kedd, november 21, 2017

Turizmus

A Görgényi-havasok 

A turistaidény teljében vagyunk, ilyenkor sokan kerekednek fel, és nem csak a tengerpartot keresik fel, hanem a hegyekbe is szívesen kirándulnak, túráznak. 

Kanyargós, félelmetes szerpentinen kapaszkodtunk fel a Kárpátok tetejére, de a győzelem diadala, a szabadság parttalansága helyett a tetőn csupán sebezhető emberi kicsinységünket éreztük át. 

A minap megjelent kiadvány örömteli hírt közöl rögtön az elején: idén sem marad el Erőss Zsolt erdélyi előadás-sorozata, melyen még nagyobb teret nyernek a rendhagyó földrajzórák. Ezenkívül beszámolót olvashatnak a XX. EKE-vándortáborról és a küldöttgyűlésről, a Retyezátba, a Büdös-hegyre kalauzolnak a belföldi túraleírók, Indonéziába, illetve Marokkóba invitálnak a világ másik végén járók, és az ezúttal bemutatkozó Szlovák Turistaklub is számos kínálattal kecsegtet.

Egyes uniós államok, mint Spanyolország, Portugália, a turizmus fellendítése végett szezonon kívül kedvezményes árú üdülési csomagokkal próbálják odavonzani a turistákat. Az akciós csomagok, amelyek egy része 55 éven felülieknek szól, a marosvásárhelyi utazási irodákban is elérhetők.

A kellemesnek ígérkező gyalogút mellett a gombákkal való ismerkedés volt a célja a gombászegyesület által meghirdetett szombati túrának.

Vízi, kerékpáros és gyalogos túrát szervez Békéscsaba és Belényes között a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület.