szombat, április 21, 2018

Esemény

Négy hetet kell még a művészetbarátoknak várniuk arra, hogy marosvásárhelyi múzeumokban éjszakázhassanak. 

Képzőművészeti foglalkozásokat szervez a Talentum Alapítvány olyan felnőtteknek, akik kötetlenül, saját örömükre szeretnének ismerkedni a rajzolással és festéssel, és ezáltal kikapcsolódni.

Április 4-15. között a közbiztonságért felelő Maros megyei rendőrök biztonsági rendszerrel ellátott objektumokat ellenőriztek. 

A Maros Megyei Munkafelügyelőség felügyelői március folyamán 49 munkavédelmi ellenőrzésen vettek részt.

Április 21-23. között közel hatvan nyugdíjas utazik el gyógykezelésre, akiket az ötödik szériába soroltak be. 

Több marosvásárhelyi kerékpáros használ láthatósági elemeket és védősisakot, mint két évvel ezelőtt, de még vannak hiányosságok a szabályos és biztonságos biciklis közlekedést illetően.

Vasárnap délelőtt a készenléti felügyelőségtől kapott értesítés nyomán szerettünk volna bővebb információkhoz jutni a Hidegkút vonzáskörzetében történt balesetről, amelynek tolmácsolása visszásra sikeredett. 

Idén is bekapcsolódik Nyárádszereda a Föld napja alkalmából szervezett környezetvédelmi megmozdulásokba.

A Marosvásárhelyi Rádió, a Népújság, a Radió Gaga, a Punctul, az Erdély TV és az Artecotur Egyesület – a Marosvásárhelyi Rádió Közösen kitakarítjuk közösségi akciója égisze alatt – rajz-, fotó-, műalkotás- (szobor-) és ruhatervező pályázatot hirdet. 

A napokban a légmozgás miatt szaharai homokréteg érte el megyénket. A gépkocsik szélvédőit, a házak ablakait piros porszemek borították be, és a jelenség az allergiában szenvedőknek is gondot okozhat. 

Csütörtökön kezdődik a marosvásvásárhelyi Imperial Inn szálloda kiállítótermeiben a 10. GastroPan nemzetközi szakmai kiállítás.

A marosvásárhelyi Concordia Szálló gyűléstermében nemrég egy újabb vállalkozáslétesítést ösztönző projektet mutattak be. A középrégió városi övezetében vállalkozást ösztönző integrált Start-UP Hub projektet a Középrégiós Fejlesztési Ügynökség munkatársai ismertették. 

Szombaton került sor a második osztályosok számára szervezett Nagyapó mesefája című népmesemondó verseny megyei szakaszára. A Felső-Nyárád menti nagyközségbe több mint kéttucatnyi kis mesélő érkezett ebből az alkalomból.

Április 22-én, vasárnap, a Föld napján, a Marosvásárhelyi Rádió kezdeményezésére az idén is nagyszabású Maros-part-takarítási akció lesz. 

A közösségépítés és a kultúra támogatása érdekében kifejtett lelkiismeretes munkájáért az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület (EMKE) elismerő oklevelet adományozott Sófalvi Szabolcsnak, Marosszentgyörgy polgármesterének. 

A Maros Megyei Törvényszék április 13-i végzése értelmében 30 napos előzetes letartóztatásba került a szászrégeni gyilkosság és gyújtogatás vádlottja. 

Vasárnap délelőtt bringás gyermekek és felnőttek vették birtokba a megyeszékhelyi Győzelem teret. 

Az OB több rendezvénnyel ünnepelte fennállása 25. évfordulóját, amelynek zárómozzanata április 13-án, pénteken délután a Kultúrpalota kistermében volt. 

A hét végén megyeszékhelyünk vonzáskörzetében történt két olyan balesetről értesültünk, amelyekben a járművezetők a velük utazó kiskorúak életét kockáztatva nyomták a gázpedált. 

Feliratkozni naponta 10–13 óra között lehet az egyesület Bolyai utca 36. szám alatti székhelyén, az emeleten. 

Ádámos községben múlt év decemberétől helyi rendőrség működik, februártól két rendőr teljesít szolgálatot a község területén. 

A marosvásárhelyi Mihai Eminescu kulturális központban zajlott április 11-én az Only Peace Románia elnevezésű békekonferencia. 

A Maros Megyei Területi Munkaügyi Felügyelőség márciusban 36 ellenőrzést végzett az illegális munka kiszűrése érdekében.