hétfő, január 22, 2018

Közélet

Január elsejétől új személyzeti felépítése van a szászrégeni Eugen Nicoară művelődési háznak, ugyanis a 2017 októberében kibocsátott helyi tanácsi határozattal összevonták a George Enescu ifjúsági művelődési házat az előbbivel, így az ifjúsági ház alkalmazottai átkerültek a Kórház utcai épületbe. 

Gépjármű-adásvétel alkalmával a gépkocsi tulajdonosváltása nyomán az új tulajdonos adatait bevezetik az Országos gépjármű-nyilvántartási és hajtási jogosítványok jegyzékébe, akárcsak az előző tulajdonos minőségének megszűnését. 

Dr. Juhász András lelkipásztor elhunytának 25. évfordulóján bensőséges megemlékezést tartottak a Szabadi Úti Református Egyházközségben.

Az idő eléggé sürgeti a munkálatok elkezdését, ugyanis a tó vizének a szintje egyre nő. 

Egy lépéssel közelebb került a Szászrégeni Polgármesteri Hivatal a főtéren levő volt Patria mozi épületének a felújításához. 

A Bethlen Gábor Alapnál nyert támogatásnak köszönhetően didaktikai eszközöket adományozott a nyárádszeredai Bocskai István Elméleti Líceumnak a Studium Prospero Alapítvány. 

a Maros Megyei Tanács soros ülésének összehívásáról 2018. január 25-én 14.30 órára

Kívül, belül megújul a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Elméleti Líceum és a Református Kollégium szép szecessziós főépülete, miután rendeződött a telekkönyvvel kapcsolatos probléma, ami évek óta hátráltatta a felújítást.

A csütörtöki sajtótájékoztatónak két témája volt, amelyeket az RMDSZ marosvásárhelyi szervezetének ügyvezető elnöke, Kali István, illetve Bakó Szabolcs és Kovács Lajos városi tanácsosok ismertettek.

A rendezvényen, amelyen a Mária út Szatmár, Kolozs, Maros és Hargita megyei felelősei is részt vesznek, Molnár Sándor Fogarasi-havasok című turistakalauzát is bemutatják. 

Szerdán a szeles, viharos időjárás az ország hat megyéjében okozott áramkiesést. 

Fejlemények az adócsalás ügyében; Büntettek a rendőrök

Jobbod, Uram, erőtől dicső! (2Mózes 15, 6) – ezzel a mottóval szervezik meg a marosvásárhelyi történelmi magyar egyházak az idei ökumenikus imahetet. 

A legutóbbi helyhatósági választásokat a volt PSD-s alpolgármester, Maria Precup nyerte meg, az RMDSZ-é lett az alpolgármesteri tisztség Szászrégenben. 

A marosvásárhelyi magyar közösségért való munka együttműködési lehetőségeiről egyeztetett Vass Levente, az RMDSZ marosvásárhelyi szervezetének elnöke és Kali István ügyvezető alelnök Tóth László csíkszeredai főkonzullal és Soós Zoltán konzullal. 

Az Arató utcai Góbé Antikvárium első alkalommal csatlakozott a kézműves- és régiségvásárhoz. 

Mărginean Bianca egy 17 éves ludasi barátnője társaságában volt, amikor a rendőrség rátalált.

A Maros megyei rendőr-felügyelőség gazdasági bűncselekményeket vizsgáló ügyosztálya hat megyében – Maros megyében is – és Bukarestben 32 házkutatást tartott adócsalással gyanúsított cégek székhelyén és magánlakásokban.

Csalás bűntette miatt 2016 júniusában adtak ki nemzetközi körözést az ellen a 43 éves szlovák állampolgár ellen.

2015-ben néhány helyi személy és holland barát hozzáállásával bejegyezték a Hope and Vision Egyesületet, amely célul tűzte ki, hogy olyan életkörülményeket teremtsen meg, amely az embereket itthon tartja.

A Románia iskoláiért program lebonyolításáért felelős megyei bizottság nevében tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Maros Megyei Közegészségügyi Igazgatóság decemberben öt tanintézetnél és öt raktárnál ellenőrizte a Tej és kifli országos program keretében kiosztott termékek tárolási feltételeit. 

A marosvásárhelyi Somostetőn sétálók a kisvasút végállomásától a völgybe tekintve egy félbe-szerbe hagyott épületet láthatnak.

Több mint húsz nehéz sorsú gyereknek főz meleg ételt heti rendszerességgel a nagykendi Rózsa Enikő. 

Január 17-én  16 órától a szászrégeni Eugen Nicoară művelődési ház nagytermében közvitára bocsátják az általános városrendezési terv (PUG) részét képező városi mobilitási tervet.