péntek, január 20, 2017

Esemény

a Maros Megyei Tanács nyilvános, soros ülésének összehívásáról 2017. január 26-án 13 órára 

Mivel nincs szerződés, a polgármesteri hivatal 10 hónapja nem fizeti a bérleti díjat, holott a plébánia elkészíttette az épület külső felújítására vonatkozó tervet, aminek kivitelezéséhez tavasszal szerettek volna hozzáfogni. 

A kórház járóbeteg-szakrendelőiben a hétfőre előjegyzett betegeket fogadják, a kórházi osztályokon ügyeleti rendszerben zajlik a tevékenység.

Szerdán, 25-én a rendes munkaprogram szerint fogadják majd az ügyfeleket. 

A munkaszüneti napokat január 27-én és 28-án pótolják be.

Péter Ferenc megyei tanácselnök kezdeményezésére a Maros Megyei Tanács és a marosvásárhelyi repülőtér vezetősége hétfőn munkamegbeszélést tartott a Search Corporation tervezőcég képviselőjével, aki részletesen bemutatta azt a műszaki tanulmányt, amely alapján felújítják a marosvásárhelyi repülőtér kifutópályáját. 

A parkolási szolgáltatással kapcsolatos városházi szerződés határideje lejárt, és egyelőre nincs olyan vállalkozás, amely átvenné.

Marosvásárhelyen január 12-étől lehet kifizetni a 2017-es évi helyi adókat és illetékeket. Ezek a tavalyihoz képest nem módosultak, az adófizetők ugyanakkora összegeket kell befizessenek, mint 2016-ban.

Ittasan vezetett; Nem íratta be járművét; Tolvajt fogtak 

Külön köszönet a Merkúr áruháznak a lehetőségért és a Helvien Kft.-nek a gyönyörű magyar ruhákért! 

Hétfőn délelőtt viharos kezdet után Dorin Florea polgármester irodájában tartották meg a január 13-i rendkívüli tanácsülésen eldöntött megbeszélést a marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Líceum helyzetéről.

Péter Ferenc elnökletével rendkívüli tanácsülést tartott hétfőn a Maros Megyei Tanács, összesen négy napirendi ponttal, amelyben három határozattervezet szerepelt, az utolsó pontnál pedig a hozzászólásoknak, észrevételeknek, kérdéseknek adtak helyet.

Több hónapos kényszerszünet után mától ismét fogadja az úszás kedvelőit a marosvásárhelyi Mircea Birău uszoda.

Előzetesben marad a gyilkosság vádlottja; Játéktermekből loptak

Két ember elhunyt és többen megsérültek vasárnap a Prahova megyei Cheián történt balesetben. 

Szombat éjjel a Hunyad megyei hegyimentők és hegyi csendőrök egy 17 és 28 éves testvérpárt mentettek ki, akik a 2.074 méter magas Kis-Páring csúcsra mentek hódeszkázni.

Január 13-21. között szervezi meg a Magyar Ifjúsági Értekezlet a Make my community a youth capital! elnevezésű Erasmus+ projektet az Oktatási és Szakképzési Programok Országos Hivatalának (ANPCDEFP) együttműködésével.

A marosvásárhelyi tanács január 13-i rendkívüli ülésén Csíki Zsolt, az RMDSZ-tanácsosok frakciójának vezetője számonkérte, hogy a polgármesteri hivatal miért nem továbbította a pénteki határidő lejártáig a beiskolázási tervezetet a tanfelügyelőségnek.

 A Katolikus Családpasztorációs Iroda szervezésében  február 7-én, kedden újabb jegyeskurzus indul Marosvásárhelyen.

A megyei rendőr-felügyelőség közleménye szerint múlt csütörtökön a rendőrség munkatársai egyetlen nap leforgása alatt 76 bírságot szabtak ki 16.750 lej értékben. 

Január 11-én 23 órakor Marosvásárhelyen, a Ion Buteanu utcában egy 52 éves Brassó megyei gépkocsivezetőt igazoltattak.

A kiállítás megtekinthető hétköznaponként de. 9-13 óra között, valamint a vasárnap 11 órától kezdődő istentiszteletek előtt és után.

Január 12-én járt le a határidő, ameddig Marosvásárhely polgármesteri hivatala tanügyi igazgatóságának továbbítania kellett volna szakmai engedélyezés végett a tanfelügyelőségnek a jövő tanévi beiskolázási tervezetet, ami sajnálatos módon csütörtökön elmaradt. 

A Maros Megyei Tanács elnökének 2017. január 13-án kelt 15-ös számú rendelete a Maros Megyei Tanács rendkívüli ülésének összehívásáról 2017. január 16-án 15 órára