szombat, november 25, 2017

Content about Aktuális

november 23, 2017

Elutasította az alkotmánybíróság Călin Popescu-Tăriceanu szenátusi elnök beadványát, és megállapította, hogy nem áll fenn alkotmányos természetű jogi konfliktus a kormány és az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) között a Belina-ügyben indított bűnvádi eljárás kapcsán.

november 23, 2017

Javaslatot tett az Európai Bizottság egy új európai rendszer létrehozására természeti katasztrófák megelőzése és kezelése érdekében.

november 23, 2017

Hivatalában marad a kormány, mivel a parlament csütörtökön nem fogadta el az ellenzék által beterjesztett bizalmatlansági indítványt.

november 23, 2017

A Maros Megyei Tanács tegnapi ülésén az Erdély–Transilvania Repülőtérre vonatkozó határozattervezetek szerepeltek. 

november 23, 2017

A napokban Szovátán egy helybéli nőt kergetett meg a medve, Erdőszentgyörgyön pedig a Rhédey-kastély körül, a település központjában látták kószálni a nagy testű ragadozót. 

november 23, 2017

A marosvásárhelyi tanács tegnapi ülésén a képviselők megszavazták a köztisztséget betöltők és a polgármesteri hivatal szakapparátusa alkalmazottai alapfizetésének emelését. Jelentős bérnövekedésre elsősorban a vezető állásban levő közalkalmazottak számíthatnak. 

november 23, 2017

Jóváhagyta szerdán a kormány azt a törvénytervezetet, amely felhatalmazná, hogy a közelgő parlamenti vakáció ideje alatt rendeleteket adhasson ki olyan kérdésekben, amelyeket nem kell organikus törvényben szabályozni.

november 23, 2017

 Az antibiotikumos kezelés helyett antimikrobiális peptidekkel gyógyíthatnák meg különböző sebeinket.

 Az antibiotikumos kezelés helyett antimikrobiális peptidekkel gyógyíthatnák meg különböző sebeinket.

november 23, 2017

A tömeges migráció és az ahhoz kapcsolódó terrorizmus, a hibrid fenyegetések, az álhírek, valamint az erősödő ukrán nacionalizmus veszélyeit hangsúlyozták a felszólalók a XXI. nemzetközi parlamenti NATO-konferencián csütörtökön Budapesten.

november 23, 2017

Nem zárkózik el az egyetemisták röghöz kötésétől az oktatási miniszter, aki tegnap egy képviselői beadványra adott ilyetén válaszában csak finoman érintette egy sokkal összetettebb, a fiatal diplomások kivándorlásában jelentkező probléma felszínét, meg sem próbálva lényegi választ adni rá.

november 22, 2017

250 éve épült a marosvásárhelyi minorita templom, amelyet ma kezdődő, többnapos rendezvénysorozattal ünnepelnek meg.

november 22, 2017

A térség legnagyobb magyar tőkéjű agrárberuházását valósítják meg Kerelőszentpálon az UBM Feed Románia Kft. révén, amely az UBM Csoportot, az East Csoportot és a királyfalvi Oprea Avicomot foglalja magába. 

november 22, 2017

Alkotmányossági kifogást emel a Nemzeti Liberális Párt (PNL) az ellen a parlamenti határozat ellen, amellyel módosították az igazságügyi törvényekkel foglalkozó különbizottság szabályzatát.

november 22, 2017

Marius Nica, európai alapokért felelős miniszter szerdán bejelentette, hogy Carmen Dan belügyminiszterrel közösen jóváhagyták a bürokráciamentesítési terv első fázisának támogatását.

november 22, 2017

Laura Codruţa Kövesi, az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) főügyésze azt mondta, az alkotmánybíróságnak a hivatali visszaéléssel kapcsolatos döntése nyomán 2017-ben 245 ügyben szüntettek meg eljárást.

november 22, 2017

Ma 11 órától tartják a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) által benyújtott bizalmatlansági indítvány vitáját és az ezzel kapcsolatos szavazást – döntött tegnap a parlament két házának összevont házbizottsága. 

november 22, 2017

Ezzel a címmel nyílik vándorkiállítás november 27-én, hétfőn 16 órától a Kultúrpalota második emeleti kiállítótermében. 

november 22, 2017

A Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) megyei kirendeltségeinek hozzávetőlegesen 600 alkalmazottja tüntetett tegnap délelőtt a mezőgazdasági minisztérium épülete előtt.

november 22, 2017

Teljes vagyonzárat rendelt el a korrupcióellenes ügyészség Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke ellen, akivel a vádhatóság kedden közölte a döntést.

november 21, 2017

279 támogató, egy ellenszavazattal és egy tartózkodással döntéshozó kamaraként elfogadta kedden a képviselőház a Patriot légvédelmi rakétarendszerek beszerzéséről szóló törvénytervezetet. 

november 21, 2017

Már látszik, hogy a rendelkezésre álló két év alatt nem juthat végleges megállapodásra a kilépés feltételeiről az EU és Nagy-Britannia, ezért átmeneti megegyezésre lesz szükség a zökkenőmentes átmenet érdekében.

november 21, 2017

Az RMDSZ törvényhozói részt vesznek a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) által benyújtott bizalmatlansági indítvány vitáján, de tartózkodni fognak a voksoláskor – jelentette be kedden Kelemen Hunor szövetségi elnök.

november 21, 2017

A Pro Economica Alapítvány Magyar Levente, a magyar Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszterhelyettese jelenlétében májusban jelentette be, hogy a magyar kormány támogatásával egy nagyszabású gazdaságfejlesztési programot indítanak. 

november 21, 2017

Október 19-e és november 19-e között 701 elítéltet helyeztek szabadlábra a 2017/169-es törvény alapján – közölte kedden az Országos Börtönigazgatóság (ANP).