vasárnap, március 26, 2017

Vidék

Környezeti projekt indul az iskolában   

Mindazok a személyek, akik tisztségre szeretnének jelentkezni, kérelmezési dossziéjukat leadhatják a helyi RMDSZ irodájába 2017. március 31-ig.

A múlt hónapban elfogadták a Kis-Küküllőt átszelő új híd építésének műszaki-gazdasági mutatóit.

Amint Fodor Sándor József, a Kökényes Néptáncegyüttes vezetője kérdésünkre elmondta, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulójára március 11-én az RMDSZ dicsőszentmártoni szervezete és a Kökényes Néptáncegyüttes közös ünnepi műsorával emlékeztek.

Betegközpontú kórházmenedzsment   

A dicsőszentmártoni Szent Márton Borlovagrend kétnapos rendezvényét tartották múlt hónapban a Hobby étterem különtermében, a díjkiosztási ceremónia a Három Fenyő vendéglőben zajlott. 

A gyereket egy helybéli férfi próbálta kimenteni, de végül ő maga sem tudott kimászni, így a megyei tűzoltóságot riasztották a helyszínre. 

Kisiskolások regemondó versenyének volt a házigazdája március 11-én Nyárádmagyarós község.

Ismét ott lobog a román, európai, székely és RMDSZ-zászlók mellett a magyar nemzeti színű is Erdőszentgyörgy központjában, a Rhédey Claudia téri székház felújított homlokzatán.

Március 15-én a Telekiekről és a gólyáiról is híres Sáromberkén a református templom melletti imaházban gyűlt össze a település lakóinak egy része, hogy megemlékezzen az 1848-as magyar szabadságharc kitöréséről. 

március 24-én 11 órától

Ahol összefogás van, ott az ünneplés is szép 

Megyeszerte a vidéki településeken is emlékezett a magyarság az 1848-49. évi forradalom eseményeire, de a szabadságharc mának szóló üzenetét sem hallgatták el: a megfélemlítés ellenére is vállalnunk kell identitásunkat, és helyt kell állnunk gyermekeink jövője érdekében.

Nyárádmagyarós

Nyárádmagyarós

Nyárádmagyarós

A Maros megyei rendőrség pénteken házkutatást tartott az erdőszentgyörgyi városházán és nyolc további helyszínen, köztük a polgármester házában is. 

Ragaszkodnak a körforgalomhoz, és nem fogadják el az Országos Útügyi Hatóság által javasolt villanyrendőrt az Ákosfalva központjában lévő forgalmas útkereszteződés rendezésére.

Korszerű, többszintes tanintézet felépítésére, valamint a szennyvízhálózat kiépítésére nyújt be rövidesen pályázatot Ákosfalva község. 

Délutáni oktatás indítására pályázik az ákosfalvi általános iskola, amennyiben a projekt nyertes lesz, három évig biztosítani tudnák a diákok étkeztetését és a tanórák utáni foglalkozásokat. 

Népszerű a „Szedd magad!” akció 

Tizenötödik alkalommal tartották meg szombaton a hagyományos kertésznapot Nyárádszeredában.

A magyar népszokásokban a farsang és a böjt vetélkedését Konc király és Cibere vajda megszemélyesített küzdelmeként ismerték. 

Erdőszentgyörgyön és környékén kilenc házkutatást tartottak a Maros Megyei Rendőr-felügyelőség munkatársai.