vasárnap, február 19, 2017

Content about Belföld

február 19, 2017

„Nekünk nem szabad egyik vagy másik oldal utánfutójává válnunk, nekünk mindig olyan demokratikus alapértékeket kell képviselni, amelyek hiányában veszélybe kerülhet egy kisebbségi közösség, veszélybe kerülhet a jogállam.”

február 19, 2017

Gyanúsítottként idézték be a korrupcióellenes ügyészség (DNA) bukaresti székhelyére Nicolae Robut, Temesvár jelenlegi és Gheorghe Ciuhandut, a város volt polgármesterét pénteken.

február 19, 2017

Megnyílt a tíz új, alkalmi nyitvatartással működő határátkelő a magyar–román határszakaszon szombaton, ezeket szombatonként használhatják az utazók.

február 17, 2017

Miután a marosvásárhelyi tanács elmúlt pénteki rendkívüli ülésén megszavazták a 2017/18-as évre szóló iskolahálózat-tervezetet, amelybe az RMDSZ-frakció módosító indítványa révén bekerült a Római Katolikus Teológiai Líceum is, mintha a tervezetnek nyoma veszett volna.

február 16, 2017

Olguţa Vasilescu munka- és családügyi miniszter arra figyelmeztette a demonstrációkon részt vevő szülőket, hogy ha gyermekeiket is elviszik, törvénytelenséget követnek el, és emiatt a rendőrség tízezer lejig terjedő bírsággal sújthatja őket.

február 16, 2017

Az EB felszólította Romániát, hogy két hónapon belül módosítsa azokat a nemzeti jogszabályokat, amelyek Brüsszel szerint sértik az áruk szabad áramlásának uniós alapelvét.

február 16, 2017

Kihirdette csütörtökön Klaus Johannis államfő a 2017-es évre szóló állami költségvetési és társadalombiztosítási törvényt

február 16, 2017

Május 13-án tartja kongresszusát a Romániai Magyar Demokrata Szövetség, valamint egy hónapon át tartó nyilvános konzultációt kezdeményez alapszabályzatának és programjának módosítására.

február 16, 2017

10.000 lejes bírságot szabott ki csütörtökön az Országos Audiovizuális Tanács (CNA) a Román Televízió 1-es csatornájára, amiért a Beatrice együttes kolozsvári koncertjéről készült anyagával megszegte a tárgyilagos tájékoztatásra vonatkozó előírásokat. 

február 15, 2017

„Az ifjúság véleménye ma fontosabb, mint bármikor, hiszen az EU jövőjéről beszélünk!” – hangsúlyozta az EPP elnöke. 

február 15, 2017

Az EB emlékeztet, hogy Romániának 2009. július 16-ig kellett volna bezárnia nem EU-konform szeméttelepeit.

február 15, 2017

Az Európai Unióban Románia költi bruttó hazai össztermékének legkisebb százalékát az egészségügyre.

február 15, 2017

A SMURD mentőszolgálat helikopterét hívták segítségül a hegyimentők egy, a Fogarasi-havasokban síbalesetet szenvedett turista mentésére.

február 15, 2017

A román külügyi tárca szerint olyan határátkelőkről van szó, amelyekhez az Európai Unió forrásait felhasználva, a határ menti együttműködési program keretében épültek meg az utak 2007 és 2013 között. 

február 14, 2017

„A munkaügyi minisztérium legújabb rendelete értelmében az elmúlt hónaphoz képest 814.484 lejjel csökken februárban a szociális szolgáltatásokat nyújtó civil szervezetek támogatása.”

február 14, 2017

Megerősítette a szenátus azt a sürgősségi kormányrendeletet, amellyel a kormány hatálytalanította a büntető törvénykönyv (Btk.) és perrendtartás módosításáról szóló előző, országos tiltakozási hullámot kiváltó sürgősségi rendeletét.

február 14, 2017

Klaus Johannis államfő kedden azt nyilatkozta, hogy a következő napokban kihirdeti a korrupcióellenes harccal kapcsolatos népszavazás időpontját.

február 14, 2017

Végérvényesen elutasította a képviselőház kedden Bogdan Diaconu azon magyarellenes törvénytervezetét, amely a magyar elnyomás elleni harc és Trianon napjává nyilvánította volna június 4-ét.

február 14, 2017

Megszülettek az első olyan felmentő, illetve jogerős ítéleteket eltörlő bírósági döntések, amelyeket a hivatali visszaélés bűncselekményét pontosító tavalyi alkotmánybírósági döntés alapján hoztak meg a bíróságok.

február 14, 2017

Márton Árpád elmondta, az RMDSZ számára roppant fontos, hogy ne a gyanúsítottnak kelljen bebizonyítania ártatlanságát, hanem a hatóságnak a bűnösségét.

február 14, 2017

Pert nyert Románia a párizsi nemzetközi kereskedelmi kamaránál az olasz Enel energiavállalattal szemben az egyik volt állami áramszolgáltató privatizációja miatt kialakult jogi vitában. 

február 13, 2017

Büntetőeljárás indítását kérte Kovászna megye prefektusa azon kézdivásárhelyi városházi hivatalnokok és városi képviselők ellen, akik 2015 novemberében jóváhagyták, illetve megszavazták, hogy a székelyföldi város egyik utcáját Wass Albert íróról nevezzék el.

február 13, 2017

Hargita megye tanácsa és Csíkszereda polgármesteri hivatala közös erőfeszítéssel megjavítja a hegyivadász egység helikopter-leszállópályája felé vezető útszakaszt, hogy a SMURD-helikopterek könnyebben elszállíthassák a betegeket más városok kórházaiba. 

február 13, 2017

A parlament hétfői együttes ülésén kedvezően véleményezte Klaus Johannis államfő kezdeményezését, aki a korrupcióellenes harc folytatásáról és a köztisztviselők feddhetetlenségi követelményéről akar kiírni népszavazást.