kedd, április 25, 2017

Egyetem

A Petru Maior Egyetem közgazdasági, gazdasági jog és közigazgatási kara április 25-én és május 16-án a Román Nemzeti Bankkal közösen nyílt napokat szervez, amelyen szakelőadásokat hallgathatnak meg az érdeklődők. 

Csütörtök délután kezdődött Marosvásárhelyen, Csíkszeredában és Sepsiszentgyörgyön a III. Székelyföld- kongresszus, amelynek fő célja a mai Székelyföld társadalmi állapotára és néprajzi értékeire vonatkozó tudás számbavétele.

Fiatalos lelkesedéssel, körültekintően, pontosan, zökkenőmentesen szervezett, jó hangulatú rendezvény volt a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem hallgatóinak 24. Tudományos Diákköri Konferenciája.

Május 5–7. között nagyszabású nemzetközi kertészeti kiállítás és vásár lesz a marosvásárhelyi Sapientia egyetemen. 

Március 27–30.

2017. március 17–18. között került megrendezésre a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karán a 10. Új média konferencia, melynek keretében egy sajátságosnak tekinthető rajzkiállítás nyílt New Media is… címmel. 

Március 27–30.

Március 17–18-án tizedik alkalommal szervezi meg az Új Média Konferenciát a Sapientia EMTE marosvásárhelyi karának Alkalmazott Társada-lomtudományok Tanszéke. 

A Nyitott kapuk címet viselő esemény március elsejéig tart, ezalatt bemutatkoznak az intézmény színész, bábszínész, rendező, teatrológia, látványtervező, multimédia és zenepedagógia szakos hallgatói, valamint oktatói. 

A Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) február és május között felvételi felkészítőt szervez magyar nyelven biológiából és szerves kémiából.

Február 20 – március 1. között kerül sor a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Nyitott kapuk rendezvénysorozatára. 

A vizsgaidőszak egyes egyetemeken már rögtön az ünnepek után, január első hetében elkezdődött, máshol még mindig maradt némi idő a felkészülésre.

A Sapientia EMTE akadémiai közössége 2016. de-cember 14-én újraválasztotta dr. Dávid László professzort az egyetem rektori tisztségébe.

A támogatás odaítéléséről az MTA, valamint a Studium-Prospero Alapítvány által létrehozott elbíráló bizottság dönt, január 12-ig hirdetnek eredményt.

A belépés ingyenes. 

A „Sapiverzum” mottó jegyében indul a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE) 2017-es egyetemi felvételi tájékoztató körútja november 14-én, hétfőn. 

A Marosvásárhelyi Magyar Diákszövetség (MMDSZ) szervezésében a jövő hét végén a tizenharmadik alkalommal tartanak egyetemi nyílt napokat.

Hétfőn délelőtt 10 órakor vette kezdetét a tanévnyitó ünnepség és vele együtt az új tanév is a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen.

Több mint 3800 egyetemet vettek figyelembe, 916-ot értékeltek. 

Új mesterképzés indul az idei tanévben a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen. 

Hamarosan elkezdődik a felvételi a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen. 

A jövő héten kezdődő pótérettségi lezárultával, szeptember elején már lehet is jelentkezni a marosvásárhelyi egyetemeken betöltetlenül maradt helyekre. 

Hétfőn az esti órákban hozták nyilvánosságra a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemre szervezett felvételi vizsga eredményeit. 

200 XI. és XII. osztályos diákot lát vendégül a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem a nyári iskola projekt keretében.