kedd, február 21, 2017

Harmónia

Ma már szinte teljesen ismeretlen, valamikor hihetetlenül népszerű és rendkívül tehetséges íróról szól zenés bemutatóm.

A hagyomány jegyében ne felejtsük a fánkot, csörögét, abból legalább egyszer mindenképpen kell sütni, de más ötletet is adunk, hátha valakinek kedve támad rá, és elkészíti. 

A 112-es egységes sürgősségi telefonszámra beérkezett 14.600.440 hívásból 58,57% hamis riasztás volt 2016-ban, derül ki a Speciális Távközlési Szolgálat (STS) statisztikájából.

Magyarországon tizedik éve, Erdélyben immár hatodik alkalommal tartják meg február 12. és 19. között a házasság, az elkötelezett szerelem ünnepét.

Fall Ilona színművésznő és Bartha Csaba szerkesztő

„A divatba visszatért ruha délelőttre ajánlott változatai után mit tanácsolsz egy délutáni eseményre?”

Most, hogy már tudjuk, 2007-ben milyen frizurák divatosak, nézzük meg, milyen hajszín talál hozzájuk. 

A segesvári patikamúzeumban van egy olyan patikaedény is, amelynek az egykori materia medica tartalma növényi kivonat volt, de a feliraton nem a növény latin neve szerepel. 

Az egykori rendőrségi épület földszinti termeiben több szívet-lelket csalogató létesítmény működik. Ezeknek én is jobban örülök, mint az egykori vallatószobáknak.

MTI

A Kisebbségekért – Pro Minoritate Alapítvány és a Moldvai Magyarok a Moldvai Magyarokért Szövetség huszonegyedik alkalommal rendezi meg a bált

Milyen gondolatokat, érzelmeket társítanak a tinédzserek a 18-as számhoz? A nagykorúvá válás valóban a gyermekkor végét jelenti?

A statisztikai adatok arról tanúskodnak, hogy az utóbbi öt évben megötszöröződtek a fiatalok gerincbetegségei. 

Igazán bekeményített a tél, január végig fagyos volt, olyannyira, hogy inkább behúzódtunk a házba, mintsem kint bóklásszunk a hidegben. Ilyenkor aztán kedvet kap az ember a sütéshez-főzéshez.

A légúti fertőzéses esetek számának növekedése miatt a látogatók számának korlátozását kérte a kórházak vezetőitől a Maros Megyei Közegészségügyi Igazgatóság.

A világ legnagyobbjait legendák és az értetlenség misztikus köde veszi körül, pedig ők is emberek. Szerencsések vagy kevésbé azok, hogy milliónyian érdeklődéssel figyelnek rájuk.

A gyerekeknek szükségük van apára... Egyedül nem tudnám eltartani őket... Az övé a lakás, hová mehetnék a gyerekekkel? Szeret minket, csak néha dühbe gurul... Biztosan én tévedek folyton, és kiprovokálom a durvaságot... 

 A Magyar Sebész Társaság elmúlt tíz éve (2006-2016) című elegáns, szép könyvben jelent meg dr. Péterffy Árpád nyugalmazott szívsebész professzor 23 oldalas tanulmánya az erdélyi magyar sebészet történetéről

Gazda Istvánné Mátyus Melinda és Farkas-Ráduly Melánia

Amikor valakire ránézünk, először az arcára, hajára esik a tekintetünk, ezért nem mindegy, hogy milyen látvánnyal találkozunk. 

Testalkatunknak és ízlésünknek megfelelően vehetünk magunkra szigorúbb, sportosabb vagy éppen fodros, bohém hangulatú ruhát.

Az egykori Maros vendéglőről írt „nyelvlecke” után néhány volt törzsvendégtől telefonos visszajelzés érkezett, s az emlékekben megőrzött történeteikben megelevenedett a ’70–’80-as évek városának gyakran visszasírt hangulata.

Az Úr 2017. évében január 19-től február 18-ig tartózkodik a Nap a Vízöntőben, mely a zodiákus tizenegyedik jegye. 

Több száz hátrányos helyzetű család, egyedül élő kisnyugdíjas, fogyatékkal élő személy részesült havonta azokból az élelmiszercsomagokból, amit az egyes alapítványok, egyesületek a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivataltól kapott támogatás révén biztosítottak számukra. 

Ilyen hideg napokon semmi sem esik jobban, mint egy tál finoman gőzölgő leves.