kedd, január 17, 2017

Sport

A magyar férfikézilabda-válogatott 34-29-re legyőzte Chile csapatát a franciaországi világbajnokság C csoportjának harmadik fordulójában, hétfőn Rouenban. 

A 11. helyen végzett a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős a klasszikus Dakar-útvonalon rendezett Africa Race nemzetközi terepraliversenyen. 

A hét végi forduló előtt még vezette a tabellát a női kézilabda A osztály B csoportjában a marosvásárhelyi Mureşul, a játéknap után már egyből a negyedik helyen találta magát, miután ellenfél hiányában nem játszott, és három riválisa is megelőzte gólkülönbséggel.

Könnyed győzelemmel kezdte meg az évet a Marosvásárhelyi City’us teremlabdarúgó-csapata. 

Miklós Editnek elszakadt a keresztszalagja a jobb térdében, miután vasárnap hatalmasat bukott a női alpesi sízők altenmarkt-zauchenseei lesikló-világkupa futamát megelőző hivatalos edzésen.

A Dél-Amerikában rendezett Dakar-ralit az autósoknál az 51 éves francia Stéphane Peterhansel nyerte. 

Nagy port kavart a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) múlt heti döntése, amelynek értelmében a világbajnokság döntő tornáján részt vevő csapatok számát 2026-tól kezdve 32-ről 48-ra emelik.

Csapatnyi játékos távozott a Marosvásárhelyi ASA-tól a téli szünetben, mégis 25-30 fős kerettel kezdte meg a felkészülést a közelmúltban vezetőedzőnek kinevezett Ilie Stan.

A marosvásárhelyi sportbarátok figyelmét minden bizonnyal felkeltette az a hír, amelyet múlt héten osztottunk meg lapunk hasábjain.

Távozott a Maros Kosárlabdaklubtól Andrew Barham. 

Miklós Edit hatalmasat bukott a női alpesi sízők világkupa-sorozatába tartozó altenmarkt-zauchenseei lesiklóverseny edzésén, ami után mentőhelikopterrel vitték kórházba. 

A Medicinina kedden Jászvásáron nyitja a tavaszi belföldi idényt női röplabdában.

Sípszó után

Előzetesen nem tűnt úgy, mintha lenne esélye, mégis nagy lehetőséget szalasztott el ismét (akárcsak Sepsiszentgyörgyön) a Marosvásárhelyi Sirius női kosárlabdacsapata Târgoviştén, a bajnoki 15. fordulóban játszott mérkőzésen.

Németországtól, majd Horvátországtól is kikapott Magyarország a franciaországi férfikézilabda-világbajnokság C csoportjában.

A férfiaknál Szilágyi Áront, a nőknél Hosszú Katinkát választották a 2016-os év sportolójának a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) által kiírt szavazáson.

Marosvásárhelyen is kikapott a Maros KK az Elan Chalontól a férfikosárlabda FIBA Európa-kupa K csoportjában. 

A sportági szövetség székházában kisorsolták a női kosárlabda Románia-kupa nyolcas döntőjének menetrendjét.

A december 11-én 50. születésnapját ünneplő Engi Dénes az egyik legismertebb marosvásárhelyi testépítő, aki még a rendszerváltás előtt kezdett sportolni.

A sportközgazdász szerint a FIFA sportpolitikai döntést hozott a mezőny 32-ről 48 csapatosra bővítésével, hiszen a létszámemelés volt az elnökválasztás előtti egyik ígéret.

Megindokolta a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség elnöke, miért volt szükséges a világbajnoki mezőnyt 32 csapatosról 48-asra növelni.

Mint ismert, a találkozót a FIBA Európa-kupa K csoportjának 4. fordulójában rendezik.

Idén is összehívta az AS Armata régi játékosait a klub egykori elnöke (1982-1998), Cornel Cacoveanu: idén január 2-án találkoztak a „fiúk” az egyik marosvásárhelyi vendéglőben.

Baschetul mureşean de-a lungul anilor (1926-2016) címmel immár 11. kötetét mutatta be Aurel Raţiu marosvásárhelyi újságíró.