hétfő, március 27, 2017

Esemény

Március 27–29. 

Bővebb tájékoztatás és feliratkozás a könyvtár kövesdombi fiókjánál, illetve a 0748-741507-es telefonszámon Illyés Claudia könyvtárosnál. 

A Maros Megyei Tanács 2017. április 19–24. között versenyvizsgát tart egyes megüresedett állások betöltésére a Maros Megyei Tanács Műszaki Igazgatóságának adminisztratív   intervenciós  osztályára.

Egy 2006-ban abbamaradt hagyományt éleszt újra a VI. Marosvásárhelyi Fogorvosi Napok, amely péntektől vasárnap délutánig zajlik a marosvásárhelyi Kultúrpalotában. 

a Maros Megyei Tanács nyilvános, soros ülésének összehívásáról 2017. március 30-án 13 órára

Szándékos hazugságok, félrevezetések, átejtések szövevénye hozza ki egyre jobban a sodrából a marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Líceum szülői közösségének tagjait. 

Ezúton felhívják a lakosság és az intézmények figyelmét, hogy csatlakozzanak az akcióhoz.

Március 25.

A Maros megyét érintő vonatok is az állomásokon vesztegeltek a Román Vasúti Társág (CFR) alkalmazottainak szerdán reggel kirobbantott spontán sztrájkja miatt.

A víz világnapja alkalmából a Maros marosvásárhelyi szakaszának partján nagytakarítást szerveztek a helyi rendőrök. 

Kiskorúakkal folytatott kereskedelemmel, szabadságuktól való megfosztással és munka általi kizsákmányolásukkal gyanúsított Maros megyei illetőségű személyeknél tartottak házkutatást.

Húsvétra készülődik a keresztény világ, s ehhez igazodva a hatóságok is megteszik a szükséges intézkedéseket.

Március 24.

Feliratkozni a szervezőnél lehet: Szilágyi Eszter, tel. 0749-071-453.

Március 20–24.

Március 22-től április 14-ig

a marosvásárhelyi 1918. December 1. utcában

Tragikus baleset; Ittasan vezetett; Leégett egy csarnok Szovátán

A Maros Megyei Tanács vezetősége a 2017-es év legfontosabb prioritásának tekinti a nemzetközi járatok újraindítását a marosvásárhelyi Transilvania Nemzetközi Repülőtéren.

Kéz a kézben, élő láncolatot alkotva mondott közös imát a belvárosi Keresztelő Szent János-plébániatemplom hajóját megtöltő gyülekezet a marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Líceumban tanuló gyermekekért, fiatalokért, szüleikért, a tanítókért, tanárokért, hitoktatókért, az iskola igazgatójáért és „azokért is, akiknek bölcs döntése nyomán a tanítás ismét zavartalanná válhat”. 

A megyei Szociális Ellátási és Gyermekvédelmi Igazgatóság alárendeltségébe tartozó intézményekben ápolt szellemi sérültek hozzátartozóit átiratban értesítették, hogy ezután minden gondozott havi 900 lejes hozzájárulást köteles fizetni az intézményben nyújtott ellátásért. 

Stelian Caraghiaur, a Maros Megyei Közegészségügyi Igazgatóság sajtószóvivője lapunk érdeklődésére elmondta, tavaly 331, idén pedig 63 kanyaróval diagnosztizált beteg szerepelt a nyilvántartásukban.

Március 17-én sajtótájékoztatón jelentette be Gigi Petre, a Prefektusok és Alprefektusok Romániai Egyesületének (APSR) elnöke, hogy az egy nappal korábban Marosvásárhelyen tartott APSR-közgyűlés Lucian Gogát, Maros megye prefektusát választotta az egyesület főtitkárává.

Március 20–21.