hétfő, június 25, 2018

Esemény

Az Outward Bound Romania szervezésében július 8-án 10 órától a marosvásárhelyi Somostetőn a Németkalap felé Fodor Imre terepfutó versenyt szervez. 

a fórumok időpontjai és helyszínei

A felismerhetetlenségig összetört Audi A4 márkájú gépkocsi vezetője a helyszínen életét vesztette. 

Faanyagot foglaltak le; Forgalomba be nem jegyzett robogóval közúton

a Maros Megyei Tanács nyilvános, soros ülésének összehívásáról 2018. június 28-án 13 órára 

A százesztendős Ráduly Bélát köszöntötték csütörtökön a prefektusi hivatalban. 

Csütörtökön a nyárádszeredai Fariker cég ismét nagyszabású virágbemutatót és szakmai ismertetőt tartott, amelyre az ország számos pontjáról érkeztek érdeklődők.

2018. június 22-23..

2018. június 21-én kelt 327-es számú rendelet a Maros Megyei Tanács nyilvános, rendkívüli ülésének összehívásáról 2018. június 22-én 13 órára

Tapasztalatcsere, ötletműhely, tartalmas beszélgetések – ezt ígéri a június 30-án Marosvásárhelyen, a Kultúrpalota kistermében kezdődő Marosvásárhelyiek VI. Világtalálkozója. 

Június 25-28. között a marosszentgyörgyörgyi római katolikus plébánián tartja a Katolikus Magyar Bibliatársulat (KMB) a Kincses sziget nevet viselő hittantábort.

Tegnap délben Ioan Rus közgazdász, a Maros Megyei Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Igazgatóság vezetőjének a jelenlétében Limbăşan David-Daniel, Szeben megyei, Rákovica községbeli sertéstenyésztő és -feldolgozó átvett 20 mangalica malacot Kántor Károly sáromberki tenyésztőtől. 

A hét végén Erdőszentgyörgyön zajlik Székelyföld egyik jeles lovas rendezvénye, a VI. Marosszéki Lófuttatás. 

Az utóbbi hat évben egy sor törvénymódosítással gyorsították fel a gyermekjogvédelmi reformot, amely hozzájárult az állami gondozásban levő gyermekek örökbefogadásának megkönnyítéséhez. 

A nyári vakáció alatt, 12 héten át minden pénteken délelőtt 10 órakor Állati jó találkozások néven érdekes, állatokkal kapcsolatos gyermekfoglalkozásokra kerül sor a marosvásárhelyi állatkertben. 

A Magyar Unitárius Egyház szervezésében jövő héten, június 26. – július 1. között zajlik a 8–11 éves gyermekek számára meghirdetett gyermektábor az Aranyos menti Várfalván. 

Június 22-én, pénteken nyitja meg kapuit a szovátai Medve-tó. 

az „Útpadka és árkok kiépítése a Marosvásárhely – Nyárádszereda – Sóvárad – Hargita megye határa közötti 135-ös megyei úton, az 1+900-10+350 km között” projektnek a környezeti hatása besorolási döntésére vonatkozóan

Az Európai Unió 2014–2020-as szociális alapjából 3,4 millió euróval (15,5 millió lej) támogatják azt a szociális projektet, amelyet Kerelőszentpál község pályázott meg a szegénység felszámolására. 

A Maros Közösségi Alapítvány június 10-én 8. alkalommal szervezte meg a Swimathon.ms 2018 elnevezésű adománygyűjtési sporteseményt. 

A világnapot 2013-ban alapították a nyári napforduló kínai ünnepe, a háromnapos kutyaevő fesztivál elleni tiltakozásként. 

június 26–29. között

600 ezer lej fölötti büntetés; Közúti baleset Csatófalván

Mától kezdik folyósítani az első negyedévi gázolaj-támogatást a mezőgazdaságban felhasznált üzemanyagra.