csütörtök, június 21, 2018

Magyarország

MTI

Szerdán kiderült, az áldozatok alkalmi mezőgazdasági munkások voltak, valamennyien Maros megyeiek.

Az új Országgyűlés és a leendő kormány legitimációja minden vitán felül áll – jelentette ki Áder János köztársasági elnök kedden az új parlament alakuló ülésén.

„Győztünk!” – ezzel kezdte Orbán Viktor beszédét vasárnap éjjel a kormánypártok budapesti eredményváró központja, a Bálna előtt. 

Számos jelentős külföldi napilap számolt be hétfőre virradóra az Orbán Viktor vezette Fidesz nagyarányú választási győzelméről.

 Az emberi erőforrások minisztere a nemzeti ünnep alkalmából, Orbán Viktor kormányfő megbízásából adta át az elismeréseket. 

Az említett törvényt elfogadó országgyűlési ülésen is küldöttséggel képviseltette magát az egyház, a márciustól érvénybe lépett említett jogszabály elfogadásának megünneplésére pedig pénteken ünnepi konferenciát szerveztek az Országházban, a napot pedig ünnepi gálaműsor zárta a Pesti Vigadóban.

A budapesti Hungexpo kiállítótérben berendezett 41. Utazás kiállításon idén is közösen kínálta a székelyföldi úti célokat és kikapcsolódási lehetőségeket Hargita, Kovászna és Maros megye március 1–4. között.

A február 20-án tartott parlamenti ülésnapon ötpárti konszenzussal fogadta el Magyarország Országgyűlése azt a törvényt, amely egyfelől a magyar nemzet szellemi öröksége részének tekinti az 1568. évi tordai országgyűlés vallásügyi határozatát, másrészt a 450 évvel ezelőtti törvény kihirdetésének napját – január 13-át – a vallásszabadság napjává nyilvánítja. 

A hét végén nemzetközi sajtóértekezleten mutatták be Budapesten az új kriptovalutát, a koronát. 

MTI

A keresztény kultúra érték, ezért meg kell őrizni – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a kereszténydemokrata irányultságú centrumpártokat tömörítő CDI budapesti konferenciáján tartott sajtótájékoztatón, pénteken. 

MTI

Zárónyilatkozattal ért véget a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma pénteki plenáris ülése Budapesten.

MTI

„Be kell vinni a közbeszédbe a daganatos megbetegedések problémáját és felhívni a figyelmet arra, hogy mindenkinek van tennivalója a megelőzés terén.”

MTI

Állatkínzás miatt indult eljárás két olasz férfi ellen, mert egy személyautóban 22 kutyát próbáltak Olaszországba csempészni.

MTI

Elindult a határon túl élő családokat segítő Köldökzsinór program. A támogatásokkal a kormány anyagilag is el akarja ismeri azokat, akik magyar gyermeket vállalnak a világ bármely pontján.

MTI

A Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) erdélyi regionális képviseletei már több mint 2000 magyar érdekeltségű vállalkozással alakítottak ki együttműködést, az erdélyi irodahálózat tavaly mintegy 1,63 milliárd forint üzletkötésben működött közre, az első képviselet megnyitása óta ez az érték meghaladja a 2,7 milliárd forintot.

MTI

Oscar-díjra jelölte a Testről és lélekről című magyar filmet a legjobb idegen nyelvű alkotások között az amerikai filmakadémia, amely kedden Los Angelesben jelentette be a legrangosabb hollywoodi elismerés végső esélyeseit.

MTI

Szörényi Levente Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, gitáros, énekes és szövegíró kapta idén a Kölcsey-emlékplakettet, a rangos irodalmi-művészeti elismerést a magyar kultúra napjának alkalmából adták át a szatmárcsekei református templomban vasárnap.

MTI

Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter teljes mértékben elfogadhatatlannak, az európai értékekhez és a 21. századhoz méltatlannak tartja Mihai Tudose román miniszterelnök magyar autonómiatörekvésekkel kapcsolatos nyilatkozatát, és közölte, hogy az ügy miatt pénteken reggel a Külügyminisztériumba rendelték Románia budapesti nagykövetét.

MTI

Április 8-ra írta ki az országgyűlési képviselők választását Áder János köztársasági elnök, a választás kitűzésével azonban hivatalosan még nem kezdődött meg a kampány, mert az a választást megelőző 50. napon, azaz február 17-én indul.

MTI

A Mátyás király emlékévet a nemzetpolitikai államtitkárság hirdette meg 2018-ra Mátyás király születésének 575. és trónra lépésének 560. évfordulója alkalmából.

MTI

Január elején nyílt meg Magyarország első, közvetlen terminál-összeköttetéssel rendelkező repülőtéri szállodája, a 145 szobás, 300 ember elszállásolására képes ibis Styles Budapest Airport Hotel.

MTI

A székelység titka a szabadság és az önrendelkezés iránti olthatatlan vágy – mondta a magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára vasárnap, a madéfalvi vérengzés 254. évfordulója alkalmából Bonyhádon.

A magyar vállalkozások számára az elsődleges exportpiacot a környező országok jelentik – tekintettel a földrajzi közelségre, a hasonló gazdasági, üzleti és jogi környezetre. 

A fennállásának 650. évfordulóját ünneplő Pécsi Tudományegyetem Orvostudományi Karának előkertjében avatták fel december 13-án az összetartozás emlékoszlopát, amelyet Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár és dr. Miseta Attila, a kar dékánja leplezett le meghívottak, oktatók jelenlétében.