péntek, június 23, 2017

Közélet

A szerda délutáni erős vihar és felhőszakadás a megyében nagyon sok helyen okozott károkat és kellemetlenségeket.

„Túlontúl szerette a felhőket, de túl hamar repült fel örökre” 

FAZAKAS ROBI földi távozását gyászolva, legyen ajándék számunkra a hegyek meghódítására és tiszteletére alapozó életvitele, a természet szeretete.

Június 15-étől az útlevélkérelmek beadásához az ország bármelyik megyéjéből fel lehet iratkozni online, az elkészült útleveleket pedig futárszolgálat révén kézbesítik, amennyiben a kérelmező igényli.

Jelenleg a tó vize 44 fokos, de a következő napokban akár 47-48 fokra is felmelegedhet. 

június 26. és július 7. között

Két témával indította keddi sajtótájékoztatóját Claudiu Maior, a polgármester tanácsadója. Az első a nemrégiben lezajlott Marosvásárhelyi Napokkal,a  másik a beiskolázási tervvel volt kapcsolatos.

A reformáció a sákramentumok kiszolgáltatásának rendjében jelentős változást hozott, a korábbi ostya helyett a két szín alatti úrvacsorát vezették be.

Hétfőn délután két látványos, kedves fotókiállítással vette kezdetét az idei Születés Hete rendezvénysorozat.

A váltók egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy végrehajtható jogcímek, ami azt jelenti, hogy amennyiben a váltóban elfogadott fizetési kötelezettség nem kerül teljesítésre, egy előzetes bírósági formakontroll eljárás után, amely jóváhagyja a váltó végrehajtását, azt direkt módon végre lehet hajtatni.

A külföldön kiállított anyakönyvi bizonylatok Romániában való elismeréséhez azok átírása szükséges.

A nyári kánikulai forróságban az emberek óvintézkedésekkel a saját és környezetükre gyakorolt negatív hatásoktól is kell védekezzenek.

jelentkezni június 22-ig 

Az idén Marosvásárhelyen mintegy 150-en gyűltek össze.

Jelentkezni június 21-ig lehet a 0754-251-897-es telefonszámon vagy a henn_arpad@bizfocus.ro e-mail-címen. 

Az ütközésben senki sem sérült meg, csupán anyagi kár keletkezett. 

Balog Elemér polgármester három olyan párhuzamosan futó EU-s pályázatról számolt be legutóbb, amelyek mindenike a község infrastruktúrájának fejlesztését célozza.

Amint Szász János alpolgármester elmondta, szerződést bontottak azzal a fővárosi céggel, amely a közvilágítás korszerűsítését vállalta fel. 

A napközi otthon műszaki tervét is letették Gyulafehérváron, sajnos az új közbeszerzési törvények miatt nagyon elhúzódhat a munkálatok megkezdése.

Balog Elemér polgármester legutóbb a község életében rendkívüli eseménynek számító Búza napja elnevezésű rendezvényt említette, amely a régió mezőgazdasági szakembereit gyűjtötte a szőkefalvi bemutatóparcellákra. 

A hét végén ötvenfős csoport vett részt az anyaországi Vámosgyörkön megszervezett Vámos Települések Szövetségének 10. jubileumi találkozóján, melyen tizennyolc helység volt jelen.

Öröm töltötte el szívünket, hogy május 11-én tanítás után vendégül láthattuk iskolánkban a marosvásárhelyi Kántor-Tanítóképző Főiskola tanító-óvodapedagógus szakos hallgatóit. 

Idén is sor került a hagyományos Tavaszi szél vizet áraszt népdalversenyre. 

Hangos volt a mezőpaniti iskola udvara a gyerekzsivajtól. Közel kétszáz gyerek s az őket kísérő tanítók lakták be a teret.