szombat, február 24, 2018

Magyarország

A hét végén nemzetközi sajtóértekezleten mutatták be Budapesten az új kriptovalutát, a koronát. 

MTI

A keresztény kultúra érték, ezért meg kell őrizni – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a kereszténydemokrata irányultságú centrumpártokat tömörítő CDI budapesti konferenciáján tartott sajtótájékoztatón, pénteken. 

MTI

Zárónyilatkozattal ért véget a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma pénteki plenáris ülése Budapesten.

MTI

„Be kell vinni a közbeszédbe a daganatos megbetegedések problémáját és felhívni a figyelmet arra, hogy mindenkinek van tennivalója a megelőzés terén.”

MTI

Állatkínzás miatt indult eljárás két olasz férfi ellen, mert egy személyautóban 22 kutyát próbáltak Olaszországba csempészni.

MTI

Elindult a határon túl élő családokat segítő Köldökzsinór program. A támogatásokkal a kormány anyagilag is el akarja ismeri azokat, akik magyar gyermeket vállalnak a világ bármely pontján.

MTI

A Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) erdélyi regionális képviseletei már több mint 2000 magyar érdekeltségű vállalkozással alakítottak ki együttműködést, az erdélyi irodahálózat tavaly mintegy 1,63 milliárd forint üzletkötésben működött közre, az első képviselet megnyitása óta ez az érték meghaladja a 2,7 milliárd forintot.

MTI

Oscar-díjra jelölte a Testről és lélekről című magyar filmet a legjobb idegen nyelvű alkotások között az amerikai filmakadémia, amely kedden Los Angelesben jelentette be a legrangosabb hollywoodi elismerés végső esélyeseit.

MTI

Szörényi Levente Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, gitáros, énekes és szövegíró kapta idén a Kölcsey-emlékplakettet, a rangos irodalmi-művészeti elismerést a magyar kultúra napjának alkalmából adták át a szatmárcsekei református templomban vasárnap.

MTI

Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter teljes mértékben elfogadhatatlannak, az európai értékekhez és a 21. századhoz méltatlannak tartja Mihai Tudose román miniszterelnök magyar autonómiatörekvésekkel kapcsolatos nyilatkozatát, és közölte, hogy az ügy miatt pénteken reggel a Külügyminisztériumba rendelték Románia budapesti nagykövetét.

MTI

Április 8-ra írta ki az országgyűlési képviselők választását Áder János köztársasági elnök, a választás kitűzésével azonban hivatalosan még nem kezdődött meg a kampány, mert az a választást megelőző 50. napon, azaz február 17-én indul.

MTI

A Mátyás király emlékévet a nemzetpolitikai államtitkárság hirdette meg 2018-ra Mátyás király születésének 575. és trónra lépésének 560. évfordulója alkalmából.

MTI

Január elején nyílt meg Magyarország első, közvetlen terminál-összeköttetéssel rendelkező repülőtéri szállodája, a 145 szobás, 300 ember elszállásolására képes ibis Styles Budapest Airport Hotel.

MTI

A székelység titka a szabadság és az önrendelkezés iránti olthatatlan vágy – mondta a magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára vasárnap, a madéfalvi vérengzés 254. évfordulója alkalmából Bonyhádon.

A magyar vállalkozások számára az elsődleges exportpiacot a környező országok jelentik – tekintettel a földrajzi közelségre, a hasonló gazdasági, üzleti és jogi környezetre. 

A fennállásának 650. évfordulóját ünneplő Pécsi Tudományegyetem Orvostudományi Karának előkertjében avatták fel december 13-án az összetartozás emlékoszlopát, amelyet Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár és dr. Miseta Attila, a kar dékánja leplezett le meghívottak, oktatók jelenlétében. 

MTI

A koalíciós megállapodásban is szerepel, hogy Ausztria az Európai Unió integrált része, és ezt jelzi az is, hogy kancellárként Kurz első útja Brüsszelbe vezetett – mondta a szakértő.

Politikai nemzetünk egységét ünnepeljük – jelentette ki Áder János köztársasági elnök szombaton Budapesten, a Sándor-palotában, az egymilliomodikként honosított külhoni magyar és családja ünnepélyes állampolgársági eskütételén. 

Emléktáblát avattak vasárnap a budapesti Nyugati pályaudvar falán Puczi Béla tiszteletére, aki az 1990-es marosvásárhelyi magyarellenes pogrom idején a magyarok védelmére kelő cigányokat vezette.

MTI

Magyarország állandó EBESZ-megfigyelők telepítését kezdeményezi Kárpátaljára – mondta Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Bécsben.

MTI

A Rákóczi Szövetség jövőre mintegy ezer, diaszpórában élő magyar fiatalnak teremt lehetőséget magyarországi tanulmányútra.

MTI

Az Országgyűlés 2015. november 3-án a határon túli magyarság iránt viselt, az alaptörvényben rögzített felelősség jegyében november 15-ét, Bethlen Gábor (1580-1629) erdélyi fejedelem születésének és halálának napját a magyar szórvány napjává nyilvánította. 

MTI

A fővárosban és országszerte több rendezvényen emlékeztek szombaton az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének és a szovjet csapatok bevonulásának 61. évfordulójára. 

MTI

Katonai tiszteletadás mellett, Áder János köztársasági elnök és Kövér László, az Országgyűlés elnökének jelenlétében felvonták a nemzeti lobogót az 1956-os forradalom és szabadságharc 61. évfordulóján hétfő reggel az Országház előtt, a Kossuth Lajos téren.