vasárnap, május 28, 2017

Content about Belföld

május 28, 2017

Az Egyesült Államok szövetségesei az új amerikai elnök első külföldi körútján testközelből tapasztalhatták meg Trump elnök két arcát

május 26, 2017

Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke csütörtökön arról beszélt, hogy lemondhatnak a 30-35 ezer adótanácsadóról, akit alkalmazni terveztek, és egy évvel elhalaszthatják a háztartási adózást, azalatt pedig informatizálnák a közigazgatást.

 

május 25, 2017

A meghívóban szerepel, hogy a találkozón részt vesz Miguel Maury Buendía érsek, a Szentszék romániai apostoli nunciusa. 

május 25, 2017

Sárga árvízriadót bocsátottak ki a hidrológusok kilenc megyére: Hargita, Kovászna, Brassó, Szeben, Máramaros, Beszterce-Naszód, Suceava, Neamţ és Bákó megye érintett. 

május 25, 2017

Biró Zsolt képviselő, a képviselőház tanügyi bizottságának tagja szerdán bejelentette: írásos kérdéssel fordult Pavel Năstase tanügyminiszterhez, akitől azt kérdezte: mit tesz a diszkrimináció megszüntetése és a törvény által szavatolt jogok biztosítása érdekében?

május 25, 2017

Egy felfegyverzett férfi pisztollyal fenyegette meg csütörtökön egy bankfiók pénztárosát Bukarest negyedik kerületében, és azt követelte, hogy adja át a pénzt, majd elmenekült.

május 24, 2017

Életét vesztette a 495-ös gyalogsági zászlóalj egyik ejtőernyős katonája kedd este. 

május 24, 2017

Elfogadta a parlament plénuma Eugen Nicolăescu liberális képviselő kinevezését a Román Nemzeti Bank elnökhelyetteseként, illetve az intézmény igazgatótanácsi tagjaként.

május 24, 2017

Figyelmeztető sztrájkba léptek szerdáb az ország legtöbb önkormányzatának alkalmazottai, akik fehér karszalaggal dolgoztak.

május 24, 2017

Az ügyben további öt gyanúsítottat állított bíróság elé a DNA.

május 23, 2017

A javasolt törvénymódosítás a jelenlegi húsz százalékról tíz százalékra csökkentené azt a küszöbértéket, amely fölött egy kisebbség tagjait anyanyelvhasználati jog illeti meg a helyi közigazgatásban.

május 23, 2017

Elfogadta kedden a szenátus az egységes bértörvény módosító javaslatokkal kiegészített tervezetét.

május 23, 2017

Hallgatólagosan elfogadta a szenátus a közkegyelmi törvényt, mivel a törvénytervezet vitájának határideje kedden lejárt. 

május 23, 2017

Őrizetbe vettek két feltételezett dzsihadistát a spanyol hatóságok Madridban kedden.

május 23, 2017

A Magyarországra vitt gyermekek 90 százalékánál műtétre, 10 százalékánál egyéb kezelésre, komoly technikai hátteret igénylő további vizsgálatokra, gyógyszerbeállításra lesz szükség.

május 23, 2017

Európai uniós alapokból újítják fel az UNESCO-világörökség részét képező szászkézdi evangélikus erődtemplomot.

május 22, 2017

Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt illetve a képviselőház elnöke hétfőn úgy nyilatkozott, hogy egyelőre nincs szó kormányátalakításról, de amennyiben ez szükségessé válik, akkor megtörténik. 

május 22, 2017

A bolgár hatóságok a romániaiakkal együttműködve egy kamion átvizsgálásakor 400 kilogramm heroint találtak, aminek az értéke meghaladja a 32 millió eurót.

május 22, 2017

Hét, a Bihar Megyei Tanács hatáskörébe tartozó kulturális intézmény lépett partnerkapcsolatra a hasonló rendeltetésű debreceni intézményekkel.

május 22, 2017

Több változtatást eszközölne az RMDSZ Országos Önkormányzati Tanácsának (OÖT) testülete, erről döntöttek többek között az e heti kolozsvári ülésen. 

május 22, 2017

Sebastian Oprescu, a köztisztviselőket tömörítő szakszervezeti szövetség (SNFP) elnöke hétfőn bejelentette, hogy a közigazgatásban dolgozók szerdától beszüntetik a munkát; amiatt elégedetlenek, hogy az egységes bérezési törvény nem tartalmaz külön bértáblát a köztisztviselőkre.

május 21, 2017

A kelet-európai kisebbségekkel szembeni jogtiprásokra összpontosított az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója (FUEN) szombaton zárult kolozsvári kongresszusának közgyűlése.

május 21, 2017

A Kárpát-medence valamennyi református püspöke részt vett a felújított nagyváradi várban szombaton tartott református egység napján.

május 21, 2017

Sebastian Ghiţă üzletember azt kérte pénteken a szerb legfelsőbb bíróságon, hogy ne adják ki Szerbiából, mert Romániában politikai üldözött.