szerda, szeptember 20, 2017

Content about Esemény

szeptember 20, 2017

Vasárnap délután 6 órától a Kultúrpalotában kerül sor Kaszás Géza A lovasíjász című dokumentumfilmjének közönségtalálkozóval egybekötött bemutatójára az Eurázsia Kincsei Egyesület és a Szent László Serege Egyesület szervezésében. 

szeptember 20, 2017

A  szeptember 14-24. között Szatmárnémetiben zajló, megújult néven TranzitFeszt elnevezéssel jelentkező multikulturális nemzetközi színházi seregszemlén a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának művészei a Theodor Cristian Popescu rendezésében színre vitt Nézd, ki van itt! című Timur Vermes-mű előadásával mutatkoznak be.

szeptember 20, 2017

Császár Károly Zsolt és Novák Csaba Zoltán szenátorok irodát nyitnak szeptember 22-én, pénteken a Nyárádszeredai Polgármesteri Hivatalban.

szeptember 20, 2017

Szabó Magda Mondják meg Zsófikának című művének színpadi adaptációjával indítja új színházi nevelési programját a marosvásárhelyi Ariel Ifjúsági és Gyermekszínház. 

szeptember 20, 2017

A marosvásárhelyi ASA Futballklub utánpótlásválogatót szervez 2011-ben született gyerekek számára. 

szeptember 19, 2017

Sok marosvásárhelyi talán még nem tudja, hogy az Arató utca 6. szám alatt igen gazdag könyves sziget várja a betérőket. A Góbé antikváriumot öt évvel ezelőtt nyitotta meg Molnár József. Az antikvárius újabban olvasóklub létrehozását tervezgeti, ennek kapcsán kerestük fel.

szeptember 19, 2017

A Tompa Miklós Társulat előadása, Bartis Attila A nyugalom című darabja az egyetlen romániai produkció, mely idén meghívást kapott erre a rangos színházi eseményre. 

szeptember 19, 2017

Korunk fiataljai különlegesebbnél különlegesebb zenéket hallgatnak, furcsa táncokat járnak és a hitélet szempontjából is langyosság tapasztalható.

szeptember 18, 2017

A dicsőszentmártoni közlekedésrendészek szombaton Vámosgálfalván igazoltattak egy 48 éves Szeben megyei gépkocsivezetőt.

szeptember 18, 2017

A hét végén ismét nagy sürgés-forgás volt a marosvásárhelyi vár melletti téren.  Ezúttal a City Food Karaván telepedett meg e helyen, ahol az evés-ivás, jókedv, a baráti beszélgetések kaptak fő szerepet. 

szeptember 18, 2017

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata, az elmúlt évek hagyományához híven a magyar dráma napján, szeptember 21-én is megemlékező rendezvénnyel várja közönségét. 

szeptember 18, 2017

Szeptembertől folytatódnak Marosvásárhelyen a Kós Károly Akadémia Alapítvány nagy sikerű, történelmi tárgyú előadásai.

szeptember 18, 2017

Nyárádmagyarós központjában hatalmas daru emelkedik az égnek, kerítések veszik közre a kultúrotthont, munkagépek zúgnak – több mint egy hónapja a falu csendes mindennapjai ismét mozgalmasabbak. 

szeptember 17, 2017

Csütörtökön délben a megyei tanfelügyelőség székhelyén indították útjára a Safe4Cycle kerékpáros közlekedésre nevelő programot, amelyet Maros megyei középiskolások számára szerveznek. 

szeptember 17, 2017

Különleges vízi élményt kínált a hét végén a Maros Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség a Maros-partra, a folyó Víkendtelep mögötti szakaszára érkezőknek. 

szeptember 17, 2017

Az őssejtdonorok nemzetközi napja alkalmából az életmentő gesztus jelentőségére hívták fel a figyelmet szombaton a Marosvásárhelyi Hematológiai és Csontvelő-átültetési Klinikán tartott sajtótájékoztatón.

szeptember 17, 2017

Zene, izgatott gyermekek és sok-sok bicikli – pár szóban így lehetne körülírni Marosvásárhely főterének vasárnap déli hangulatát. 

szeptember 17, 2017

A Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal tájékoztatja a szociális és állami lakásalapba tartozó lakásokra igényt tartó személyeket, hogy szeptember 15–október 15. között az igénylők feliratkozhatnak a 2018-as évi listára.

szeptember 17, 2017

Szeptember 18–22. 

szeptember 15, 2017

Nem csak a települést, a Székely Mezőséget, de az egész megyét büszkeség és elismerés töltötte el, amikor megérkezett a hír: a Therezia a Kárpát-medencében az egyetlen tejfeldolgozó cég, amelyet idén Magyar Termék Nagydíjjal tüntettek ki, ami a legrangosabb minősítésnek számít.

szeptember 15, 2017

Elírt birtoklevelek, egymásra telekelt földterületek, elhanyagolt hagyatéki tárgyalások, az örökösök felkutatása, végtelennek látszó irathalmaz beszerzése áll a magánszemélyek telekelési nehézségei mögött. Az

szeptember 14, 2017

a várban

szeptember 14, 2017

Szeptember 16-án, szombaton a Nyárádmagyarós és Szováta közötti útszakaszon zajlik az országos II. divíziós autós hegyi verseny kilencedik futama, a regionális bajnokság harmadik futama. 

szeptember 13, 2017

Kedden, szeptember 12-én Magyarország csíkszeredai konzulátusán adták át az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából adományozott magyar állami kitüntetéseket tizenegy székelyföldi személyiségnek.