vasárnap, február 19, 2017

Sport

Nagyszabású teremlabdarúgó-tornát rendeztek Székelyudvarhelyen az elmúlt hét végén, húsz női U17-es csapat részvételével. 

Drámai hajrában, egyetlen pont különbséggel veszítette el a Románia-kupa döntőjét a Marosvásárhelyi Maros KK férfikosárlabda-csapata, amelynek ez az ötödik második helye öt év alatt.

Nem tudott meglepetést szerezni a Marosvásárhelyi CSU Medicina női röplabdacsapata Bukarestben, így távolodni látszik a felsőházba jutás esélye.

27 pontos győzelemmel lesöpörte az Aradi ICIM a Marosvásárhelyi Siriust a női kosárlabda-bajnokság középszakaszának első fordulójában.

ismétlésben kedden 11.10-től

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) közzétette azoknak a játékvezetőknek a jegyzékét, akik közreműködnek majd a nyári hollandiai női labdarúgó-Európa-bajnokság mérkőzésein.

Ötöt lőtt a Bayern az Arsenalnak, a Real hátrányból fordítva 3-1-re nyert a Napoli ellen a labdarúgó BL nyolcaddöntőjében.

Kétszer is hátrányba került az Astra a Genk elleni labdarúgó Európa-liga-mérkőzésen, a tizenhat közé jutásért zajló párharc első felvonásán, mindkétszer sikerült egyenlítenie. 

Csak az első és a harmadik negyed elején vezettek rövid ideig a Körös-partiak, ettől a néhány perctől eltekintve a marosvásárhelyieké volt az előny, akik egyébként mind a négy játékrészben több pontot szereztek, mint ellenfelük.

Jól hajrázott a Maros Kosárlabdaklub a Nagyszebenben zajló férfi Románia-kupa nyolcasdöntőjének első körében, így legyőzte a Galaci Phoenix csapatát.

LABDARÚGÁS; KOSÁRLABDA; RÖPLABDA; KÉZILABDA

Február 17– 20.

Kikapott Temesváron a Marosvásárhelyi City’us teremlabdarúgó-csapata. 

Folytatja európai kupaszereplését a bajnok Astra Giurgiu: az alakulat a belgiumi Genkkel került össze az Európa-liga egyenes kieséses szakaszának első körében, a legjobb 32 között. 

Az FC Barcelona 4-0-ra kikapott a Paris Saint-Germain otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének keddi első mérkőzésén.

Az élcsoport: 1. Chelsea 60 pont, 2. Manchester City 52, 3. Tottenham 50.

Éremmel tért haza a resicabányai felnőtt országos bajnokságról a Maros Sportklub birkózója, Kovacs Răzvan. 

Harmadik helyen végzett a Marosvásárhelyi Iskolás Sportklub a gyerek, serdülő és ifjúsági korosztályú sakkozók országos bajnokságán. 

Elkezdődött Nagyszebenben a férfikosárlabda Románia-kupa nyolcasdöntője.

Két román kézilabdázó is a magyar bajnokságban folytatja.

A Bologna magyar válogatott labdarúgója, Nagy Ádám nyerte 2016-os teljesítményéért a Magyar Aranylabda díjat.

Egyetlen ponttal múlta felül a Kolozsvári U a Sop-roni Tigrisek csapatát a múlt héten Marosvásárhelyen rendezett minikosárlabda-torna döntőjében, amelyet a VI. Transilvania-kupáért írtak ki.

A címvédő ETO Futsal győzelmével ért véget a futsal Magyar Kupa veszprémi döntője, adta hírül a magyar sportági szövetség honlapja.

A címvédő Ferencváros 2-1-re nyert hazai pályán a Budapest Honvéd ellen a labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.