szerda, március 29, 2017

Magyarország

MTI

Folytatódik a romániai magyarság identitásának megőrzését és az oktatásfejlesztést segítő programok megvalósítása.

MTI

Az elnök közölte, hogy felhívásukat a Kárpát-medencéből és a nagyvilágból fiatalok ezrei hallották meg.

MTI

Megnyílt az első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal megrendezett Kárpát-medencei gazdasági konferencia és kiállítás csütörtökön Hajdúszoboszlón.

MTI

Áder János köztársasági elnök jelenlétében, katonai tiszteletadás mellett felvonták Magyarország nemzeti lobogóját az 1848–49-es forradalom és szabadságharc 169. évfordulóján.

MTI

A titkos szavazáson 170 képviselő vett részt, mindannyian érvényesen voksoltak.

Életének 87. évében, hosszan tartó betegség után elhunyt Bodor Pál író, újságíró. 

Életének 90. évében elhunyt Oláh György Nobel-díjas tudós – közölte a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) az MTI-vel csütörtökön.

MTI

A 17,2 milliárd forintos keretből 7,5 milliárdban részesül Erdély, amelyet 6,2 milliárddal követ Felvidék, illetve Muravidék, Horvátország és Kárpátalja.

MTI

Oroszországban ellopott nagy értékű terepjárót akart szombaton Magyarországról, a Csengersima–Pete határátkelőn az országba behozni egy román állampolgár.

MTI

Tavaly szeptember 24-én éjjel robbantottak a főváros VI. kerületében, a Teréz körúton egy földszinti üzlethelyiségnél, két rendőr megsérült, egyikük életveszélyesen. 

MTI

Enyedi Ildikó Testről és lélekről című alkotása nyerte a legjobb filmnek járó Arany Medve díjat a 67. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál (Berlinale) szombat esti díjkiosztóján. 

A halálos áldozatok közül egy román állampolgár.

MTI

Magyarország húszezer adag vakcinát ajánlott fel kanyaró ellen Kárpátaljának, hogy megelőzhető legyen a romániai járvány átterjedése az ukrajnai megyére.

MTI

Akadémiai kutatócsoport vizsgálja az 1920-as trianoni békeszerződés körülményeit, a kutatócsoport első kiadványa néhány hónapon belül megjelenik, ez a magyar békedelegáció naplója lesz.

MTI

Egyelőre nem tudni, hogy a sérült mikor lesz szállítható állapotban – jelezte a miniszter.

MTI

Betörte egy autó szélvédőjét egy irányíthatatlanná vált drón a főváros XI. kerületében.

Budapesten rendezik meg ebben az évben a Családok Világkongresszusát (WCF) május végén.

Megérkezett Budapestre Vlagyimir Putyin, az orosz elnök gépe csütörtök kora délután szállt le a Liszt Ferenc-repülőtéren.

Világszerte több ezer ember ivóvízellátását oldhatja meg az Aquaprofit Zrt. legújabb fejlesztése, az Intelligent Water Aid Technology (IWAT).

A veronai buszbaleset Honvéd kórházban kezelt négy sérültje közül ketten már elhagyhatják az intézményt – mondta a Honvéd kórház orvos igazgatója az MTI érdeklődésére.

A magyar kultúrát és oktatást támogató pályázatot írtak ki határon túli civil szervezeteknek és egyházi jogi személyeknek mintegy egymilliárd forint értékben.

MTI

Tamás Róbert orvosigazgató közölte, hogy a még vasárnap hazaszállított három sérült közül kettőt égési sebekkel kezelnek, egy sérült esetében pedig törés miatt sebészeti beavatkozást terveznek.

MTI

A madárinfluenza miatt január közepéig mintegy 3 milliárd forint közvetlen káruk keletkezett a magyar gazdálkodóknak. 

A hivatalos információk alapján 16 halottja van a balesetnek, hat sérültet kórházban ápolnak, közülük ketten válságos állapotban vannak.