szerda, május 24, 2017

Esemény

A hét végén, pénteken és szombaton zajlik Marosvásárhelyen a veterán járművek harmadik alkalommal megszervezett parádéja.

a Marosvásárhelyi Napok rendezvényei miatt

Kaszinót raboltak ki; Illegális fakereskedelem

Május 19. és 25. között helikopteres mentőtanfolyam zajlik Marosvásárhelyen, a sürgősségi kórház légikikötési pontján.

a Maros Megyei Tanács elnökének 2017. május 18-i 151-es számú rendelete módosításáról

Hétfőn délelőtt elkezdődött az egyik nagy hagyományokkal rendelkező összművészeti fesztivál, a Marosvásárhelyi Napok.

A Bolyai Farkas Elméleti Líceum, a Református Kollégium életében mindig meghatározó esemény a ballagás. 

A marosvásárhelyi Köpeczi–Teleki-házban május 19-én indult el Magyarország kormányának támogatásával a Maros-mezőségi Gazdaságfejlesztési Program. 

A szülőbizottság egyhangúlag megszavazta a tervezet elvi támogatását, három kiegészítő javaslatról is szavazott.

A Maros Megyei Tanács csütörtökön vette át hivatalosan a 106-os jelzésű megyei úton, Apold község közelében épített vasbeton híd munkálatait. 

a Maros Megyei Tanács nyilvános, soros ülésének összehívásáról 2017. május 25-én 13 órára

A marosvásárhelyi tanács csütörtöki ülésén a képviselők elfogadták a Szabad Emberek Pártja által benyújtott határozattervezetet, amely szerint biztosítani kell az oktatási intézményekben a kétnyelvű (magyar és román nyelvű) feliratok kihelyezését. 

Országos viszonylatban környezettudatos nevelési kampány zajlik, melybe az ADI Ecolect Közösségi Fejlesztési Társulás révén Maros megye is bekapcsolódott.

A Maros Megyei Könyvtár kövesdombi fiókja által működtetett NagyiNet program keretében június 3-án kastélytúrát szerveznek. 

Jelentkezni május 31-ig lehet. 

Találkozó május 21-én, vasárnap reggel 8-kor a Bolyai-szobornál.

 Az iskolai kétnyelvűség hiánya miatt, a diszkriminációellenes eljárásokkal párhuzamosan, a CEMO peres eljárást indított a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal iskolákért felelős igazgatósága ellen is, az első tárgyalásra júniusban kerül sor. 

Marosvásárhelyen, a polgármesteri hivatal gyűléstermében tartották múlt pénteken a Tulajdonosi Társulások Szövetségének országos konferenciáját.

Idén május 22–28. között huszonegyedik alkalommal szervezik meg a városnapokat.

A balesetben a kislány könnyű sérülést szenvedett. 

A Szabad Emberek Pártja már a tavaly nyáron a polgármesteri hivatal iskolákért felelős szakigazgatóságához fordult ez ügyben.

Kedden csoportok gyülekeztek a közigazgatási palotának nevezett, a Maros Megyei Tanácsnak és a Prefektúrának otthont adó épületben, mindannyian az előre meghirdetett nyílt napra jelentkeztek.

Az év első szívátültetését végezték el a hét végén a marosvásárhelyi Szív-érrendszeri és Transzplantációs Intézetben. 

A 2017. június 16-a és 18-a között zajló, motoros jelleggel is bíró eseménysorozatra immár harmadik alkalommal kerül sor a Maros-parton, ahol számos koncert is várja majd a nagyérdeműt.