vasárnap, február 19, 2017

Magyarország

MTI

Enyedi Ildikó Testről és lélekről című alkotása nyerte a legjobb filmnek járó Arany Medve díjat a 67. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (Berlinale) szombat esti díjkiosztóján. 

A halálos áldozatok közül egy román állampolgár.

MTI

Magyarország húszezer adag vakcinát ajánlott fel kanyaró ellen Kárpátaljának, hogy megelőzhető legyen a romániai járvány átterjedése az ukrajnai megyére.

MTI

Akadémiai kutatócsoport vizsgálja az 1920-as trianoni békeszerződés körülményeit, a kutatócsoport első kiadványa néhány hónapon belül megjelenik, ez a magyar békedelegáció naplója lesz.

MTI

Egyelőre nem tudni, hogy a sérült mikor lesz szállítható állapotban – jelezte a miniszter.

MTI

Betörte egy autó szélvédőjét egy irányíthatatlanná vált drón a főváros XI. kerületében.

Budapesten rendezik meg ebben az évben a Családok Világkongresszusát (WCF) május végén.

Megérkezett Budapestre Vlagyimir Putyin, az orosz elnök gépe csütörtök kora délután szállt le a Liszt Ferenc-repülőtéren.

Világszerte több ezer ember ivóvízellátását oldhatja meg az Aquaprofit Zrt. legújabb fejlesztése, az Intelligent Water Aid Technology (IWAT).

A veronai buszbaleset Honvéd kórházban kezelt négy sérültje közül ketten már elhagyhatják az intézményt – mondta a Honvéd kórház orvos igazgatója az MTI érdeklődésére.

A magyar kultúrát és oktatást támogató pályázatot írtak ki határon túli civil szervezeteknek és egyházi jogi személyeknek mintegy egymilliárd forint értékben.

MTI

Tamás Róbert orvosigazgató közölte, hogy a még vasárnap hazaszállított három sérült közül kettőt égési sebekkel kezelnek, egy sérült esetében pedig törés miatt sebészeti beavatkozást terveznek.

MTI

A madárinfluenza miatt január közepéig mintegy 3 milliárd forint közvetlen káruk keletkezett a magyar gazdálkodóknak. 

A hivatalos információk alapján 16 halottja van a balesetnek, hat sérültet kórházban ápolnak, közülük ketten válságos állapotban vannak. 

Otthonában, szűk családja körében vasárnap reggel 85. életévében elhunyt Torgyán József, a magyar Független Kisgazdapárt (FKGP) volt elnöke, korábbi földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter.

MTI

Embercsempészés miatt emelt vádat a Tiszaújvárosi Járási Ügyészség egy román állampolgár ellen, aki egy olasz rendszámú kisbuszban tizenhárom szíriait akart Németországba vinni.

MTI

A leendő román kormány realista felismerésének nevezte a Külügyi és Külgazdasági Intézet vezető kutatója azt a szándékot, hogy javítsák a kapcsolatokat Magyarországgal.

MTI

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. a határon túli településeken felállított első világháborús emlékművek rendbetétele, felújítása, helyreállítása érdekében írt ki pályázatot, amelynek felhívását az alapkezelő internetes oldalán tették közzé.

MTI

„Az Európa-szerte tapasztalt negatívumok, a belbiztonsági helyzet jelentős romlása, a terrorista cselekmények gyakorisága arra ösztönzik a választott politikai vezetőket, hogy az eddigi hibás migrációs politikájukon változtassanak, a politikai változások pedig fordulatot hozhatnak az illegális bevándorlásban.”

MTI

Horváth József kolozsvári karmester és Kele Brigitta énekművész is díjat kapott a romániai operaházak ünnepi gáláján, amelyet negyedik alkalommal szerveztek meg.

MTI

A tűzveszélyes anyagok szállítása szigorúan tilos, a repülőtéri biztonsági szolgálat ezért kénytelen a poggyászokat átvilágítani, szükség esetén felnyitni és eltávolítani a veszélyes eszközöket.

MTI

Nem indítja újra a Népszabadságot a Mediaworks – tette közzé az Opimus Group Nyrt. hétfőn a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

MTI

A magyar kormány 1,372 milliárd forint támogatást nyújt a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt.-nek, amelyből légi forgalmi irányító szolgálatot építhet ki a debreceni nemzetközi repülőtéren. 

MTI

Határon túli magyar településeken felállított első világháborús emlékműveket újítanak fel a Bethlen Gábor Alap közreműködésével.