szombat, november 25, 2017

Sport

November 24-27.

Maros megyei 6. liga, 11. forduló: Somosd – Jedd 3-2...

„Focizni nagyon egyszerű dolog, de a focit egyszerűen játszani a lehető legnehezebb, ami létezik”

Labdarúgó 1. liga, 18. forduló (hétfői eredmény): FC Voluntari – Konstancai Viitorul 0-0. Az élcsoport: 1. Kolozsvári CFR 40 pont, 2. FCSB 38, 3. USK Craiova 36.

A Mindjó Baráti Társaság szombaton délelőtt első alkalommal rendezte meg a Mindjó-tornát Nyárádszeredában.

Románia egyetlen paralimpiai bajnoka átgondolta visszavonulásáról a döntést, Novák Károly Eduárd újra harcba száll egy éremért a 2020-as tokiói nyári paralimpiai játékokon.

Megőrizte helyét a világ élvonalában Apostolache Kiss Andrea: a Maros Sportklub sportolója ezüstérmet nyert a kínai Emeishanban rendezett 7. Kungfu-világbajnokságon. 

Nagyarányú, ám a játék képét egyáltalán nem tükröző vereséget szenvedett az ASA női labdarúgó-csapata az 1. liga utolsó őszi fordulójában, Székelyudvarhelyen.

Újra első a Kolozsvári CFR a labdarúgó 1. ligában, miután vasárnap este Bukarestben 2-0-ra legyőzte a Dinamót, az ugyancsak fővárosi FCSB pedig már korábban kikapott Jászvásáron 1-0-ra. 

A részt vevő 209 labdarúgó-válogatott összesen 871 mérkőzést játszott a 2018-as világbajnokság selejtezősorozatában, amelynek utolsó felvonása romániai idő szerint múlt csütörtökön hajnalban a Peru – Új-Zéland interkontinentális összecsapás visszavágója volt. 

Nagyarányú vereséget szenvedett az UPM Sirius női kosárlabda-csapata vasárnap este Sepsiszentgyörgyön, a bajnok Sepsi SIC elleni mérkőzésen. 

Sima háromjátszmás győzelmet aratott Marosvásárhelyen a bajnok Balázsfalvi Alba Volei a női röplabda-bajnokság 6. fordulójában. 

Zsinórban harmadik győzelmét szerezte meg a Marosvásárhelyi ASA szombaton, amikor 4-1 arányban diadalmaskodott a volt élvonalbeli Zsilvásárhelyi Pandurii csapata ellen, így felzárkózhatott a tabella 4. helyére. 

Miután az elmúlt játéknapon szabadnaposak voltak, a szászrégeniek a tabella 6. helyezettjét, a Szatmár megyei Tasnádi Unireát fogadták. 

Călăraşi-on is kikapott a Marosvásárhelyi City’us teremlabdarúgó-csapata, de hát ezzel aligha mondunk valami meglepőt.

A gól nélküli első meccset követően Peru 2-0-ra legyőzte Új-Zélandot az interkontinentális pótselejtező második össze-csapásán, így a dél-amerikai válogatott lett a 2018-as világbajnokság 32. résztvevője.

Az Újpest hazai pályán 2-1-re legyőzte a címvédő Budapest Honvédot a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójában, szombaton.

Az élvonalbeli bajnoki mérkőzéseken szerzett gólokat tekintve Puskás Ferenc a világ legeredményesebb labdarúgója a sportág történetével és statisztikáival foglalkozó szervezet (IFFHS) összesítése szerint. Az első három helyen magyar futballista található.

Két fordulót rendeztek a múlt héten a női kézilabda A osztályban. A két marosvásárhelyi csapat közül az Olimpic azonban csak egy mérkőzést játszott, a hétvégi találkozót elhalasztotta, ugyanis ugyanazok a lányok Nagybányán a serdülők bajnoki tornáján vettek részt.

Háromhetes szünetet vett ki a férfikosárlabda-bajnokság a válogatott mérkőzései számára fenntartott FIBA-ablak idejére. 

A helyi birkózósport egykori nagy szakvezetőire (György István, Bakó György, Simon László, Benedek Levente, Ioanovici Tibor, Ştefănescu Voicu, Kósa Árpád) emlékeztek múlt hét végén, amikor Marosvásárhelyen újra megtartották az Edzők Emlékversenyét. 

ismétlésben kedden 11.10-től

LABDARÚGÁS; KOSÁRLABDA; RÖPLABDA; KÉZILABDA.

November 17–20.