kedd, január 17, 2017

Közművelődés

A hét végén eltemeti az utóbbi pár esztendő két legsikeresebb előadását a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata.

A magyar kultúra napja alkalmából

Az előadás a másodéves magiszteri színész szakos osztály produkciója.

Újabb, érdekesnek ígérkező koncertsorozattal várja közönségét január második felében – február elején a marosvásárhelyi Jazz&Blues Club.

Egy-két emberöltővel ezelőtt – az önellátó gazdálkodás idején – a sütés-főzés és szövés mellett a legfontosabb női-asszonyi munka a fonás volt.

Andersen varázslatos világába, egy víz alatti királyságba hívja közönségét január 15-én az Ariel Ifjúsági és Gyermekszínház magyar társulata.

Az Olvass fel Marosvásárhelyért!/Citeşte-le târgumureşenilor című rendezvény két nyelven megfogalmazott címe nem véletlen. 

Brassai 2015; Laczkó Aranka tárlata; Időszakos kiállítás a Teleki Tékában

Papírrepülők; Valaminek a második része 

Most múlik című szomorú-vidám játékával indítja az új esztendőt a Maros Művészegyüttes.

N. világa leginkább egy hatalmas, színes kirakóshoz hasonlított, amelyben mindennek megvolt a maga helye, ideje: az étkezések nyugodt, lassú szertartásának, a pihenés óráinak és a munkának, amit olyan derűsen végzett, mint a kedvenc szabadidős tevékenységeket.

„Nagy eredménynek tartom, hogy egy igen erőteljes művészi-művészeti profil körvonalazódik a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház mindkét tagozatának esetében.”

– Adi Iclenzan rendező vélekedése a darabról –

MTI

A Légy jó mindhalálig című Móricz Zsigmond-regényből készült musicalt mutatja be a hétvégén Kolozsvári Állami Magyar Színház.

a marosvásárhelyi Kultúrpalotában

Tárlatnyitás és könyvbemutató; Laczkó Aranka kiállítása; Időszakos kiállítás a Teleki Tékában

Néha ünnep után kerülnek elő a régi, fényes díszek.

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház első premierje a 2017-es esztendőben Jon Fosse Szép című színműve, melyet Adi Iclenzan rendezésében visz színre a Tompa Miklós Társulat.

Fülöp Jenő fotói; Laczkó Aranka kiállítása; Időszakos kiállítás a Teleki Tékában

Bródy János jubileumi koncertjét mutatja be az Erdélyi Magyar Televízió december 31-én este 10 órától.

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulatának szilveszteri előadására a Bernády György-mecénás- és a Kemény János-bemutatóbérletek érvényesek.

január 2-án, hétfőn este 7, 3-án, kedden délután 5 és este 8, míg 4-én, szerdán és 5-én, csütörtökön este 7 órától

A közzétett repeortár szerint január másodikán, hétfőn 19 órakor a John Kander, Fred Ebb és Bob Fosse által szerzett Chicago című musical van műsoron szabadelőadásként a színház Nagytermében.

A közmédia csatornái sokszínű, humoros műsorkavalkáddal búcsúztatják az óévet – színvonalas közvetítésekkel köszöntik az új esztendőt.