szerda, szeptember 20, 2017

Content about 3P

szeptember 19, 2017

Még mindig lehet regisztrálni a Romániai Magyar Közgazdász Társaság legjelentősebb szakmai rendezvényére. 

szeptember 19, 2017

Az Európai Bizottság részletesen ismertette hétfőn az új iparpolitikai stratégiát, amely egységes és átfogó keretbe szervezi a már meglévő és új kezdeményezéseket, világossá teszi a szereplők feladatait, és kijelöli az iparpolitikai fellépések meghatározását lehetővé tévő fórumokat.

szeptember 12, 2017

Két olyan intézményes vita zajlik az Európai Unióban, amely kapcsán az erdélyi és a Kárpát-medencei gazdáknak hallatniuk kell hangjukat, a közös agrárpolitika (KAP) korszerűsítése és egyszerűsítése, valamint a KAP 2020 utáni finanszírozása.

szeptember 12, 2017

Egyharmaddal, 6,824 milliárd euróra nőtt a külkereskedelmi mérleg hiánya az első hét hónapban a tavalyi azonos időszakhoz képest – közölte hétfőn az országos statisztikai intézet.

szeptember 12, 2017

Számos hazai és magyarországi szakember fogadta el a szervezők meghívását a másodszor rendezett gazdanapra.

szeptember 5, 2017

Az Európai Unió 2018-as költségvetésének a növekedésre, a foglalkoztatásra, a biztonságra és a migráció kezelésére kell összpontosítania az unió költségvetési tanácsának írásos eljárásban elfogadott álláspontja szerint.

szeptember 5, 2017

Egyszerűsítené az Európai Bizottság az uniós nemzetközi kereskedelmi szerződések ratifikálását, a testület készülő javaslata értelmében a jövőbeli egyezményeknek nem kellene keresztülmenniük mind a közel negyven illetékes nemzeti és regionális parlamenten.

szeptember 5, 2017

A Szatmár megyei törvényhozó hozzászólásában a gazdasági és bankszektort érintő sürgős problémákkal kapcsolatosan fogalmazott meg kérdéseket a miniszterelnökhöz.

szeptember 5, 2017

A jótékonykodási akciók aránya a téli hónapokban általában megnő, az ünnepek múltával pedig lassan alábbhagy a lelkesedés. 

augusztus 29, 2017

Az Európai Unió (EU) tagállamai összesen közel 1058 milliárd eurót, az unió GDP-jének 7,2 százalékát fordították egészségügyre – derül ki az Eurostat pénteken kiadott felméréséből.

augusztus 29, 2017

Csak „komoly elemzést”, illetve az államelnöki hivatallal, a kormánnyal, a parlamenttel, valamint a Román Nemzeti Bankkal folytatott konkrét egyeztetést követően lehet határidőhöz kötni Romániának az euróövezethez való csatlakozását.

augusztus 29, 2017

Gyorsult a gazdasági növekedés üteme a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) tagállamaiban a második negyedévben.

augusztus 29, 2017

A Vásárhelyi Forgatag és az Erdélyi Pálinka Lovagrend közös szervezésében idén második alkalommal tartották meg az erdélyi pálinka- és párlatversenyt.

augusztus 29, 2017

Augusztus 26-án, szombaton, a Nagysármási Napok rendezvény alkalmával tartották meg a XV. szarvasmarhaszemlét, amelyen a város és környékbeli települések gazdái vonultatták fel állományuk legszebb példányait. 

augusztus 29, 2017

Tüntetésre hívja a nyugdíjalapokban és befektetési alapokban részt vevők egyesülete (PFP) az alkalmazottakat szeptember harmadikán, mert úgy vélik, a kormány el akarja venni a pénzt a kötelező magánnyugdíjalapból. 

augusztus 22, 2017

Az orosz energiaügyi miniszter szerint sem a Török Áramlat földgázvezeték, sem pedig az akkuyui nukleáris erőmű megépítését nem befolyásolják az Oroszország ellen bevezetett új amerikai szankciók.

augusztus 22, 2017

A családi vállalkozásról Bandi Árpáddal, a cég vezetőjével beszélgettünk. 

augusztus 22, 2017

Tovább késik a legfontosabb autópályaprojekt, az A1-es sztráda Kárpátokat átszelő Piteşti-Nagyszeben szakaszának megvalósítása.

augusztus 22, 2017

A közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) bejelentése szerint újabb közbeszerzést hirdetnek az észak-erdélyi autópálya magyar határhoz vezető szakaszának a befejezésére.

augusztus 1, 2017

Nem várható a szingapúrihoz hasonló adórendszer kialakítása a gazdasági társaságok számára, a brit pénzügyminiszter finomította korábbi szavait.

augusztus 1, 2017

Az Országos Statisztikai Intézet (INS) adatai szerint az idei év első öt hónapjában 114 ezer munkahely létesült, ellenben krónikus munkaerőhiánnyal kell számolnia az országnak.

augusztus 1, 2017

A német közúti közlekedési hatóság (KBA) több mint egy éve tud arról, hogy a Porsche károsanyag-kibocsátási adatokat módosító szoftverrel felszerelt dízelautókat értékesít, és az autóipari lobbi nyomására ártalmatlan színben tüntette fel a manipulációt egy Porsche modellről készült jelentésében.

július 25, 2017

Az amerikai Ford további 700 dolgozó alkalmazását tervezi az idén romániai üzemében, ugyanakkor közölte, hogy ősztől leállítja a B-Max modell gyártását.

július 25, 2017

Négy évvel ezelőtt kezdett kenyeret sütni Gál Előd fiatal vállalkozó és felesége, Zsuzsa.