szerda, október 18, 2017

Harmónia

Lezárult az Erasmus+ program keretében finanszírozott projekt, amelyet a marosvásárhelyi Alpha Transilvana Alapítvány nemzetközi partnereivel közösen valósított meg. 

Mint már az előző cikkben említettem, tudott dolog, hogy szerveink működésének belső ritmusát külső tényezők irányítják, és ezt az egész élővilágra jellemző, számtalan állatfaj viselkedésében megfigyelték. 

1900-ban ugyanabban a hónapban született két álmodozó. Az egyik az égen járt, a másik meg egy minden képzeletet felülmúló képrögzítést eszelt ki, és közben muzsikált. Mindkét név világhírű. 

Életünkben az a célunk, hogy boldogan éljünk. A boldogságot pedig úgy érhetjük el a legegyszerűbben, ha sikeresek vagyunk az életben. 

Évről évre nő a kutyák és macskák daganatos megbetegedéseinek száma. Egyesek szerint a jelenség egyik oka az ipari kutyatápokban keresendő. 

A rendszerváltást követően tevékeny részt vállalt a közéletben, politikában, 1984 óta pedig a református egyház világi képviselőjeként tölt be egyre magasabb tisztségeket.

A napsugaras szeptember 17-i vasárnapon különös esemény helyszíne volt a Malozsa-völgyi félreeső falu, Istvánháza református temploma. 

A reformáció ötszázadik évfordulójához közeledve, egyre sűrűbbek az emlékezések, ünneplések, az emlékhelyek felavatása.

Most, hogy tudjuk, milyen színek divatosak idén, nézzük meg az őszi szezon főbb divatirányzatait is.

Változnak az idők, a jelenlegi trend nem a Barbie-baba jellegű vékony, magas modellalkat, hanem a teltebb, természetesebb női test. Tehát ha nem vagyunk szupervékonyak, nem kell aggódnunk.

A marosvásárhelyi Teréz Anya Központ azért jött létre 2003-ban, hogy támaszt nyújtson, közösséget teremtsen az egyedül élő idős emberek számára. 

A teljes korszerűsítést, amelynek összértéke meghaladja a 35 ezer eurót, holland partnerszervezek támogatásával valósították meg. 

Ma már megmosolyogjuk a régiek mondását, mely rohanó világunk egészségügyi javaslataként is nagyon hasznunkra válna, ha csak egy kicsit is belegondolnánk, mit jelent a kielégítő, pihentető alvás számunkra. 

Megkezdődött az iskola. Az édesanyáknak mindennap tízórairól kell gondoskodni, hiszen a gyermek megéhezik az iskolában. 

Teller Ede 1936 és 1990 között nem járt Magyarországon, a magyar nyelvet ennek ellenére is tökéletesen beszélte. 

Pár perces időeltolódással szólal meg fejem fölött a három főtéri torony hangja. Először a római katolikus plébániatemplom déli harangzúgása jelzi az időt, a Vártemplom nagyharangja ökumenikus buzgóságában válaszol rá, amikor éppen 12-t üt a régi városháza toronyórája.

Az idén szeptember 22.–október 23. között tartózkodik a Nap a Mérleg jegyében. 

Egy kölyökkutya beszerzését követően a felelős kutyatartással járó legfontosabb teendők közé a szakemberek a féregtelenítést és a védőoltást sorolják. 

A modern office stílus, mely nem más, mint fehér felsőből és fekete aljból álló együttes, az utóbbi években átalakult a casual (alkalmi) stílushoz nagyon hasonló smart casual stílussá.

Régi kedves meghívásra indultunk el egy derűs augusztusi hétvégén a Láposi-medencébe. 

Pontos okának felderítéséért Nobel-díj járna – mondta dr. Czirják László professzor, a Pécsi Tudományegyetem Immunológiai és Reumatológiai Klinikájának igazgatója, aki az idén is visszatért előadást tartani Marosvásárhelyre. 

Két hónapja új készülékkel minden eddiginél eredményesebben gyógyítanak a marosvásárhelyi RheumCare Kezelési és Rehabilitációs Központban. 

Az emlőrákos betegek életkilátásait javítaná az az új terápia, amelynek állatkísérletei már sikeresnek bizonyultak. 

Külföldre mennek egy jól fizető állás reményében, majd a beígért ezer-kétezer eurós havi bér helyett koldulásra, prostitúcióra kényszerítik őket, az ebből származó jövedelem pedig természetesen nem az ő markukat üti, sőt, ha nem „termelnek” eleget, eseténként verés meg éheztetés a jussuk.