csütörtök, szeptember 21, 2017

Content about Aktuális

szeptember 21, 2017

A Frăţia Szabad Szakszervezetek Országos Szövetsége (CNSLR) kéri a kormányt, hogy tegyen le arra irányuló szándékáról, hogy a munkáltatóról a munkavállalóra hárítsa át a társadalom- biztosítási járulékok munkáltatói részének kifizetését.

szeptember 21, 2017

Romániát megfojtja az a túlzott bürokrácia és központosítás, ami a kohéziós alapokból finanszírozott, európai uniós pályázati rendszert itthon körülveszi – jelentette ki csütörtökön dévai sajtótájékoztatóján Winkler Gyula, az RMDSZ európai parlamenti képviselője.

szeptember 21, 2017

Adománygyűjtést hirdet a vasárnapi erdélyi vihar károsultjai javára a Magyarországi Református Egyház (MRE).

szeptember 21, 2017

Az RMDSZ ma iktatta a parlamentben azt a törvénytervezetet, amelynek célja végérvényesen megoldani, hogy a közepes vállalkozások ne az Országos Adó- és Pénzügyi Hivatal regionális központjaihoz tartozzanak, hanem a székhelyük szerinti adóhivatalban fizethessék be az adót.

szeptember 21, 2017

Románia gyorsítani kívánja az eszközbeszerzést a haderőfejlesztési tervben – erősítette meg szerdán Washingtonban Mihai Fifor. 

szeptember 21, 2017

Oroszország a kommunikációs különcsatornán figyelmeztette az Egyesült Államokat, hogy meg fogja torolni, ha a szíriai ellenzék tüzet nyit az orosz különleges egységekre és a damaszkuszi kormány erőire – jelentette be Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője csütörtökön Moszkvában.

szeptember 21, 2017

Egy benzinkút közelében hagyott gyanús kerekes bőrönd miatt bénult le a forgalom Marosvásárhelyen.

szeptember 21, 2017

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) visszavonta a korábban kiadott, csütörtökön 21 óráig érvényes, sárga színű viharjelzést, ehelyett lehűlésről szóló időjárás-előrejelzés lép érvénybe pénteken 20 óráig.

szeptember 20, 2017

A család védelmében mozgósító kampánnyal készül a Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye Családpasztorációs Központja az alkotmánymódosító népszavazásra – ennek kapcsán tartottak sajtótájékoztatót a napokban a marosvásárhelyi Egyesülés negyedbeli Szent Család templom gyülekezeti termében. 

szeptember 20, 2017

Az európai uniós tagállamok egészségügyi minisztereinek sürgősségi összehívását kezdeményezte Florian Bodog egészségügyi miniszter, hogy megállítsák a gyógyszerek párhuzamos exportjának a folyamatát – tájékoztatott kedden az egészségügyi minisztérium. 

szeptember 20, 2017

Négy sportklub – a Maros Kosárlabdaklub, a marosvásárhelyi ASA labdarúgóklub, a Medicina Egyetemi Sportklub (női röplabda), a City’us teremlabdarúgó klub (futsal) – vezetőit hideg zuhanyként érte a hír, hogy Maros megye prefektusa szeptember 6-án közigazgatási bíróságon kérte a 2016/17-es sportidényre előirányzott összegekre vonatkozó tanácsi határozat hatálytalanítását.

szeptember 20, 2017

Szerdán újabb 125 ember ellen adtak ki elfogatóparancsot Törökországban azzal a gyanúval, hogy tagjai a tavalyi katonai puccskísérletért felelőssé tett Fethullah Gülen muzulmán hitszónok vezette nemzetközi hálózatnak – jelentette a Dogan török hírügynökség.

szeptember 20, 2017

Egyöntetűen megszavazta szerdán a román parlament az Ukrajnában élő kisebbségekkel kapcsolatos nyilatkozatot, amelyet az új ukrán tanügyi törvény tett indokolttá.

szeptember 20, 2017

Az év első nyolc hónapban az új járművek eladása 11,6 százalékkal nőtt a tavalyi év azonos időszakához mérten, összesen 97 605 új járművet étékesítettek – közölte szerdán a román autógyártók és -importőrök szövetsége. 

szeptember 20, 2017

Házkutatást kezdett több katalán kormányzati épületben a spanyol csendőrség szerdán Barcelonában, és több magas rangú tisztviselőt őrizetbe vett. A katalán kormány a demokrácia szégyenének nevezte a hatósági akciót.

szeptember 20, 2017

Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke azt nyilatkozta szerdán, hogy nem merül fel a kormányátalakítás igénye.

szeptember 20, 2017

Az év első nyolc hónapjában 5,55 százalékkal nőtt a fizetésképtelen egyéni vállalkozók és cégek száma az egy évvel korábbi adatokhoz képest.

szeptember 20, 2017

Ami a katalánoknak a függetlenség, az nekünk az autonómia – hangzott el az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) keddi sajtótájékoztatóján.

szeptember 19, 2017

Több mint tíz év óta először emelkedett az éhezők száma a világban, a teljes népesség 11 százaléka éhezett tavaly.

szeptember 19, 2017

Az üzemanyagok után befizetett jövedéki adó egy részének megtérítését kérik a romániai fuvarozók a kormánytól. A fuvarozók érdekképviseleti szervezetei október elején tárgyalhatnak ismét erről a témáról a kormány képviselőivel.

szeptember 19, 2017

Beszélgetés Vincze Loránttal, az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója (FUEN) elnökével.

szeptember 19, 2017

Tizenhárom házkutatást végeztek kedden Maros megyében a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) ügyészei és a Maros megyei rendőrség munkatársai olyan személyeknél, akiket drogkereskedelemmel gyanúsítanak.

szeptember 19, 2017

Egy bolgár rendszámú autó vezetője gyanús csomagot helyezett el az áruházi parkolóban várakozó személygépkocsi alá. Az őrző-védő cég biztonsági őre észlelte a gyanús tettet, és riasztotta a 112-es egységes hívószámot, ezt követte a filmekbe illő akció. 

szeptember 19, 2017

Tegnap a marosvásárhelyi Transilvania repülőtéren a Péter Ferenc, a Maros Megyei Tanács elnöke, Peti András, a repülőtér igazgatója, valamint Klaus  Bleckenwegner, a PORR Construct Kft. ügyvezető igazgatója  aláírta a kifutópálya felújítására vonatkozó kivitelezési szerződést.