hétfő, október 23, 2017

Egyetem

A tanügyminisztérium jóváhagyásával általános és középiskolákban oktató pedagógusok számára nyújthat továbbképzést Tanárképző Intézetében (DPPD) a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem.

„16 év telt el a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem alapítása óta, és ez arra ad alkalmat, hogy meggyőzzük magunkat, jó úton járunk.”

Az idén I. évre bejutottak alapképzésen a román tagozaton 40, a magyaron 50, a mesterképzésen (magiszteri) román tagozaton 38, míg a magyaron 35 diák kezdi meg tanulmányait. 

Amint az egyetem rektora hangsúlyozta, magas követelményeket támasztanak a hallgatók irányába, ugyanakkor az egyetem a megfelelő szakmai felkészültség érdekében megpróbál sokat is nyújtani számukra. 

Szeptember 14-én pótfelvételi vizsgát tart a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem Általános Orvosi, Fogorvosi és Gyógyszerészeti Kara.

Szeptember 1-jén megkezdődött a beiratkozás a júliusi felvételi után betöltetlen maradt helyekre az Erdélyi Református Egyházkerülethez tartozó kántor-tanítóképzőben, amely egyben a Károli Gáspár Református Egyetem kihelyezett tagozata.

A Babeş–Bolyai Tudományegyetem Pszichológia és Neveléstudományok Karának marosvásárhelyi tagozata őszi felvételit hirdet az óvodai és elemi oktatás pedagógiája szakra.

A Babeş–Bolyai Tudományegyetem Pszichológia és Neveléstudományok Karának marosvásárhelyi tagozata őszi felvételit hirdet az óvodai és elemi oktatás pedagógiája szakra.

Szeptember 11–16. között iratkozhatnak fel az őszi felvételire a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen a drámaírás iránt érdeklődők. 

A magyar nyelvű képzésre 268-an írtak tesztvizsgát, a legjobb diák 9,15-ös átlagot, a 135. diák 5,61-es átlagot ért el. 

Szerdán délelőtt tíz órától tartották a felvételi vizsgát a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem három karának kilenc szakjára.

Mintegy 1.600-an iratkoztak be a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemre. 

Időpont: 2017. július 10-25. között, telefonszám: 0746-651-180.

Július a vizsgák és beiratkozások időszaka. A Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karán július 5-én az automatizálás és alkalmazott informatika szak végzős diákjai államvizsgáztak. 

A Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem négy pályázatát bírálták el kedvezően, így az oktatási intézményt összesen 500.000 lejes támogatásban részesíti az Oktatásügyi Minisztérium az egyetemeknek szánt támogatási alapjából.

Július 3-án megkezdődött a beiratkozás a Marosvásárhelyi Kántor-Tanítóképző Főiskolába, a Károli Gáspár Református Egyetem kihelyezett tagozatára. 

A Babeş–Bolyai Tudományegyetem Pszichológia és Neveléstudományok Karának marosvásárhelyi tagozata felvételit hirdet az óvodai és elemi oktatás pedagógiája szakra.

Múlt héten tizenegyedik alkalommal szervezték meg a marosvásárhelyi Sapientia Egyetem másodéves kommunikáció szakos hallgatói nyári gyakorlatát Csíkfalva községben.

Öt év után ismét a legmagasabb minősítést kapta a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem az intézményi akkreditáció nyomán a felsőoktatást ellenőrző hatóság (ARACIS) részéről. 

A felvételi vizsgát az Általános Orvosi Karon, a Fogorvosi Karon és a Gyógyszerészeti Karon július 26-án tartják. 

A ballagási ünnepség pénteken délelőtt volt a Vártemplomban. 

Az orvos-, gyógyszerész- és fogorvosképzésben igen hasznos didaktikai és orvostechnikai eszközökre nyújtott be pályázatot, és kapott kedvező elbírálást a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem tíz oktatója. 

Kiállítással egybekötött sajtótájékoztatón mutatták be tegnap a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Marosvásárhelyi Kara hallgatóinak a közelmúltban megrendezett különböző versenyeken elért eredményeit.

Szórakoztató produkciók, valamint a szemekbe könnyeket csaló, őszinte vallomások tették különlegessé a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem pénteki ballagási ünnepségét.