vasárnap, május 28, 2017

Content about Aktuális

május 28, 2017

Európának saját kezébe kell vennie sorsát – emelte ki egy vasárnapi beszédében Angela Merkel német kancellár. 

május 28, 2017

Fokozatosan elkezdte londoni járatainak újraindítását vasárnap a British Airways légitársaság, amelynek működését szinte teljesen megbénította globális informatikai rendszerének előző napi összeomlása.

május 28, 2017

A brit belügyminiszter szerint még lehetnek szabadlábon tagjai a hétfő éjjeli manchesteri öngyilkos merénylet elkövetője mögötti hálózatnak, ezért folytatódik a terrorcselekmény hátterének teljes feltárását célzó rendőrségi-titkosszolgálati művelet.

május 28, 2017

A NATO-csapatok reakciósebességének növelését és együttműködési képességük fejlesztését célzó nemzetközi hadgyakorlat kezdődött pénteken Romániában, Bulgáriában és Görögországban.

május 28, 2017

Az Egyesült Államok szövetségesei az új amerikai elnök első külföldi körútján testközelből tapasztalhatták meg Trump elnök két arcát

május 26, 2017

Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke csütörtökön arról beszélt, hogy lemondhatnak a 30-35 ezer adótanácsadóról, akit alkalmazni terveztek, és egy évvel elhalaszthatják a háztartási adózást, azalatt pedig informatizálnák a közigazgatást.

 

május 25, 2017

A meghívóban szerepel, hogy a találkozón részt vesz Miguel Maury Buendía érsek, a Szentszék romániai apostoli nunciusa. 

május 25, 2017

Sárga árvízriadót bocsátottak ki a hidrológusok kilenc megyére: Hargita, Kovászna, Brassó, Szeben, Máramaros, Beszterce-Naszód, Suceava, Neamţ és Bákó megye érintett. 

május 25, 2017

Ha Ankara nem járul hozzá ahhoz, hogy a német törvényhozás, a Bundestag tagjai meglátogathassák a Dél-Törökországban szolgáló német (Bundeswehr-) katonákat, Berlin kivonhatja az incirliki légitámaszponton állomásozó alakulatát.

május 25, 2017

Biró Zsolt képviselő, a képviselőház tanügyi bizottságának tagja szerdán bejelentette: írásos kérdéssel fordult Pavel Năstase tanügyminiszterhez, akitől azt kérdezte: mit tesz a diszkrimináció megszüntetése és a törvény által szavatolt jogok biztosítása érdekében?

május 25, 2017

Rendkívüli biztonsági intézkedésekkel készül a szicíliai Taormina a világ iparilag fejlett országait tömörítő G7-csoport ma kezdődő csúcstalálkozójára.

május 25, 2017

Egy felfegyverzett férfi pisztollyal fenyegette meg csütörtökön egy bankfiók pénztárosát Bukarest negyedik kerületében, és azt követelte, hogy adja át a pénzt, majd elmenekült.

május 25, 2017

Theresa May brit miniszterelnök szerint egyelőre érvényben marad a legmagasabb, kritikus fokozatú terrorellenes készültség Nagy-Britanniában.

május 24, 2017

Csúcstalálkozót tartanak a NATO-tagországok Brüsszelben csütörtökön, és ezen első ízben vesz részt Donald Trump amerikai elnök. 

május 24, 2017

Életét vesztette a 495-ös gyalogsági zászlóalj egyik ejtőernyős katonája kedd este. 

május 24, 2017

Elfogadta a parlament plénuma Eugen Nicolăescu liberális képviselő kinevezését a Román Nemzeti Bank elnökhelyetteseként, illetve az intézmény igazgatótanácsi tagjaként.

május 24, 2017

Ferenc pápa félórás magánbeszélgetést folytatott szerdán a Vatikánban Donald Trump amerikai elnökkel, és utána a hagyományoknak megfelelően megajándékozták egymást.

május 24, 2017

Figyelmeztető sztrájkba léptek szerdáb az ország legtöbb önkormányzatának alkalmazottai, akik fehér karszalaggal dolgoztak.

május 24, 2017

Az ügyben további öt gyanúsítottat állított bíróság elé a DNA.

május 23, 2017

A javasolt törvénymódosítás a jelenlegi húsz százalékról tíz százalékra csökkentené azt a küszöbértéket, amely fölött egy kisebbség tagjait anyanyelvhasználati jog illeti meg a helyi közigazgatásban.

május 23, 2017

Elfogadta kedden a szenátus az egységes bértörvény módosító javaslatokkal kiegészített tervezetét.

május 23, 2017

Hallgatólagosan elfogadta a szenátus a közkegyelmi törvényt, mivel a törvénytervezet vitájának határideje kedden lejárt. 

május 23, 2017

Őrizetbe vettek két feltételezett dzsihadistát a spanyol hatóságok Madridban kedden.

május 23, 2017

A Magyarországra vitt gyermekek 90 százalékánál műtétre, 10 százalékánál egyéb kezelésre, komoly technikai hátteret igénylő további vizsgálatokra, gyógyszerbeállításra lesz szükség.