szombat, március 25, 2017

Egyetem

2017. március 17–18. között került megrendezésre a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Karán a 10. Új média konferencia, melynek keretében egy sajátságosnak tekinthető rajzkiállítás nyílt New Media is… címmel. 

Március 27–30.

Március 17–18-án tizedik alkalommal szervezi meg az Új Média Konferenciát a Sapientia EMTE marosvásárhelyi karának Alkalmazott Társada-lomtudományok Tanszéke. 

A Nyitott kapuk címet viselő esemény március elsejéig tart, ezalatt bemutatkoznak az intézmény színész, bábszínész, rendező, teatrológia, látványtervező, multimédia és zenepedagógia szakos hallgatói, valamint oktatói. 

A Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) február és május között felvételi felkészítőt szervez magyar nyelven biológiából és szerves kémiából.

Február 20 – március 1. között kerül sor a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Nyitott kapuk rendezvénysorozatára. 

A vizsgaidőszak egyes egyetemeken már rögtön az ünnepek után, január első hetében elkezdődött, máshol még mindig maradt némi idő a felkészülésre.

A Sapientia EMTE akadémiai közössége 2016. de-cember 14-én újraválasztotta dr. Dávid László professzort az egyetem rektori tisztségébe.

A támogatás odaítéléséről az MTA, valamint a Studium-Prospero Alapítvány által létrehozott elbíráló bizottság dönt, január 12-ig hirdetnek eredményt.

A belépés ingyenes. 

A „Sapiverzum” mottó jegyében indul a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE) 2017-es egyetemi felvételi tájékoztató körútja november 14-én, hétfőn. 

A Marosvásárhelyi Magyar Diákszövetség (MMDSZ) szervezésében a jövő hét végén a tizenharmadik alkalommal tartanak egyetemi nyílt napokat.

Hétfőn délelőtt 10 órakor vette kezdetét a tanévnyitó ünnepség és vele együtt az új tanév is a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen.

Több mint 3800 egyetemet vettek figyelembe, 916-ot értékeltek. 

Új mesterképzés indul az idei tanévben a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen. 

Hamarosan elkezdődik a felvételi a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen. 

A jövő héten kezdődő pótérettségi lezárultával, szeptember elején már lehet is jelentkezni a marosvásárhelyi egyetemeken betöltetlenül maradt helyekre. 

Hétfőn az esti órákban hozták nyilvánosságra a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemre szervezett felvételi vizsga eredményeit. 

200 XI. és XII. osztályos diákot lát vendégül a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem a nyári iskola projekt keretében. 

A Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem július 25-i felvételi vizsgájára idén 1600-an iratkoztak be.

A jövő hét az egyetemi felvételi vizsgák ideje, amelyekre ezen a héten lehet iratkozni. 

 A felvételi július 26-án 9 órától lesz.

A Babeş–Bolyai Tudományegyetem Pszichológia és Neveléstudományok Karának marosvásárhelyi tagozata felvételit hirdet az óvodai és elemi oktatás pedagógiája szakra.

A nemrég lezárult tanév jelentősebb megvalósításairól, valamint a Sapientiára felvételiző diákokra váró kínálatról számolt be hétfői sajtótájékoztatóján a Sapientia EMTE Marosvásárhelyi Műszaki és Humántudományok Karának vezetősége.