vasárnap, május 28, 2017

Sport

A Budapest Honvéd története 14. bajnoki címét szerezte meg szombaton, mivel 1-0-ra legyőzte a vendég Videotont a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójának döntővé előlépő rangadóján.

Az idén is megszervezték a sportgálát a Marosvásárhelyi Napok keretében. 

Bár szép játékot mutatott hazai közönség előtt Ákosfalva, nem tudta kihasználni helyzeteit, így a Marosvásárhelyi Juvenes szerezte meg a pontokat a Maros megyei 4. liga hétvégi, 28. fordulójában rendezett összecsapáson.

Egy fordulóval a 2. ligás labdarúgó-bajnokság vége előtt eldőlt, hogy jövőre az élvonalban szerepelhet a Sepsi OSK.

A Manchester United nyerte a labdarúgó Európa-ligát: az angol csapat múlt héten, szerda este a stockholmi döntőben 2-0-ra győzte le a holland Ajax Amsterdam együttesét.

Sebastian Vettel nyerte a Forma–1-es Monacói Nagydíjat vasárnap. 

Az elmúlt hét végén a labdarúgó harmadosztály 2016-2017-es pontvadászatának utolsó játéknapját rendezték. Szászrégenben a megyénket képviselő együttesek közül az Avântul és a Radnót SK találkozott.

Pénteken lejátszották az utolsó fordulót a 3. ligás labdarúgó-bajnokságban, és eldőlt, hogy melyik az a két csapat, amely a következő évadtól egy osztállyal feljebb szerepelhet.

LABDARÚGÁS

Május 14-én bronzérmett szerzett a román válogatottat képviselő Benke Zoltán tekéző. 

Nagysármás díszpolgárává avatják Aurel Raţiu marosvásárhelyi sportújságírót. 

Az élcsoport: 1. Magyaró 40 pont, 2. Szászrégeni Testvériség 37, 3. Bátos 35.

A bajnokság végeredménye: 1. Chelsea 93 pont, 2. Tottenham 86, 3. Manchester City 78, 4. Liverpool 76.

Huszonnégy érmet hoztak a Marosvásárhelyi Torpi Hableányok szinkronúszói a Delfin-kupáért a magyarországi Monoron rendezett nemzetközi versenyről.

Marius Copil bejutott a Párizsban zajló Roland Garros salakpályás tenisztorna selejtezőjének második fordulójába, miután 6-0, 4-6, 6-2 arányban legyőzte a kanadai Denis Shapovalovot. 

(TV: RTL II, Pro, 21.45 óra)

Svédország nyerte meg a jégkorong-világbajnokságot, miután a vasárnap esti, kölni döntőben szétlövéssel jobbnak bizonyult Kanadánál. 

Harmincöt éves korában egy cesenai kórházban hétfőn elhunyt Nicky Hayden motorversenyző, a MotoGP 2006-os világbajnoka.

Idén sem volt ez másként, s az eseményre immár másodszor volt hivatalos a PRESSing, a Magyar Újságírók Romániai Egyesülete (MÚRE) focicsapata.

Legfőbb ellenfele, Nyárádremete otthonában is mindhárom pontot begyűjtötte Harasztkerék vasárnap a Maros megyei 5. ligás labdarúgó-bajnokság Közép-csoportjának 17. fordulójában.

ismétlésben kedden 11.10-től

„Célunk, hogy már a 8-10 éves gyerekekkel megszerettessük a súlyemelést. ”

A szerenkénti döntőkben a mezőny egyetlen felnőtt világbajnokának, az egyéni csapatversenyben kétszeres aranyérmes Alekszandra Szoldatovának meglepetésre egyetlen elsőség sem jutott.