

Csomós Attila bevezetőként elmondta: az RMGE olyan érdekvédelmi szervezet, amelynek célja az, hogy a tagok egységes területen minél nagyobb termést érjenek el.