szerda, május 24, 2017

Közélet

A természetbarát marosvásárhelyiek tudják igazán, milyen fájdalommal jár, ha a fagyilkosok akcióba lendülnek.

Ötödik alkalommal tartják meg június 24-25-én a Marosszéki Lófuttatást Erdőszentgyörgyön, a Pad néven ismert helyszínen. 

A hét végén, pénteken és szombaton zajlik Marosvásárhelyen a veterán járművek harmadik alkalommal megszervezett parádéja.

a Marosvásárhelyi Napok rendezvényei miatt

Kaszinót raboltak ki; Illegális fakereskedelem

Az eddigi kutatások azt bizonyítják, hogy a marosvásárhelyi református temető létrejötte Nagy Szabó Ferenc krónikaíróhoz fűződik.

Budapesten ismerkedett meg a fővárosi macedoromán családokkal, valamint az erdélyi és magyarországi román értelmiséggel, és barátságot kötött Andrei Şagunával.

A Tulajdonosi Társulások Maros Megyei Szövetsége közleményben tájékoztatja a lakótársulások ügyintézőit arról a törvény által szabályozott lehetőségről, amellyel az adósságok behajtása átruházható a szolgáltatóra.

A Maros Megyei Területi Munkaügyi Felügyelőség munkatársai április folyamán a munkaviszonyokat 67 helyszínen ellenőrizték, hogy kiszűrjék a be nem jelentett foglalkoztatottakat.

A pályázó 12 szekció 16 csoportjának jegyzéke közül választhat, és a meghirdetett célcsoportnak megfelelő képzettséggel kell rendelkeznie, kivételt képez a játék hete program.

A kéthetes tábor július 31 – augusztus 12. közt zajlik a Hargita megyei Hargitafürdőn, a Tirol Panzióban. 

Kilencedik alkalommal rendezte meg szombaton Makfalván a helyi önkormányzat, a református egyházközség és a Székely Tanács a Székely majálist. 

Vasárnap meghitt ünnepség keretében emlékeztek születésének 110. évfordulóján nagy költőnkre a mezőségi faluban.

Szombaton kettős céllal érkeztek a Magyar Vadászíjász Egyesület tagjai Sáromberkére: emléktáblát elhelyezni a nagy Afrika-utazó Teleki Samu emlékére, illetve előadással egybekötött íjászbemutatót tartani. 

Május 19. és 25. között helikopteres mentőtanfolyam zajlik Marosvásárhelyen, a sürgősségi kórház légikikötési pontján.

a Maros Megyei Tanács elnökének 2017. május 18-i 151-es számú rendelete módosításáról

Bár az utóbbi időben minden tanácsülésen órákig tárgyalnak a székelyhodosi vásártér sorsáról, nem sikerül egyezségre jutni.

Mindig öröm látni, hogy egy viszonylag félreeső településen, mint amilyen Jobbágytelke is, vannak lelkes pedagógusok, akik szívügyüknek tekintik, hogy az ott élő gyerekek minél gazdagabb és tartalmasabb „batyuval” induljanak el az életben.

Ha továbbra sem sikerül finanszírozást szerezni új művelődési otthon építésére Jobbágytelkén, végső esetben a község a meglévő épület felújítására pályázik. 

Vidámságtól, jókedvű gyerekhangtól visszhangzott május 18-án, csütörtökön délelőtt Aprajafalva, azaz a dicsőszentmártoni kultúrház, amely helyet adott a kis tehetségek vetélkedőjének.

A Máltai Szeretetszolgálat 14 fős csapata mikrobusszal robogott 700 km-t, hogy Dél-Magyarország festői szépségeiben elmerülhessen, és történelmi hangulatát magába szívhassa.

Lekéstem a 27-es autóbuszt a Predeál utcában…

Hétfőn délelőtt elkezdődött az egyik nagy hagyományokkal rendelkező összművészeti fesztivál, a Marosvásárhelyi Napok.