kedd, január 17, 2017

Magyarország

MTI

A leendő román kormány realista felismerésének nevezte a Külügyi és Külgazdasági Intézet vezető kutatója azt a szándékot, hogy javítsák a kapcsolatokat Magyarországgal.

MTI

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. a határon túli településeken felállított első világháborús emlékművek rendbetétele, felújítása, helyreállítása érdekében írt ki pályázatot, amelynek felhívását az alapkezelő internetes oldalán tették közzé.

MTI

„Az Európa-szerte tapasztalt negatívumok, a belbiztonsági helyzet jelentős romlása, a terrorista cselekmények gyakorisága arra ösztönzik a választott politikai vezetőket, hogy az eddigi hibás migrációs politikájukon változtassanak, a politikai változások pedig fordulatot hozhatnak az illegális bevándorlásban.”

MTI

Horváth József kolozsvári karmester és Kele Brigitta énekművész is díjat kapott a romániai operaházak ünnepi gáláján, amelyet negyedik alkalommal szerveztek meg.

MTI

A tűzveszélyes anyagok szállítása szigorúan tilos, a repülőtéri biztonsági szolgálat ezért kénytelen a poggyászokat átvilágítani, szükség esetén felnyitni és eltávolítani a veszélyes eszközöket.

MTI

Nem indítja újra a Népszabadságot a Mediaworks – tette közzé az Opimus Group Nyrt. hétfőn a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

MTI

A magyar kormány 1,372 milliárd forint támogatást nyújt a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt.-nek, amelyből légi forgalmi irányító szolgálatot építhet ki a debreceni nemzetközi repülőtéren. 

MTI

Határon túli magyar településeken felállított első világháborús emlékműveket újítanak fel a Bethlen Gábor Alap közreműködésével.

Kérem ezért Erdély magyarságát, hogy közös célunk, az európai gyakorlatoknak megfelelő közösségi érdekeink képviselete és az ennek megfelelő célok elérése érdekében vegyenek részt a választáson és támogassák a magyar listát, a magyar jelölteket.

MTI

A vasárnapi választáson való részvételre, a magyar lista, a magyar jelöltek támogatását kéri az erdélyi magyaroktól Szili Katalin, a Miniszterelnökség miniszterelnöki megbízottja.

MTI

A bizottság ülésén Benkő Erika, az RMDSZ háromszéki képviselőlistájának vezetője tartott tájékoztatót az erdélyi magyarság helyzetéről.

MTI

A kisebbik kormánypárt szerint akkor ellökték maguktól a határon túli magyarokat „az önmagukat progresszívnak hazudó szocialisták”. 

MTI

2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve lesz. Egyebek között ebben állapodtak meg a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) résztvevői a testület XV. plenáris ülésén csütörtökön Budapesten.

MTI

Sorsdöntőnek nevezte a közelgő választásokat Orbán Viktor magyar miniszterelnök csütörtökön a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) XV. plenáris ülésén Budapesten, a Várkert Bazárban.

MTI

Hangoztatta, hogy furcsa lenne, ha a Magyarországot képviselő diplomaták, külügyminisztériumi alkalmazottak román nemzeti fogadásokra járkálnának ezen a napon. 

MTI

Donald Trump elnökké választása jó hatással lesz Magyarország és az Amerikai Egyesült Államok közötti kapcsolatokra – mondta Vizi E. Szilveszter akadémikus, a Magyar Atlanti Tanács (MAT) és a Magyarország Barátai Alapítvány elnöke hétfőn Budapesten.

MTI

Magyarország támogatja Ukrajna európai uniós tagságát – jelentette ki Orbán Viktor magyar miniszterelnök csütörtökön Budapesten, miután tárgyalt Volodimir Hrojszman ukrán kormányfővel.

MTI

Amennyiben az Európai Bizottság (EB) jóváhagyja a Paks II beruházás állami támogatását, Ausztria panasszal élhet majd az Európai Unió Bíróságánál.

Ukrajna megtiltotta a baromfihús, illetve a baromfiból készült félkész termékek bevitelét területére Magyarország és más európai országok azon régióiból, ahol madárinfluenza vagy baromfipestis ütötte fel a fejét. 

Magyarország a jövőben is segíti a Nyugat-Balkán euroatlanti integrációját, mert fontos biztonságpolitikai érdekei fűződnek a régióhoz.

MTI

Magyarország mindig kiáll az ártatlanul üldözött, a magyarság megmaradását, értékeit és érdekeit szolgáló magyar közösségi vezetők mellett. 

MTI

Potápi Árpád János egy határon túli fiatalok részvételével kezdődött konferencián hozzátette: ahogyan 2016-ban a külhoni fiatal vállalkozók támogatásánál, ezúttal is a szülőföldön való boldogulást szeretnék segíteni.

MTI

Potápi Árpád János úgy fogalmazott: büszkék lehetnek az érintettek az elért eredményekre, és köszönetét fejezte ki azért, hogy a honosítás területén és egyéb ügyekben kiálltak az erdélyi magyarság mellett.

A Külgazdasági és Külügyminisztériumba (KKM) kérették Oroszország budapesti nagykövetét. A találkozón a tárca világossá fogja tenni: senkitől sem viseljük el, hogy megalázó módon beszéljen az 1956-os forradalomról és annak hőseiről – közölte a minisztérium kedden az MTI-vel.