péntek, július 21, 2017

Content about Belföld

július 20, 2017

A Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) első napján a honosítási sikertörténet mellett az erdélyi magyarság elvándorlásáról, az óvodafejlesztésekről és a medveveszély elhárításáról is tartottak panelbeszélgetést.

július 20, 2017

Elsőfokú, sárga riadót rendelt el az Országos Meteo-rológiai Szolgálat (ANM) a hőség miatt az ország kilenc nyugati megyéjében. 

július 20, 2017

Személygépkocsival ütközött csütörtökön a Bukarest – Krajova – Temesvár – Budapest nemzetközi vonat.

július 20, 2017

Az igazságszolgáltatási rendszer átszervezésével kapcsolatos törvénytervezet-csomag kidolgozásáról fog tárgyalni jövő héten Brüsszelben Tudorel Toader igazságügyi miniszter az Európai Bizottság első alelnökével, Frans Timmermansszal.

július 20, 2017

Az állami szektor alkalmazottainak „felleltározását” célozza az a rendelet, amely a közszférában történő alkalmazások befagyasztását írja elő.

július 20, 2017

A július 15-i Saber Guardian hadgyakorlat alatt történt incidenst, amikor elsüllyedt egy kétéltű páncélozott csapatszállító, profi módon kezelték, abban az értelemben, hogy gyorsan és hatékonyan kimentették a katonákat.

július 19, 2017

A romániai medveállomány szabályozásának a szükségességéről vitatkoztak szakemberek és politikusok szerdán Tusnádfürdőn a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) keretében szervezett pódiumbeszélgetésen.

július 19, 2017

A külügyminisztérium felhívja a Horvátországba készülők figyelmét, hogy az Adriai-tenger térségében több helyen ég a növényzet, a tűzoltók nagy erőkkel próbálják megfékezni a lángokat.

július 19, 2017

Legkésőbb augusztusban megtörténik a költségvetés-kiigazítás, jelentette be szerdán Sevil Shhaideh regionális fejlesztési, közigazgatási és európai alapokért felelős miniszter. 

július 19, 2017

Mihai Tudose miniszterelnök kedden felmentette hivatalából Bogdan Stant, az országos Adó- és Pénzügyi Hivatal (ANAF) elnökét.

július 19, 2017

Sevil Shhaideh miniszterelnök-helyettes azt nyilatkozta szerdai sajtóértekezletén, hogy várhatóan szeptember elején nyújtják be a parlamentbe a közigazgatási törvénykönyv tervezetét. 

július 19, 2017

Az RMDSZ-szel partnerségben tájékoztató jellegű kampányt indít az Eurotrans Alapítvány a 2018-as magyarországi országgyűlési választásokra.

július 19, 2017

„Nemzetpolitika tekintetében is egyenesben vagyunk, hiszen ha csak az összegeket nézem, 2010-ben kilencmilliárd forint volt nemzetpolitikára, most pedig kilencvenmilliárd”.

július 19, 2017

Szerdán délután újraindulhattak azok a nemzetközi gyorsvonatok, amelyeket korábban bombafenyegetés miatt állítottak meg a magyar hatóságok.

július 18, 2017

A megfelelő magatartású gépkocsivezetők 50 százalékos kedvezményt kaphatnak, a kockázatot jelentő sofőrök 180 százalékos extra díjat fizethetnek a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításnál.

július 18, 2017

Közös kormányülés megtartásáról egyeztetett hétfőn telefonon Mihai Tudose román és Bojko Boriszov bolgár miniszterelnök. 

július 18, 2017

A helyi és regionális autonómia segíti, az etnikai autonómia gátolja a fejlődést – hangoztatta Klaus Iohannis államfő kedden azon a fórumon, amelyet több mint száz székelyföldi önkormányzati vezető részvételével rendeztek a csíkszeredai megyeházán.

július 18, 2017

Ötvenöt afganisztánit, köztük 17 nőt és 21 gyereket mentettek ki az Égei-tengerből a román parti őrség Görögországban szolgálatot teljesítő határrendészei. 

július 17, 2017

Tizenöt illegális bevándorlóból álló csoportot fogtak el a Szatmár megyei határrendészek.

július 17, 2017

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) hétfőn sajtótájékoztató keretében indította el a Minority SafePack európai polgári kezdeményezés online aláírási kampányát.

július 17, 2017

Tusványos, a biztos pont címmel kedden este kezdődik  Tusnádfürdőn a 28. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor, a magyarországi Kisebbségekért – Pro Minoritate Alapítvány és a Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) nevű erdélyi ifjúsági ernyőszervezet minden eddiginél gazdagabb programkínálatú rendezvénysorozata.

július 17, 2017

Az elnöki beszámoló meghallgatása után a testület kitűzte a Székely Nemzeti Tanács soron következő ülésének időpontját, amelyre 2017. október 21-én kerül sor. 

július 17, 2017

Kézdivásárhely lovasa, Berde Loránd nyerte Anci nevű pej kancáján a háromszéki Óriáspince-tetőn tartott Székely Vágta vasárnapi döntőjét.

július 17, 2017

Megbírságolta egy török fesztivál szervezőit a kolozsvári önkormányzat, mert politikai üzeneteket tartalmazó újságot osztogattak a hét végén megszervezett rendezvényen.