vasárnap, április 23, 2017

Esemény

A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem teatrológia tanszékcsoportja pályázatot hirdet fiatal alkotók számára. 

Személyszállító ütközött nyergesvontatóval; Elsőbbségadás elmulasztása Balavásáron; Alkoholfogyasztás miatt bűnügyi dosszié

Megnyitotta irodáját Marosvásárhelyen Vass Levente RMDSZ-es parlamenti képviselő.

Nem túlzás azt állítani, hogy azok, akik szombaton délben kijöttek a Marosvásárhelyi Rádió által kezdeményezett Maros-takarításra a komphoz, úgy érkeztek, mintha egy nagy családi találkozón jelentek volna meg.

Hat napon át „állt a bál” Marosszentgyörgyön. Keddtől vasárnapig rendkívül színes és gazdag, minden korosztályt megszólító programsorozattal ünnepelték a 23. alkalommal megszervezett Szent György Napokat.

Gazdag, színes programot kínáltak a közönségnek a huszonhatodik alkalommal megszervezett erdőszentgyörgyi Szent György Napokon, így mindenki, aki a hűvös időben is a térre ment, kereshetett-találhatott kedvére való szórakozást.

Ez év július elsejétől egy újabb anyagi kiadással terhelik a gazdasági egységeket a legkisebbektől a legnagyobbakig, de a közintézmények és tanintézmények sem mentesülnek a költségektől. 

A Maros Megyei Tanács elnökének kérésére felállított vizsgálóbizottság befejezte a munkáját, a rendelkezésre álló dokumentumok alapján elemezték, hogy milyen okok vezettek ahhoz, hogy a marosvásárhelyi repülőtéren tavaly ősz óta fel kellett függeszteni a nemzetközi légi járatokat.

a Maros Megyei Tanács nyilvános, soros ülésének összehívásáról 2017. április 27-én  13 órára

Akár 10 százalékkal is drágulhat a kenyér, a búza és a liszt árának emelkedése miatt – nyilatkozta a napokban a Rompan, a malom- és sütőipari munkáltatók szervezetének az elnöke. 

Az RMDSZ-es képviselő péntekenként 11 órától 14 óráig tart fogadóórát, de irodájában minden hétköznap lesz ügyfélfogadás délelőtt 9 és 12 óra között. 

Bármennyire furcsán hangzik, a napokban Izland térségéből, északról hozzánk érkezett hideg légáramlat – a szélsőséges időjárás is – a globális felmelegedés hatása. 

Szász Attila, a Marosvásárhelyi Rádió magyar szerkesztőségének vezetője szerint a kedvezőtlen időjárás ellenére mintegy 200 résztvevőre számítanak. 

Vasárnap délben kerékpárosok veszik birtokukba a marosvásárhelyi Győzelem teret. 

A kiállításon részt venni szándékozóknak regisztrálniuk kell. 

Az ülés összehívását az RMDSZ-tanácsosok kérték a katolikus iskola ügyében, amelynek megszüntetése érdekében már minden lehetséges lépést megtett a megyei tanfelügyelőség. 

Nyolcvan, fogyatékkal élő gyerekeket nevelő családnak kellett a napokban azzal szembesülnie, hogy április 18-tól az Alpha Transilvană Alapítvány ambuláns központja, amiatt, hogy megvonták az állami finanszírozást, nem tud többé ingyenesen fejlesztő foglalkozásokat biztosítani a gyerekeik számára.

A főfelügyelő elmondta, hogy a környezetvédelmi őrség munkatársai több érintett település határában jártak, és hivatalosan is felszólították a településeket a szemét eltakarítására.

A hirtelen lehűlés megyénket is érintette.

Ittasan vezetett; Árokba zuhantak 

 

A Marosvásárhelyi Rádió kezdeményezésére több intézmény és önkormányzat arra vállalkozott, hogy április 22-én, szombaton a Föld napja alkalmával megtisztítja a Maros folyó Marosvásárhely feletti szakaszának mindkét partját, és a vízből kihalásszák a szemetet. 

Húsvéti tojásra „vadászó” családok járták be keresztül-kasul szombat délelőtt és kora délután a marosvásárhelyi állatkertet.

A kiállításon részt venni szándékozóknak regisztrálniuk kell. 

Jelentkezni az office@divers.org.ro cimen lehet május 8-ig.