csütörtök, február 22, 2018

Közművelődés

Március 3-án, szombaton 13 és 19 óra között a marosvásárhelyi Jazz & Blues klubban a magyarországi Peron music alapítvány tehetségkutató fesztivált szervez, amelyre előzetes jelentkezést követően rock- és alternatív zenekarok neveznek be.

Csak kicsi „tükrére” büszke. Tizenegy éve lepték meg vele az égiek.

Ez év február 25-én és 26-án ismét bemutatásra kerül A gyertya könnye című produkció. A Sütő András műveiből készült dramatikus összeállítást Kilyén Ilka és Ritziu Ilka Krisztina adja elő, az esemény mindkét alkalommal 19 órakor kezdődik a Yorick Stúdióban. 

Fotókiállítás a Bernády Házban; Térhatású fényképek a Nagy Háborúból

„A tavalyi konferencia, valamint az őszi székelyföldi, három várost érintő turné egyértelműen bebizonyította számunkra, hogy hiánypótló rendezvény szervezésébe fogtunk.”

Érdeklődni, jelentkezni a gyvajda67@gmail.com e-mail-címen lehet. 

Mozdulatlan tengerekre, tavaszi égboltra és I. néni tekintetébe is ugyanazt a végtelen kéket festették a láthatatlan, szeretetből alkotó ujjak.

Az előadás 14 éven felülieknek ajánlott, a soron következő produkcióra február 22-én, csütörtökön 19.30 órától kerül sor a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Kistermében.

– Születésnapi beszélgetés a 60 éves Baricz Lajos pap-költővel, egyházi íróval –

Február 27-én, kedden délelőtt 11, illetve du. 1 órakor a Pozsgai Zsolt által jegyzett Holle anyó című gyermekelőadás van műsoron az egyetem Stúdió 2 nevű, Levél utcai épületében. 

1829-ben született Bözödön, Udvarhelyszék peremén, vegyes vallású – unitárius és református – faluban. 

Ismét felbolydult az internet népe. Az ok ezúttal egy fénykép volt, amelyet az egyik neves vásárhelyi orvos tett fel az egyik közösségi portálra: a képen a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház nagytermi üléssorának padlózata látható.

Érdeklődni, jelentkezni a gyvajda67@gmail.com e-mail-címen lehet. 

K. Attila minden járókelőnek köszön. Övé az egész utca és környéke, de leginkább az egykori bár előtti kapualj, ahol szétszedett kartondobozok és néhány párna, pokróc között sötétedés után elszenderedik.

A Maros Megyei Múzeum természettudományi részlege tavaly áprilisban indította el A hónap kiállítottja című projektjét.

Február 4-én, vasárnap 8.45-kor a Duna tévén 

Szárhegyi Művésztelep – 2017; Téli tárlat; Kelemen Tibor kiállítása; Térhatású fényképek a Nagy Háborúból

De amikor ez bekövetkezett, másoknak sem szégyellte többé megmutatni a titkos életráncokat. 

Szemet-lelket gyönyörködtető, mosolygásra késztető fénykép került az Erdélyi Gyopár idei első lapszámának borítójára. 

Az előző években beigazolódott, hogy a Maros Megyei Múzeum jelentős művelődési intézmény lett, mivel több rangos kiállítást, kiemelkedő kulturális eseményt szervezett, ugyanakkor jelentős lépést tett a műemlékvédelem terén is. 

Helyet foglalni a 0740-566-454-es számon lehet. 

A Yorick Stúdió társulatának vendégjátékára, Székely Csaba MaRó című darabjának budapesti bemutatójára kerül sor, az előadás után pedig az alkotók közönségtalálkozót tartanak.

A Kós Károly Akadémia Alapítvány és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség közös szervezésében 2018-ban folytatódik a Marosvásárhelyen elindított nagy sikerű, történelmi tárgyú előadás-sorozat. 

Téli tárlat; Kelemen Tibor kiállítása; Térhatású fényképek a Nagy Háborúból