kedd, január 17, 2017

Content about 3P

január 10, 2017

A 2016. január–november időszakban a 28 tagú Európai Unión belüli kivitel 40.021,2 millió euró volt, míg a behozatal 47.805,3 millió eurót tett ki.

január 10, 2017

Novemberben októberhez képest tovább csökkent a munkanélküliségi ráta az Európai Unióban, míg változatlan szinten maradt az euróövezetben.

január 10, 2017

Nagy-Britannia „az első sorból” kezdhet szabadkereskedelmi tárgyalásokat az Egyesült Államokkal, miután a jövő héten hivatalba lépő következő amerikai elnök, Donald Trump kormánya megalakul.

január 10, 2017

A lakossági kiadások meghaladták a havi 2500 lejt 2016 harmadik negyedévében, ami egy főre kevesebb mint ezer lejt jelent. 

január 10, 2017

Növelték utasforgalmukat Európa nagy diszkont légitársaságai 2016-ban az egy évvel korábbihoz képest.

december 13, 2016

A marosvásárhelyi Bernády Házban az RMDSZ Nőszervezete november 14-ei vendég-előadója, Bagoly Ildikó humánerőforrás-fejlesztési pályázati tanácsadó lazán és érthetően kalauzolta el a jelenlévőket a pályázatírás szerteágazó témakörében.

december 13, 2016

Az Európai Unió tagállamainak mezőgazdasági miniszterei politikai állásfoglalást fogadtak el hétfőn egyebek mellett a tisztességtelen forgalmazói magatartások visszaszorításáról.

december 13, 2016

Határozatot fogadott el csütörtökön a kormány az euró bevezetését irányító bizottság összetételéről.

december 13, 2016

A Microsoft-alapító Bill Gates vezetésével amerikai, brit, szaúdi, kínai milliárdosok fognak össze a globális felmelegedés ellen és egymilliárd dollárt fektetnek be az úgynevezett tiszta energiába.

december 13, 2016

Az olajpiac a szélsőséges áringadozások egy új korszaka előtt áll, a következő évtizedre ugyanis nagyon bizonytalanok a kereslet-kínálati kilátások.

november 22, 2016

A Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkársága arra törekszik, hogy a gazdaságpolitikai szemléletmód is erősödjön a nemzetpolitikában

A Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkársága arra törekszik, hogy a gazdaságpolitikai szemléletmód

november 22, 2016

Kevesebb mint két év alatt mintegy 154 milliárd eurót mozgósíthatott az Európai Unió tagállamaiban a Jun-cker-tervnek is nevezett Európai Stratégiai Beruházási Alap (EFSI) – közölte az Európai Bizottság.

Kevesebb mint két év alatt mintegy 154 milliárd eurót mozgósíthatott az Európai Unió tagállama

november 22, 2016

Az európai villamosenergia-hálózatok összekapcsolása éves szinten már egymilliárd eurós megtakarítást hozott eddig az uniós fogyasztóknak, akik az egységes hálózat teljes kialakításával további 250 millió eurót tudnak majd megtakarítani évente.

Az európai villamosenergia-hálózatok összekapcsolása éves szinten már egymilliárd eurós megtakarítást hozott eddig

november 22, 2016

2014-hez képest országos szinten 1%-kal nőtt tavaly a bejegyzett vállalkozások száma, az alkalmazottaké pedig 2,4%-kal emelkedett – derül ki az Országos Statisztikai Intézet (INS) hétfői közleményéből.

2014-hez képest országos szinten 1%-kal nőtt tavaly a bejegyzett vállalkozások száma, az alkalmazottaké pedig 2,4%-kal emelkedett – derül ki az

november 22, 2016

Az országos adó- és pénzügyi hatóság (ANAF) három pénzintézetnek, a Transilvania Banknak, a Román Kereskedelmi Banknak (BCR) és a Garanti Banknak ítélte oda az adók és illetékek online kifizetésére vonatkozó szolgáltatói szerződéseket, amely értéke 1,87 millió lej, héa nélkül. 

Az országos adó- és pénzügyi hatóság (ANAF) három pénzintézetnek, a Transilvania Banknak, a Román Kereskedelmi Banknak (BC

november 22, 2016

Az amerikai JPMorgan Chase bankháznak 264 millió dollár büntetést kell fizetnie az ázsiai korrupciós ügyei miatt.

Az amerikai JPMorgan Chase bankháznak 264 millió dollár büntetést kell fizetnie az ázsiai korrupciós ügyei miatt.

november 22, 2016

Romániában 25 százalékkal nőtt a külföldi közvetlen tőkeberuházások értéke az első három negyedévben a tavaly azonos időszakihoz képest – közölte múlt hétfőn a Román Nemzeti Bank.

Romániában 25 százalékkal nőtt a külföldi közvetlen tőkeberuházások értéke az első három negyedévben a tavaly az

november 8, 2016

A Bild am Sonntag német hírmagazin beszámolója szerint a motorok emissziós értékeinek manipulálására al-kalmas szoftverfunkcióra bukkant még a nyár folyamán a kaliforniai CARB környezetvédelmi hivatal az Audinál.

november 8, 2016

Csütörtökön a marosvásárhelyi Grand szállóban 23. alkalommal került sor a legjobb Maros megyei cégek díjazására. 

november 8, 2016

Az európai középvállalkozások 70 százaléka több állami- és hitellehetőséget szeretne kapni, piaci versenyképességük érdekében pedig 76 százalékuk a növekedési ambíciókat támogató környezetet igényelne. 

november 8, 2016

A Romgaz Rt. november elsején jegyezte a bukaresti értéktőzsdén azt a szerződést, amely révén a tulajdonában lévő radnóti hőerőművet új egységgel bővítik. 

november 1, 2016

Hozzávetőlegesen 9 milliárd lejjel terhelik meg a költségvetést a parlament által az elmúlt hónapokban elfogadott bérnövelő intézkedések – nyilatkozta kedden Dacian Cioloş kormányfő.

november 1, 2016

Nem vétett a magatartási kódex szabályai ellen José Manuel Barroso, az Európai Bizottsága (EB) volt elnöke, aki sokak rosszallását kiváltva nemrégiben munkába állt a Goldman Sachs amerikai befektetési banknál.

november 1, 2016

A megállapodás kitér arra is, hogy Kanada lehetőséget nyújt arra, hogy az uniós cégek nagyobb mértékben vegyenek részt a kormányzati, tartományi és önkormányzati szintű közbeszerzési pályázatokon.