hétfő, január 22, 2018

Esemény

Gépjármű-adásvétel alkalmával a gépkocsi tulajdonosváltása nyomán az új tulajdonos adatait bevezetik az Országos gépjármű-nyilvántartási és hajtási jogosítványok jegyzékébe, akárcsak az előző tulajdonos minőségének megszűnését. 

a Maros Megyei Tanács soros ülésének összehívásáról 2018. január 25-én 14.30 órára

Kívül, belül megújul a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Elméleti Líceum és a Református Kollégium szép szecessziós főépülete, miután rendeződött a telekkönyvvel kapcsolatos probléma, ami évek óta hátráltatta a felújítást.

A csütörtöki sajtótájékoztatónak két témája volt, amelyeket az RMDSZ marosvásárhelyi szervezetének ügyvezető elnöke, Kali István, illetve Bakó Szabolcs és Kovács Lajos városi tanácsosok ismertettek.

A rendezvényen, amelyen a Mária út Szatmár, Kolozs, Maros és Hargita megyei felelősei is részt vesznek, Molnár Sándor Fogarasi-havasok című turistakalauzát is bemutatják. 

Szerdán a szeles, viharos időjárás az ország hat megyéjében okozott áramkiesést. 

Fejlemények az adócsalás ügyében; Büntettek a rendőrök

A marosvásárhelyi magyar közösségért való munka együttműködési lehetőségeiről egyeztetett Vass Levente, az RMDSZ marosvásárhelyi szervezetének elnöke és Kali István ügyvezető alelnök Tóth László csíkszeredai főkonzullal és Soós Zoltán konzullal. 

Az Arató utcai Góbé Antikvárium első alkalommal csatlakozott a kézműves- és régiségvásárhoz. 

Mărginean Bianca egy 17 éves ludasi barátnője társaságában volt, amikor a rendőrség rátalált.

A Maros megyei rendőr-felügyelőség gazdasági bűncselekményeket vizsgáló ügyosztálya hat megyében – Maros megyében is – és Bukarestben 32 házkutatást tartott adócsalással gyanúsított cégek székhelyén és magánlakásokban.

Csalás bűntette miatt 2016 júniusában adtak ki nemzetközi körözést az ellen a 43 éves szlovák állampolgár ellen.

A Románia iskoláiért program lebonyolításáért felelős megyei bizottság nevében tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Maros Megyei Közegészségügyi Igazgatóság decemberben öt tanintézetnél és öt raktárnál ellenőrizte a Tej és kifli országos program keretében kiosztott termékek tárolási feltételeit. 

A marosvásárhelyi Somostetőn sétálók a kisvasút végállomásától a völgybe tekintve egy félbe-szerbe hagyott épületet láthatnak.

Több mint húsz nehéz sorsú gyereknek főz meleg ételt heti rendszerességgel a nagykendi Rózsa Enikő. 

Január 15-én a Maros és Szatmár megyei gazdasági rendőrség több fakitermeléssel foglalkozó cég székhelyén tartott házkutatást. 

A marosvásárhelyi Oázis Alapítvány színes programokkal várja az idősek nappali központjába járókat.

A marosvásárhelyi Artecotur Egyesület jelentkezőket vár felnőtt színjátszó csoport megalakításának érdekében. 

„Adott a lehetőség arra, hogy a marosvásárhelyi katolikus iskola törvényes alapokon működjön, anélkül, hogy ez a tény kedvezőtlenül érintené a két szomszédos fél közül bármelyiket.” 

Maros megye képviseletében a jászvásári tanácskozáson a megyei önkormányzat alelnöke, Ovidiu Dancu, valamint dr. Vass Levente, Maros megyei parlamenti képviselő voltak jelen. 

Az egyetlen napirendi pontra való tekintettel a tanácsülés gyors ütemben zajlott, a tanácsosok elfogadták a határozattervezetet. 

a Maros Mallban

Személyi sérülés nem történt.

Szombaton délután a marosvásárhelyi várban az egykori tiszti épületben a 16. alkalommal emlékeztek a doni katasztrófára, a magyar hadsereg számára a második világháború legtragikusabb eseményére.