kedd, április 25, 2017

Közélet

Híre ment a nagyvilágban – a közösségi hálónak és minden más internetes információtovábbító csatornának köszönhetően –, hogy újra látszik a falu. 

Tavaly június 19-én, vasárnap este tornádószerű vihar söpört végig a megyén, Kutyfalva községben is jelentős károkat okozott. 

A hét végén 26. alkalommal zajlott erdőszentgyörgyi Szent György Napokat egyértelműen sikeresnek tartják a szervezők.

Jelentkezni április 25-én 10-13 óra között lehet az egyesület Bolyai utca 36. szám alatti székhelyén az emeleten. 

Kutyfalva közigazgatási egységéhez négy falu tartozik: a községközpont, Oláhpéterlaka, Marosoroszi és Marosdátos, a lakosság lélekszáma kétezer körüli.

Kutyfalva község lakosságának nagy része csak a Trans-electrica áramszállítótól kapott pénzsegélyt a tavalyi viharkárok enyhítésére. 

Állami támogatás nélkül

Április 18–20. között sűrűn teltek az SD-kártyák a galonyai Auguszta vadászkastélyban. 

Először szervezték meg Romániában a tanügyminisztérium által elismert és finanszírozott országos magyarságtörténeti tantárgyversenyt, így a fenti cím egyfajta szlogenje lett a vetélkedőnek.

Feltételezzük, hogy van egy iskola Marosvásárhelyen. Természetesen több is, de ez különösen figyelemreméltó. 

A Női Akadémia szeretettel várja a hétfő délutánonként heti rendszerességgel megszervezett Ügyes Kezű Nők tevékenységre az ügyes kezű hölgyeket, akik különböző kézműves tevékenységeket szeretnének elsajátítni a Forradalom (Revoluţiei) utca 45. szám alatt.

A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem teatrológia tanszékcsoportja pályázatot hirdet fiatal alkotók számára. 

Személyszállító ütközött nyergesvontatóval; Elsőbbségadás elmulasztása Balavásáron; Alkoholfogyasztás miatt bűnügyi dosszié

Megnyitotta irodáját Marosvásárhelyen Vass Levente RMDSZ-es parlamenti képviselő.

Nem túlzás azt állítani, hogy azok, akik szombaton délben kijöttek a Marosvásárhelyi Rádió által kezdeményezett Maros-takarításra a komphoz, úgy érkeztek, mintha egy nagy családi találkozón jelentek volna meg.

Hat napon át „állt a bál” Marosszentgyörgyön. Keddtől vasárnapig rendkívül színes és gazdag, minden korosztályt megszólító programsorozattal ünnepelték a 23. alkalommal megszervezett Szent György Napokat.

Gazdag, színes programot kínáltak a közönségnek a huszonhatodik alkalommal megszervezett erdőszentgyörgyi Szent György Napokon, így mindenki, aki a hűvös időben is a térre ment, kereshetett-találhatott kedvére való szórakozást.

Marosszéki régiónkban több olyan szokásjáték élt húsvét ünnepén, melyeket más erdélyi vidékeken nem ekkor vagy nem ebben a formában gyakoroltak.

Ez év július elsejétől egy újabb anyagi kiadással terhelik a gazdasági egységeket a legkisebbektől a legnagyobbakig, de a közintézmények és tanintézmények sem mentesülnek a költségektől. 

A Maros Megyei Tanács elnökének kérésére felállított vizsgálóbizottság befejezte a munkáját, a rendelkezésre álló dokumentumok alapján elemezték, hogy milyen okok vezettek ahhoz, hogy a marosvásárhelyi repülőtéren tavaly ősz óta fel kellett függeszteni a nemzetközi légi járatokat.

a Maros Megyei Tanács nyilvános, soros ülésének összehívásáról 2017. április 27-én  13 órára

Akár 10 százalékkal is drágulhat a kenyér, a búza és a liszt árának emelkedése miatt – nyilatkozta a napokban a Rompan, a malom- és sütőipari munkáltatók szervezetének az elnöke. 

Az RMDSZ-es képviselő péntekenként 11 órától 14 óráig tart fogadóórát, de irodájában minden hétköznap lesz ügyfélfogadás délelőtt 9 és 12 óra között. 

Bármennyire furcsán hangzik, a napokban Izland térségéből, északról hozzánk érkezett hideg légáramlat – a szélsőséges időjárás is – a globális felmelegedés hatása.