kedd, szeptember 26, 2017

Content about Belföld

szeptember 25, 2017

Tudorel Toader igazságügyi miniszter leváltását fogja kérni a Szociáldemokrata Párt (PSD) országos végrehajtó bizottságának (CexN) pénteki ülésén.

szeptember 25, 2017

A besztercei Andrei Mureşanu Főgimnázium vezetősége szerint nem volt etnikai jellege az iskolában múlt csütörtökön történt bántalmazásnak. 

szeptember 25, 2017

Kisiklott a Jászvásár–Temesvár InterRegio vonat vasárnapról hétfőre virradóra Kolozs megyében. A balesetben sem az utasok, sem a vasúti személyzet nem sérült meg.

szeptember 25, 2017

Elsőfokon felemás ítéletet hozott a Maros megyei törvényszék a székely szabadság napjára, 2018. március 10-re tervezett marosvásárhelyi felvonulásról. 

szeptember 25, 2017

A magyar tárcavezető elmondta azt is: Teodor Meleşcanu ismét arról biztosította őt, a román kormány mindent megtesz azért, hogy a marosvásárhelyi iskolaügy minél előbb megnyugtató módon rendeződjön.

szeptember 24, 2017

Szeptember 19-e és 22-e között Nagyszebenben tanácskoztak a szervezett bűnözés ellen küzdő szervezetek délkelet-európai vezetői.

szeptember 24, 2017

A romániai magyarságnak az az érdeke, hogy továbbra is olyan kormány irányítsa Magyarországot, amely bizonyította: nemzetpolitikai víziójában és a mindennapi gyakorlatban fontos teret foglalnak el az erdélyi magyarok.

szeptember 24, 2017

Klaus Johannis államfő lemondta októberre tervezett ukrajnai látogatását az új ukrán oktatási törvény elfogadása miatt.

szeptember 24, 2017

A megye tanintézményeit vezető igazgatókkal és aligazgatókkal találkozott a pedagógusszövetséggel közösen szervezett beszélgetésen Novák Csaba Zoltán RMDSZ-szenátor, aki a felsőház oktatási bizottságában fejti ki tevékenységét. 

szeptember 24, 2017

Nicolae Bădălău, a Szociáldemokrata Párt (PSD) ügyvezető elnöke azt nyilatkozta szombaton, hogy a párt állandó bizottságának hétfői ülésén megtárgyalják Sevil Shhaideh miniszterelnök-helyettes és Rovana Plumb, európai alapokért felelős tárca nélküli miniszter esetét.

szeptember 24, 2017

Egy szervezett bűnözésért kilenc éve nemzetközileg körözött személyt adtak át a román rendőrök az olasz hatóságoknak.

szeptember 24, 2017

Liviu Dragnea, a kormány fő erejét adó PSD elnöke szombaton egy közösségi oldalon tudatta: arról biztosította Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, hogy Románia megoldja a marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Líceum helyzetét.

szeptember 24, 2017

Beszámoltunk arról, hogy az oktatásügyi minisztérium utasítása alapján a Maros Megyei Tanfelügyelőség a Római Katolikus Teológiai Líceum diákjait az iskolai év megkezdése előtt osztályonként a Bolyai Farkas Elmélet Líceumhoz csatolta, arra hivatkozva, hogy a katolikus iskola alapítását az igazságügyi szervek felfüggesztették. 

szeptember 24, 2017

A marosvásárhelyi RMDSZ nyitottságát bizonyítandó, Vass Levente képviselő, a szervezet elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy tisztújításokat tartanak a körzetekben, amelyek számát kilencre szándékoznak növelni.

szeptember 24, 2017

Ilie Năstase, az egykori világhírű teniszező Csehország tiszteletbeli konzulja lesz Romániában – jelentette be Lubomír Zaorálek cseh külügyminiszter pénteken Prágában, miután Ilie Năstaséval tárgyalt. 

szeptember 24, 2017

Szeptember 21-én délután a Korrupcióellenes Ügyészség területi kirendeltsége vádat emelt a Someşan Ştefan volt főtanfelügyelő és Tamási Zsolt-József, a marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Líceum  igazgatója ellen. 

szeptember 24, 2017

Centenáriumi megemlékezések egész sorozatával készül felidézni a Kárpát-medencei Magyar Autonómiatanács (KMAT) azokat a jelentős történelmi eseményeket, amelyek megelőzték a trianoni békediktátumot.

szeptember 22, 2017

Nyárádszeredában mutatta be legutóbbi kisprojektje eredményeit a Nyárádmente Kistérségi Társulás: közel tucatnyi műemlék templomot szeretne megfelelő információs anyaggal ellátni és a turisztikai kínálatba is bekapcsolni.

szeptember 21, 2017

A kormány csütörtöki ülésén határozatban fogadta el az ország nyugati részét sújtó vihar által okozott károk kijavítására szükséges összegek kiutalását, jelentette be Mihai Tudose miniszterelnök. 

A kormány csütörtöki ülésén határozatban fogadta el az ország nyugati részét sújtó vihar által okozott k&aa

szeptember 21, 2017

A Frăţia Szabad Szakszervezetek Országos Szövetsége (CNSLR) kéri a kormányt, hogy tegyen le arra irányuló szándékáról, hogy a munkáltatóról a munkavállalóra hárítsa át a társadalom- biztosítási járulékok munkáltatói részének kifizetését.

szeptember 21, 2017

Romániát megfojtja az a túlzott bürokrácia és központosítás, ami a kohéziós alapokból finanszírozott, európai uniós pályázati rendszert itthon körülveszi – jelentette ki csütörtökön dévai sajtótájékoztatóján Winkler Gyula, az RMDSZ európai parlamenti képviselője.

szeptember 21, 2017

Az RMDSZ ma iktatta a parlamentben azt a törvénytervezetet, amelynek célja végérvényesen megoldani, hogy a közepes vállalkozások ne az Országos Adó- és Pénzügyi Hivatal regionális központjaihoz tartozzanak, hanem a székhelyük szerinti adóhivatalban fizethessék be az adót.

szeptember 21, 2017

Románia gyorsítani kívánja az eszközbeszerzést a haderőfejlesztési tervben – erősítette meg szerdán Washingtonban Mihai Fifor. 

szeptember 21, 2017

Egy benzinkút közelében hagyott gyanús kerekes bőrönd miatt bénult le a forgalom Marosvásárhelyen.