szerda, március 29, 2017

Content about Aktuális

március 29, 2017

 A két hónapja hivatalba lépett Donald Trump amerikai elnök kedden írta alá az elődje, Barack Obama által hozott klímavédelmi intézkedéseket eltörlő elnöki rendeletét, és ismét hitet tett az olajkitermelés és a szénbányászat fontossága mellett.

március 29, 2017

Jogerősen 20 évnyi letöltendő szabadságvesztésre ítélte szerdán a legfelsőbb bíróság Ion Ficiort, emberiesség ellen elkövetett bűncselekmények vádjával.

március 29, 2017

Theresa May brit miniszterelnök aláírta a Lisszaboni Szerződés 50. cikkelyének aktiválását bejelentő levelet, amelyet szerdán a brit EU-nagykövet kézbesített Donald Tusknak, az Európai Tanács elnökének.

március 29, 2017

Az Európai Bizottság által kiadott, a közúti biztonságra vonatkozó statisztikák szerint Romániában nőtt tavaly a balesetek száma – a közúti balesetben elhunyt személyek száma 1 százalékkal nőtt.

március 29, 2017

Az Európai Bizottság március 29-én új, ezúttal kedvező döntést hozott a Minority SafePack európai polgári kezdeményezés bejegyzéséről. A bizottság részleges bejegyzést hagyott jóvá, amely kilencet tartalmaz az eredeti tizenegy javaslatból. 

március 28, 2017

„Úgy érezzük, a bolondját járatják velünk” – fogalmazott Csíky Csengele, a Civilek a Katolikus Iskoláért szülői közösség képviselője, aki az iskola vezetőtanácsát és szülői bizottságot reprezentáló szülői küldöttség tagjaként tegnap a Tanügyminisztérium-ban próbált megoldást találni az iskola jelenlegi helyzetére. 

március 28, 2017

A visegrádi országok nemsokára az innováció jelképévé, „startupjává” válhatnak – értékelte Beata Szydlo lengyel kormányfő kedden Varsóban, a Visegrádi Csoport (V4) csúcstalálkozója alkalmából szervezett, a térség innovációs kezdeményezéseivel foglalkozó konferencia pódiumbeszélgetésének bevezetőjében. 

március 28, 2017

Ausztria nem akar menekülteket fogadni az áttelepítési program keretein belül, Christian Kern osztrák kancellár levélben kéri az Európai Uniót az ország álláspontjának megértésre.

március 28, 2017

Három hónap után csütörtökön ismét összeül Brüsszelben a NATO–Oroszország Tanács, hogy a felek a biztonsági helyzetről egyeztessenek.

március 28, 2017

Az Európai Néppárt (EPP) március 29-30-án Máltán tartja kongresszusát.

március 28, 2017

A parlament hozzájárulását kérte Klaus Johannis államfő hétfőn ahhoz, hogy a NATO kémelhárító különítményt alakíthasson a fővárosban.

március 28, 2017

Első fokon halmazati büntetésként hat év szabadságvesztésre ítélte a legfelsőbb bíróság kedden Elena Udrea volt turisztikai minisztert, akit többrendbeli megvesztegetés elfogadásával, hivatali visszaéléssel és európai alapok eltérítésével vádolt a korrupcióellenes ügyészség (DNA).

március 28, 2017

Szerdán indítja el hivatalosan a brit EU-tagság megszűnéséhez vezető folyamatot Theresa May brit miniszterelnök a Lisszaboni Szerződés 50. cikkelyének aktiválásával.

március 28, 2017

Angela Merkel elutasítja, hogy az uniós támogatások csökkentésével büntessék a közös döntések végrehajtásától elzárkózó vagy a jogállamiság ellen vétő tagállamokat. 

március 28, 2017

Tizenhat, zömmel energetikai témájú kétoldalú együttműködési megállapodást írt alá Vlagyimir Putyin orosz és Haszan Róháni iráni elnök keddi moszkvai tárgyalásán.

március 28, 2017

A Kultúrpalota nagy- és kistermeiben, valamint a Bernády Házban tartják a XXIV. Tudományos Diákköri Konferenciát (TDK) a hét végén.

március 27, 2017

Nem veszélyezteti a Hargita megyébe látogató turistákat a kanyarójárvány – tudatta Borboly Csaba, a Hargita megyei önkormányzat elnöke az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

március 27, 2017

Az elmúlt napokban lehullott hó megfelelő körülményeket teremtett ismét a Brassópojánára látogató síelők számára.

március 27, 2017

Az Energetikai Minisztérium előkészítette azt a határozattervezetet, amelynek alapján 1.468.000 lejt fizetnek a ratosnyai hidroenergetikai létesítmény által érintett kisajátított területekért az ingatlanok tulajdonosainak.

március 27, 2017

A Richer-skála szerinti 4-es erősségű földrengés volt vasárnapról hétfőre virradóra Buzău megyében. Hétfőn hajnalban Vrancea megyében mozgott a föld.

március 27, 2017

Konfliktus alakult ki a marosvásárhelyi vegyi kombinát vezetősége és a dolgozókat tömörítő szakszervezet között a kollektív munkaszerződés kapcsán. 

március 27, 2017

Kihirdette Klaus Johannis hétfőn a Besszarábia és Románia egyesülésének napját nemzeti ünneppé nyilvánító törvényt.

március 27, 2017

Megegyezett a Csíki Sör márkanév használatáról a Heineken Románia és az Igazi Csíki Sört levédő Csíki Sör Manufaktúra. A két cég magyar és angol nyelvű közös közleményét a Csíki Sör Manufaktúra tegnap Facebook közösségi oldalán hozta nyilvánosságra. 

március 27, 2017

Lia Olguţa Vasilescu munkaügyi miniszter vasárnap este úgy nyilatkozott, hogy egy, az intenzív osztályon dolgozó orvos és aneszteziológus fizetése 2018-ban eléri a 3600 eurót, a közszféra legnagyobb fizetését, 18 ezer lejt pedig az államfő fog kapni.