péntek, július 21, 2017

Content about Aktuális

július 20, 2017

Úgynevezett vertikális földgázfolyosó létrehozásáról írt alá memorandumot Bulgária, Görög-

ország, Magyarország és Románia szerdán Bukarestben.

július 20, 2017

A Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) első napján a honosítási sikertörténet mellett az erdélyi magyarság elvándorlásáról, az óvodafejlesztésekről és a medveveszély elhárításáról is tartottak panelbeszélgetést.

július 20, 2017

Nyílt levélben bírálták Lengyelországban a kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) párt szerintük demokráciaellenes intézkedéseit Lech Walesa, Aleksander Kwasniewski és Bronislaw Komorowski volt államfők. 

július 20, 2017

Elsőfokú, sárga riadót rendelt el az Országos Meteo-rológiai Szolgálat (ANM) a hőség miatt az ország kilenc nyugati megyéjében. 

július 20, 2017

Személygépkocsival ütközött csütörtökön a Bukarest – Krajova – Temesvár – Budapest nemzetközi vonat.

július 20, 2017

Az igazságszolgáltatási rendszer átszervezésével kapcsolatos törvénytervezet-csomag kidolgozásáról fog tárgyalni jövő héten Brüsszelben Tudorel Toader igazságügyi miniszter az Európai Bizottság első alelnökével, Frans Timmermansszal.

július 20, 2017

Az állami szektor alkalmazottainak „felleltározását” célozza az a rendelet, amely a közszférában történő alkalmazások befagyasztását írja elő.

július 20, 2017

A július 15-i Saber Guardian hadgyakorlat alatt történt incidenst, amikor elsüllyedt egy kétéltű páncélozott csapatszállító, profi módon kezelték, abban az értelemben, hogy gyorsan és hatékonyan kimentették a katonákat.

július 19, 2017

A romániai medveállomány szabályozásának a szükségességéről vitatkoztak szakemberek és politikusok szerdán Tusnádfürdőn a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) keretében szervezett pódiumbeszélgetésen.

július 19, 2017

A külügyminisztérium felhívja a Horvátországba készülők figyelmét, hogy az Adriai-tenger térségében több helyen ég a növényzet, a tűzoltók nagy erőkkel próbálják megfékezni a lángokat.

július 19, 2017

Legkésőbb augusztusban megtörténik a költségvetés-kiigazítás, jelentette be szerdán Sevil Shhaideh regionális fejlesztési, közigazgatási és európai alapokért felelős miniszter. 

július 19, 2017

A koszovói parlament alakuló ülését az előzetes információk szerint tegnap tartották volna, ám a jövő hét végéig elhalasztották, mert egyelőre nincs olyan illetékes, aki összehívhatná a törvényhozást, és Hashim Thaci államfő sem kért fel egyelőre senkit kormányalakításra.

július 19, 2017

Mihai Tudose miniszterelnök kedden felmentette hivatalából Bogdan Stant, az országos Adó- és Pénzügyi Hivatal (ANAF) elnökét.

július 19, 2017

Sevil Shhaideh miniszterelnök-helyettes azt nyilatkozta szerdai sajtóértekezletén, hogy várhatóan szeptember elején nyújtják be a parlamentbe a közigazgatási törvénykönyv tervezetét. 

július 19, 2017

Az RMDSZ-szel partnerségben tájékoztató jellegű kampányt indít az Eurotrans Alapítvány a 2018-as magyarországi országgyűlési választásokra.

július 19, 2017

„Nemzetpolitika tekintetében is egyenesben vagyunk, hiszen ha csak az összegeket nézem, 2010-ben kilencmilliárd forint volt nemzetpolitikára, most pedig kilencvenmilliárd”.

július 19, 2017

Szerdán délután újraindulhattak azok a nemzetközi gyorsvonatok, amelyeket korábban bombafenyegetés miatt állítottak meg a magyar hatóságok.

július 18, 2017

A megfelelő magatartású gépkocsivezetők 50 százalékos kedvezményt kaphatnak, a kockázatot jelentő sofőrök 180 százalékos extra díjat fizethetnek a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításnál.

július 18, 2017

A „harag napját” hirdette meg szerdára Mahmúd Abbász palesztin elnök Ciszjordániát kormányzó, mérsékeltnek tekintett Fatah mozgalma tiltakozásul a jeruzsálemi al-Aksza mecsethez vezető kapuknál felállított detektoros beléptetés és az emiatt kitört zavargások sebesültjei miatt.

július 18, 2017

Közös kormányülés megtartásáról egyeztetett hétfőn telefonon Mihai Tudose román és Bojko Boriszov bolgár miniszterelnök. 

július 18, 2017

A horvát közszolgálati televízió (HRT) jelentése szerint egész Dalmáciában húsz helyszínen oltották már tegnap hajnal óta a tüzet a tűzoltók és a hadsereg.

július 18, 2017

A helyi és regionális autonómia segíti, az etnikai autonómia gátolja a fejlődést – hangoztatta Klaus Iohannis államfő kedden azon a fórumon, amelyet több mint száz székelyföldi önkormányzati vezető részvételével rendeztek a csíkszeredai megyeházán.

július 18, 2017

Ötvenöt afganisztánit, köztük 17 nőt és 21 gyereket mentettek ki az Égei-tengerből a román parti őrség Görögországban szolgálatot teljesítő határrendészei. 

július 18, 2017

Feltehetőleg mintegy 28 ezer Ausztriában élő birtokol illegálisan osztrák és török állampolgárságot egyszerre, ezért az osztrák hatóságok megkezdték a gyanús esetek vizsgálatát.