szombat, február 24, 2018

Sport

Február 23–26.

RÖPLABDA; KÉZILABDA

Az élcsoport: 1. Manchester City 72 pont, 2. Manchester United 56, 3. Liverpool 54.

Az FC Barcelona 1-1-es döntetlent játszott a Chelsea vendégeként a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, kedden, míg a Bayern München 5-0-ra legyőzte a meccs jelentős részében emberhátrányban játszó Besiktast.

Bemutatkozott a pjongcsangi téli olimpián az utolsó magyar versenyző is. A műkorcsolyázó Tóth Ivett a 30 fős mezőnyből tizennegyedikként mutathatta be programját.

Elsőként Csehország válogatottja jutott be a pjongcsangi téli olimpia férfijégkorong-tornájának elődöntőjébe, miután szerdán nagy csatában legyőzte az amerikai együttest. 

Elutasította hétfőn a marosvásárhelyi táblabíróság a Marosvásárhelyi ASA csődvédelmi biztosának a fellebbezését.

Bemutatta első autóját az Alfa Romeo Sauber. A külső mellett a csapat egésze is megújult. 

A kép a díjazáson készült, a felvételen Răzvan Burleanu az álló sorban jobbról az ötödik. 

A pjongcsangi ötkarikás játékok hétfői versenynapjának díjazottjai

A pjongcsangi téli olimpia tizedik hivatalos versenynapja – 64 szám – után Norvégia áll az éremtáblázat élén.

Swaney Elizabeth szabadstílusú síző, aki a pjongcsangi téli olimpián magyar színekben félcsőben szerepelt, felkészülését és versenyzését is saját forrásból fedezte a Magyar Síszövetség szerint.

Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang negyeddöntőbe jutott a keddi selejtezőből a rövid pályás gyorskorcsolyázók 500 méteres távján a pjongcsangi téli olimpián, míg Knoch Viktor kiesett.

A Mihai Cristian Tentea és Nicolae Ciprian Daroczi páros a 18. helyen végzett hétfőn a férfi kettes bobban a pjongcsangi téli olimpián. 

A magyarok második helyen zártak a B döntőben a 3000 méteres váltóversenyben, s úgy lettek negyedikek, hogy az A fináléban két együttest is kizárt a zsűri.

Szőcs Bernadett készségesen válaszolt a Népújság néhány kérdésére a montreux-i Európa Top 16 után, de még az elmúlt hét végi, Horvátországban tartott Bajnokok Ligája-mérkőzéssorozat előtt, ahová klubcsapatával, a francia szuperligában szereplő Club Pongist Lyssois Lille Metropollal volt hivatalos.

Két mérkőzéssel folytatódik kedden a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonása.

Swaney Elizabeth a 24 indulóból utolsóként zárt a síakrobaták félcső selejtezőjében a pjongcsangi téli olimpia hétfői napján, így nem jutott a keddi fináléba. 

Jászapáti Petra a pontszerző hatodik helyen végzett a rövidpályás gyorskorcsolyázók 1500 méteres versenyében a pjongcsangi téli olimpia szombati napján. 

Az első férfi gyorskorcsolyázó Románia képviseletében Koros László volt 1980-ban, Lake Placidben.

sílövészet, férfi tömegrajtos verseny 15 km: Martin Fourcade (Franciaország)

A cseh válogatott 4-1-re legyőzte Svájc együttesét vasárnap a pjongcsangi téli olimpia férfijégkorong-tornáján, ezzel megnyerte az A csoport küzdelmeit. 

Liu Shaolin Sándort kizárták a rövid pályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres döntőjében, így összesítésben nyolcadik lett a pjongcsangi téli olimpia szombati napján.

Néhány év szünet után ismét bejutott az európai női teke legjobb négy csapata közé a Marosvásárhelyi Romgaz Elektromaros.