szerda, március 29, 2017

Content about Belföld

március 29, 2017

Jogerősen 20 évnyi letöltendő szabadságvesztésre ítélte szerdán a legfelsőbb bíróság Ion Ficiort, emberiesség ellen elkövetett bűncselekmények vádjával.

március 29, 2017

Az Európai Bizottság március 29-én új, ezúttal kedvező döntést hozott a Minority SafePack európai polgári kezdeményezés bejegyzéséről. A bizottság részleges bejegyzést hagyott jóvá, amely kilencet tartalmaz az eredeti tizenegy javaslatból. 

március 28, 2017

„Úgy érezzük, a bolondját járatják velünk” – fogalmazott Csíky Csengele, a Civilek a Katolikus Iskoláért szülői közösség képviselője, aki az iskola vezetőtanácsát és szülői bizottságot reprezentáló szülői küldöttség tagjaként tegnap a Tanügyminisztérium-ban próbált megoldást találni az iskola jelenlegi helyzetére. 

március 28, 2017

Az Európai Néppárt (EPP) március 29-30-án Máltán tartja kongresszusát.

március 28, 2017

A parlament hozzájárulását kérte Klaus Johannis államfő hétfőn ahhoz, hogy a NATO kémelhárító különítményt alakíthasson a fővárosban.

március 28, 2017

Első fokon halmazati büntetésként hat év szabadságvesztésre ítélte a legfelsőbb bíróság kedden Elena Udrea volt turisztikai minisztert, akit többrendbeli megvesztegetés elfogadásával, hivatali visszaéléssel és európai alapok eltérítésével vádolt a korrupcióellenes ügyészség (DNA).

március 28, 2017

A Kultúrpalota nagy- és kistermeiben, valamint a Bernády Házban tartják a XXIV. Tudományos Diákköri Konferenciát (TDK) a hét végén.

március 27, 2017

Nem veszélyezteti a Hargita megyébe látogató turistákat a kanyarójárvány – tudatta Borboly Csaba, a Hargita megyei önkormányzat elnöke az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

március 27, 2017

Az elmúlt napokban lehullott hó megfelelő körülményeket teremtett ismét a Brassópojánára látogató síelők számára.

március 27, 2017

Az Energetikai Minisztérium előkészítette azt a határozattervezetet, amelynek alapján 1.468.000 lejt fizetnek a ratosnyai hidroenergetikai létesítmény által érintett kisajátított területekért az ingatlanok tulajdonosainak.

március 27, 2017

A Richer-skála szerinti 4-es erősségű földrengés volt vasárnapról hétfőre virradóra Buzău megyében. Hétfőn hajnalban Vrancea megyében mozgott a föld.

március 27, 2017

Konfliktus alakult ki a marosvásárhelyi vegyi kombinát vezetősége és a dolgozókat tömörítő szakszervezet között a kollektív munkaszerződés kapcsán. 

március 27, 2017

Kihirdette Klaus Johannis hétfőn a Besszarábia és Románia egyesülésének napját nemzeti ünneppé nyilvánító törvényt.

március 27, 2017

Megegyezett a Csíki Sör márkanév használatáról a Heineken Románia és az Igazi Csíki Sört levédő Csíki Sör Manufaktúra. A két cég magyar és angol nyelvű közös közleményét a Csíki Sör Manufaktúra tegnap Facebook közösségi oldalán hozta nyilvánosságra. 

március 27, 2017

Lia Olguţa Vasilescu munkaügyi miniszter vasárnap este úgy nyilatkozott, hogy egy, az intenzív osztályon dolgozó orvos és aneszteziológus fizetése 2018-ban eléri a 3600 eurót, a közszféra legnagyobb fizetését, 18 ezer lejt pedig az államfő fog kapni. 

március 27, 2017

A legjobbnak ítélt tavalyi munkák díjazására, szakmai tanácskozásra és kötetlen találkozóra, ünneplésre hívta idén is a székelyföldi újságírókat Hargita Megye Tanácsa és a Magyar Újságírók Romániai Egyesülete (MÚRE).

március 27, 2017

Népes RMDSZ-küldöttség vesz részt az Európai Néppárt (EPP) ma kezdődő kongresszusán, amelyre Máltában kerül sor – tájékoztatott tegnap Kelemen Kálmán, a Romániai Magyar Kereszténydemokrata Mozgalom (RMKDM) elnöke.

március 27, 2017

A kolozsvári légikikötő közleménye szerint idén nyáron a Blue Air légitársaság bővíti erdélyi kínálatát, két Boeing 737-800-as gép fog Kolozsváron állomásozni.

március 27, 2017

Az Európai Gazdasági Közösséget megalapozó római szerződés megkötésének 60. évfordulóján elfogadott Római Nyilatkozat az Európai Unió jövője megvitatásának kezdetét jelzi, ebben a folyamatban pedig országunknak hallatnia kell hangját és határozott álláspontot kell képviselnie, jelentette ki Winkler Gyula EP-képviselő hétfői, dévai sajtótájékoztatóján.

március 26, 2017

Magyarországi sziklamászó vesztette életét szombaton a Nagyenyed és Torockó közötti Kőköz-szorosban.

március 26, 2017

Az elhalálozások számának gyakori ismétlése megtette a hatását.

március 26, 2017

A táblabíróság április 7-én hirdet ítéletet első fokon. 

március 24, 2017

Az évforduló alkalmából az EU-országok vezetői március 25-én Rómában csúcstalálkozót tartanak.

március 24, 2017

Az Európai Parlament Kulturális és Oktatási Bizottságának (CULT) indítványozására nemzetközi szakértők vizsgálták meg az európai kisebbségi nyelvű oktatás helyzetét.