szombat, szeptember 23, 2017

Rendezvények

Jelentkezési határidő október 31. 

Egy jegy ára 15 lej, jegyek elővételben, illetve az előadás napján a Kultúrpalota jegypénztárában kaphatók.

Szeptember 21–24.

A marosvásárhelyi HAHOTA Színtársulat Puskás Győző 50. születésnapja tiszteletére összeállított ünnepi kabaréválogatásának bemutatójára október 15-én, vasárnap este 7 órától kerül sor a Maros Művészegyüttes előadótermében.

Jelentkezési határidő október 31. 

Immár második alkalom, hogy a szokványostól eltérően nyitja meg az új évadot a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház csapata, így szombaton reggeltől késő estig a színvonalas szórakozás szigetévé vált a Színház tér.

Szeptember 9-én, szombaton 100% Reloaded címmel egész napos programkavalkáddal várja a színházkedvelőket a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház.

Irodalomstratégiák Erdélyben és a Kárpát-medencében – ezzel a címmel szervezi meg idei írótáborát az Erdélyi Magyar Írók Ligája.

Bécsi bálok hangulatát idéző eseménynek ad otthont november 7-én a marosvásárhelyi Kultúrpalota.

a Mészárosok bástyájában

Élettel telt meg a hét végén a gernyeszegi Teleki-kastély gyönyörű udvara.

Az ének és tánc bűvöletében töltött gyermekkor legszebb pillanatait hívták elő szombaton a hat évtizede született Székely Népi Gyermekegyüttes tagjai. 

A nagyszabású, különleges és délelőttől hajnalig tartó évadnyitó rendezvénysorozatot ismertetjük, amelyre 100% Reloaded címmel szeptember 9-én, szombaton kerül sor a színházban, illetve a Színház téren

Tizenkét kamion, kilenc autóbusz, valamint a Magyar Állami Operaház szólistái, a Magyar Nemzeti Balett, az Opera Zenekar és az Opera Kórus összesen 380 művésze és munkatársa vesz részt a 133 éves Magyar Állami Operaház első erdélyi és partiumi turnéján. 

Vadonatúj és különlegesnek ígérkező fesztivál veszi kezdetét a hét végén. Péntektől vasárnap estig a gernyeszegi Teleki-kastély és a hozzá tartozó kert ad otthont az első Awake fesztiválnak.

Szeptember 10.: Hunyadi László, 19 óra; szeptember 11.: A víg özvegy, 19 óra. 

Szeptember 3-án, vasárnap kerül sor a II. ikavári (Felsőcsernáton) katonadal-találkozóra, amely egyben a II. székelyföldi férfikórus seregszemléje is. 

Gyermekzsivajtól volt hangos csütörtökön a Teleki Téka udvara. Mint nyuszik, úgy ültek a fűben a kislányok, akik a pártakészítés titkaival ismerkedtek, a fiúk dúcnyomással kártyalapokat készítettek.

A részletes program augusztus 14-i lapszámunkban olvasható.

Augusztus 26–27. 

Szeptember 1–3.

Csütörtöktől újabb programokkal gazdagodik a Forgatag idei kínálata. 

Hétfőn este a marosvásárhelyi vár B épületében, pontosabban a szépen felújított régi katonai istállóban „csapra verték a hordót”. 

Augusztus 24–27.