péntek, június 23, 2017

Esemény

A szerda délutáni erős vihar és felhőszakadás a megyében nagyon sok helyen okozott károkat és kellemetlenségeket.

FAZAKAS ROBI földi távozását gyászolva, legyen ajándék számunkra a hegyek meghódítására és tiszteletére alapozó életvitele, a természet szeretete.

Június 15-étől az útlevélkérelmek beadásához az ország bármelyik megyéjéből fel lehet iratkozni online, az elkészült útleveleket pedig futárszolgálat révén kézbesítik, amennyiben a kérelmező igényli.

június 26. és július 7. között

Két témával indította keddi sajtótájékoztatóját Claudiu Maior, a polgármester tanácsadója. Az első a nemrégiben lezajlott Marosvásárhelyi Napokkal,a  másik a beiskolázási tervvel volt kapcsolatos.

Hétfőn délután két látványos, kedves fotókiállítással vette kezdetét az idei Születés Hete rendezvénysorozat.

jelentkezni június 22-ig 

Az idén Marosvásárhelyen mintegy 150-en gyűltek össze.

Az ütközésben senki sem sérült meg, csupán anyagi kár keletkezett. 

A Maros Megyei Tanács, az 52/2003-as törvény előírásainak megfelelően, közzéteszi a szándékát, hogy határozattal készül elfogadni a 2016–2022-es időszakra vonatkozó Helyi Környezetvédelmi Akciótervét.

Szombaton 18.36 órakor Szászrégenből riasztották a Maros Megyei Horea Vészhelyzeti Felügyelőséget egy kereskedelmi egységben történt robbanás és az azt követő tűzvész miatt.

Vasárnap hajnalban 5.42 órakor Szentpálon, a Nyárádtő–Radnót útszakaszon felborult egy rönkszállító nyergesvontató.

Két területen is várja a közreműködőket a Vásárhelyi Forgatag csapata. 

a Maros Megyei Tanács 2017-es költségvetéséből fizetendő, ifjúsági tevékenységekre vonatkozó vissza nem térítendő támogatásokra 

Példaértékű kezdeményezés látott napvilágot a Facebook közösségi oldalon, pénzt gyűjtenek, hogy használhatóvá tegyék a Bolyai sportpályáján lévő öltözőket, amelyek jelenleg siralmas állapotban vannak.

Június 18-án, vasárnap 6–18 óra között a Segesvárt átszelő DN13 E60-as úton közúti munkálatok miatt forgalomelterelésre kell számítani. 

A strandszezon beindulásával számos szórakozási, sport- és szabadidős programot szerveznek a szabadtéri fürdőhelyeken. 

Egy olvasónk minap felháborodva jelezte szerkesztőségünknek, hogy a marosszentgyörgyi Apolló szálloda ablakából a takarítószemélyzet seprűvel verte le az ott lévő fecskefészkeket. 

Kolozsvár – Bonchida – Szamosújvár

Rendkívüli pillanatnak nevezte Péter Ferenc, a Maros Megyei Tanács elnöke a marosvásárhelyi Kultúrpalota felújítására vonatkozó újabb finanszírozási szerződés aláírását, melyre szerdán a Kultúrpalota Tükörtermében került sor.

Sütő András író fogalmazta meg azt, hogy az 1990. február 10-i gyertyás-könyves méltóságteljes tüntetésen azért jelent meg százezres tömeg, mert a magyarok 70 éve vártak arra, hogy jogaik védelmében kiállhassanak. 

Harminchét házkutatást tartottak szerdán a Maros megyei rendőrök, magánlakásokban, egy erdészeti hivatal székhelyén és egy másik közintézménynél. 

Volt élettársát késelte meg kedden egy negyven év körüli férfi Marosvásárhelyen, a kövesdombi Ion Buteanu utcában. 

A Telefonos Szeretetszolgálat nyári gyakorlatot hirdet 20 és 35 év közötti marosvásárhelyi fiataloknak.