péntek, november 24, 2017

Content about 3P

november 21, 2017

Több mint 34 milliárd eurós fejlesztési programot indít a Volkswagen AG (VW), hogy lépést tartson az autóipar átalakulásával – közölte pénteken a német gépjárműgyártó csoport.

november 21, 2017

Az Európai Gyógyszerügynökséget (EMA) Amszterdamba, az Európai Bankhatóságot (EBA) pedig Párizsba fogják költöztetni Londonból az Egyesült Királyság európai uniós tagságának megszűnése után – döntött az EU-tagállamok kormányait tömörítő tanács hétfőn Brüsszelben.

november 21, 2017

Nem fenntartható egy túlnyomóan fogyasztáson alapuló gazdasági növekedés – mondta Klaus Johannis államfő pénteken Göteborgban, hozzátéve, hogy a kormány nem tett eleget feladatainak a közberuházások bátorítása terén. 

november 21, 2017

Az off-shore paradicsomok működése nem maradhat rejtve a nyilvánosság elől, olyan jelenség ez, amely a demokráciára és a szabadpiacon alapuló kapitalista gazdaságra jelenti a legnagyobb veszélyt.

november 14, 2017

A bruttó hazai termék (GDP) a harmadik negyedévben 8,8 százalékkal bővült a tavalyi harmadik negyedévhez képest, az előző három hónaphoz viszonyítva pedig 2,6 százalékkal nőtt, közölte kedden az országos statisztikai intézet. 

november 14, 2017

A vasútnak juttatott állami és uniós támogatások növelését tartja szükségesnek egyebek között a román államvasutak személyszállítási vállalata, a CFR Călători vezérigazgatója a Vasutas magazinnak adott interjújában, amelyben jó példaként tekint a magyar vasúti személyszállítási rendszerre.

november 14, 2017

Megállapodott a NEXT-E konzorcium és az Európai Unió Innovációs és Hálózati Projektek Végrehajtó Ügynöksége 252 gyors és ultragyors e-jármű-töltőállomás telepítéséről Tallinnban a digitális közlekedési napon.

november 14, 2017

Új vállalkozás indítására nyert 70 ezer eurós támogatást a Leader-program keretében a nyárádszeredai Csizmadia Zsolt. A fiatal vállalkozó a térségben viszonylag egyedinek számító ötlettel rukkolt elő, alternatív tüzelőanyagot, szalmából brikettet fog előállítani. 

november 14, 2017

Történelmi mélypontra süllyedt hétfőn a lej árfolyama, a Román Nemzeti Bank által közölt árfolyam szerint egy euró 4,6495 lejt ért. 

október 31, 2017

Az Európai Bizottság a Horizont 2020 nevű kutatási és innovációs keretprogramból 30 milliárd eurót szán a társadalmi kihívások terén alkalmazott új megoldásokra és az áttörést jelentő innovációra a 2018-2020-as időszakban.

október 31, 2017

A brit jegybank szerint állások tízezrei kerülhetnek veszélybe a londoni City pénzügyi szolgáltatási központjában a brit EU-tagság megszűnése miatt.

október 31, 2017

Novemberben terjesztik a parlament elé a 2018-as költségvetésről szóló törvény tervezetét, és vélhetően még november végén vagy december első napjaiban elfogadják azt.

október 31, 2017

Románia megbízható partner, tőle is függ az Európai Unió vonzereje, azonban hatékonyabb és méltányosabb adózási rendszert kell biztosítania.

október 31, 2017

A következő tíz évben meg kell őrizni az uniós kohéziós alapokat, stabilizálni kell működésüket, hiszen több pénzt kell befektetni a tagállamok, főleg az újak infrastruktúrájába.

október 31, 2017

November 15-e után utalják át a szarvasmarhák után járó, teljesítményhez csatolt támogatást. 

október 31, 2017

Több adó- és járulékintézkedést jelentett be csütörtökön a kormány; emelik a minimálbért, megadóztatnák a profitjukat Romániából külföldre menekítő multinacionális vállalatokat, forgalmi jellegűvé alakítják a közepes cégek adóját, emellett csökkentik a kötelező magánnyugdíj-járulékot.

október 24, 2017

Gazdasági okokra hivatkozva felhagy forgalmi érmék gyártásával és hétfőn vert utoljára euróérmét a belga királyi pénzverde – közölte a La Libre Belgique című belga napilap hétfőn.

október 24, 2017

A kormány és a versenyszféra képviselőinek részvételével zajló Live Business konferencián téma volt a vasúti infrastruktúra és a kocsipark állapota. 

október 24, 2017

Elfogadta első házként hétfőn a szenátus a távmunkát szabályozó törvénytervezetet. A végső döntés a képviselőházé az ügyben.

október 24, 2017

Igen kellemes meglepetésben lesz része annak, aki a marosvásárhelyi 1848. út 5. szám alatti Wokbox étterembe téved.

október 17, 2017

A csíkszeredai telephellyel rendelkező Waberer’s romániai leányvállalata az adóhatóság által követelt adóhátralék kisebb részét rendezi, a fennmaradó összeget közigazgatási, szükség esetén bírósági úton támadja meg, és emellett kérelmezi a döntés végrehajtásának felfüggesztését.

október 17, 2017

Könnyítene az élelmiszer-adományozás szabályain az Európai Unió, ezzel is erősítve az élelmiszerhulladék keletkezése elleni fellépést – közölte az uniós bizottság hétfőn.

október 17, 2017

A megosztott héafizetés elsősorban a fizetésképtelen vagy csődbe jutott vállalatok számára lesz kötelező – jelentette be Mihai Tudose a múlt héten. 

október 3, 2017

Napok óta aggodalmat okoz a lakossági és vállalati hitelek törlesztőrészletét befolyásoló három hónapos bankközi hitelkamatláb (ROBOR) gyors ütemű növekedése, amely hétfőn 1,71 százalékra emelkedett.