vasárnap, április 23, 2017

Oktatás

Érdeklődni a Kinizsi Pál utca 9A sz. alatt, vagy a Mihai Eminescu utca 30A szám alatti titkárságon, vagy a 0365-882-519, 0365-882-518 telefonszámokon lehet. 

A marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Líceum létét fenyegető támadások miatt egyetlen szülő sem vette ki és íratta át más iskolába a gyermekét, ami magától beszél a hűségről, kitartásról és arról, hogy mit jelent az intézmény számukra.

Talán nem is gondolták, hogy ilyen hosszú ideig és ilyen nagy sikerrel fut majd az a program, amelyet egy évtizeddel ezelőtt álmodtak meg a marosvásárhelyi Méhecske napközi otthon óvónői. 

A vetélkedőt szombaton 18 órától szentmise és a díjazás zárja a Keresztelő Szent János-plébániatemplomban.

Április 8-án, szombaton délelőtt 10 órától a tavaszi ünnepkör szokásaival ismerkedhetnek meg az 1-4. osztályos gyerekek a marosvásárhelyi Néprajzi és Népművészeti Múzeumban.

A Bolyai Farkas Elméleti Líceum Diákszövetsége idén is elindította ösztöndíjprojektjét a marosvásárhelyi középiskolások számára, akik 2013 óta nem kaptak ösztöndíjat.

Április 20–23. között Besztercén szervezik meg a Mikes Kelemen magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny országos szakaszát. 

Kedden nyilvánosságra hozták a nyolcadikos, tizenegyedikes és tizenkettedikes diákok március 13–16. között zajlott próbavizsgáinak eredményeit. 

Az erdélyi disputázást újra csak a marosvásárhelyi diákok képviselték.

Fiatalos lelkesedéssel, körültekintően, pontosan, zökkenőmentesen szervezett, jó hangulatú rendezvény volt a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem hallgatóinak 24. Tudományos Diákköri Konferenciája.

A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Kara április 8-án matematika-, informatika- és fizikaversenyt szervez.

Május 5–7. között nagyszabású nemzetközi kertészeti kiállítás és vásár lesz a marosvásárhelyi Sapientia egyetemen. 

Március 27–30.

Az Iskola a Dombon Egyesület Portik Kinga némettanárnő és Kerekes Szilárd történelemtanár közreműködésével májusban vetélkedőt szervez Bajorországi keresztény művészet címmel.

Március 24-én, pénteken kezdődik az ősszel előkészítő osztályt kezdő gyermekek beiskolázásának második szakasza. 

a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Elméleti Líceumban

Több mint ötórás tanácskozást követően kedden nem született egyértelműen megnyugtató döntés a marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Líceum ügyében.

2017. március 17–18. között került megrendezésre a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karán a 10. Új média konferencia, melynek keretében egy sajátságosnak tekinthető rajzkiállítás nyílt New Media is… címmel. 

Eddig az alternatív oktatásért, valamint a technológiai oktatásért felelős tanfelügyelőként dolgozott. 

Bajorországi keresztény művészet 

Március 27–30.

Múlt héten a magyarországi testvértelepülésen jártak azok a nyárádszeredai kisdiákok és az őket felkészítő pedagógusok, akiket egy hónapja tüntetett ki az önkormányzat. 

Erdély 17 magyarlakta megyéjéből a 126 legtehetségesebb matematikus diák mérte össze tudását, és nyílt alkalma arra, hogy együtt gondolkodjon, barátkozzon egyívású, azonos érdeklődésű társaival.

A közoktatásban ugyanannyi hely lesz, mint tavaly.