péntek, június 23, 2017

Egyetem

Az orvos-, gyógyszerész- és fogorvosképzésben igen hasznos didaktikai és orvostechnikai eszközökre nyújtott be pályázatot, és kapott kedvező elbírálást a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem tíz oktatója. 

Kiállítással egybekötött sajtótájékoztatón mutatták be tegnap a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Marosvásárhelyi Kara hallgatóinak a közelmúltban megrendezett különböző versenyeken elért eredményeit.

Szórakoztató produkciók, valamint a szemekbe könnyeket csaló, őszinte vallomások tették különlegessé a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem pénteki ballagási ünnepségét. 

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem első alkalommal adományozott Doctor Honoris Causa címet.

Az is elhangzott, hogy számba kellene venni azokat az erdélyi származású oktatókat, akik hajlandóak lennének Erdélyben is tanítani, és ennek érdekében honosítanák a diplomájukat.

Május 19-én délelőtt 11 órakor tartják a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem végzős hallgatóinak ballagási ünnepségét a Köteles utcai Stúdió Színházban.

Az eredmények alapján kimutatható, hogy az EU jelentős lemaradást halmozott fel az utóbbi 15 évben. 

Köteles Sámuel utca 6. szám

Május 2–4. 

A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen májusban és júniusban minden hétvégén ingyenes felvételi-előkészítőket, a felvételit megelőző héten pedig intenzív felkészítőt tartanak minden szakon.

A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karának harmadéves kommunikáció szakos hallgatói április 27–28-án negyedik alkalommal szervezik meg a PontKom című kommunikációs napokat.

A jubileumi, a huszadik diáknapokból diákfesztivállá rangosodott rendezvény fogja színesíteni, hangosítani május első napjait Marosvásárhelyen.

Április 27-én, csütörtökön a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Tanárképző Intézete Művészet a nevelésben – Pszichopedagógiai és terápiás megközelítések címmel tart nemzetközi konferenciát

A Petru Maior Egyetem közgazdasági, gazdasági jog és közigazgatási kara április 25-én és május 16-án a Román Nemzeti Bankkal közösen nyílt napokat szervez, amelyen szakelőadásokat hallgathatnak meg az érdeklődők. 

Csütörtök délután kezdődött Marosvásárhelyen, Csíkszeredában és Sepsiszentgyörgyön a III. Székelyföld- kongresszus, amelynek fő célja a mai Székelyföld társadalmi állapotára és néprajzi értékeire vonatkozó tudás számbavétele.

Fiatalos lelkesedéssel, körültekintően, pontosan, zökkenőmentesen szervezett, jó hangulatú rendezvény volt a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem hallgatóinak 24. Tudományos Diákköri Konferenciája.

Május 5–7. között nagyszabású nemzetközi kertészeti kiállítás és vásár lesz a marosvásárhelyi Sapientia egyetemen. 

Március 27–30.

2017. március 17–18. között került megrendezésre a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karán a 10. Új média konferencia, melynek keretében egy sajátságosnak tekinthető rajzkiállítás nyílt New Media is… címmel. 

Március 27–30.

Március 17–18-án tizedik alkalommal szervezi meg az Új Média Konferenciát a Sapientia EMTE marosvásárhelyi karának Alkalmazott Társada-lomtudományok Tanszéke. 

A Nyitott kapuk címet viselő esemény március elsejéig tart, ezalatt bemutatkoznak az intézmény színész, bábszínész, rendező, teatrológia, látványtervező, multimédia és zenepedagógia szakos hallgatói, valamint oktatói. 

A Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) február és május között felvételi felkészítőt szervez magyar nyelven biológiából és szerves kémiából.

Február 20 – március 1. között kerül sor a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Nyitott kapuk rendezvénysorozatára.