hétfő, március 27, 2017

Cikkek

A Copisa Constructora Pirenaica Rt. tavaly májusban kezdte újra Marosvásárhely körgyűrűjének építését, miután a munkálatok egy évig szüneteltek a területkisajátítási perek miatt. 

Május 5–7. között nagyszabású nemzetközi kertészeti kiállítás és vásár lesz a marosvásárhelyi Sapientia egyetemen. 

Február közepétől március elejéig zajlott a Nyárádmente LEADER Egyesület vidéki tájékoztató kampánya, amelynek során a LEADER program révén elérhető, a 2010–2020-as időszakra vonatkozó lehetőségeket ismertették a nyárádmenti községekben. 

Az emberiség forradalmi lépése volt, amikor megtanulta az analóg világot digitális úton tárolni, feldolgozni és továbbítani. 

Asztalos Enikő Népi lakberendezés a Nyárádmentén a XIX. század végétől napjainkig című könyvének a bemutatóján újra szüleink, nagyanyáink, falun élő rokonaink házában, bútorai és használati tárgyai között érezhettük magunkat.

MTI

A római csúcstalálkozón az unió elődszervezeteit alapító szerződések 1957-es megkötésének hatvanadik évfordulójára emlékeztek, de a nyilatkozat a múlt mellett az unió jövőjével is foglalkozik.

MTI

„Oroszország nagyon nagy jelentőséget tulajdonít Franciaországhoz fűződő viszonyának, és semmiképp sem kíván beavatkozni a francia elnökválasztásba.”

MTI

A táblabíróság április 7-én hirdet ítéletet első fokon. 

MTI

Magyarországi sziklamászó vesztette életét szombaton a Nagyenyed és Torockó közötti Kőköz-szorosban.

MTI

Terrorcselekmény kísérlete miatt vádat emeltek pénteken Belgiumban egy tunéziai férfi ellen, aki autójával járókelők közé hajtott előző nap Antwerpen egyik belvárosi sétálóutcájában.

Kikapott a Marosvásárhelyi Sirius női kosárlabdacsapata a bajnoki középszakasz utolsó fordulójában Jászvásáron. 

A francia Nikola Karabatic és a román Cristina Neagu lett 2016 legjobb kézilabdázója a nemzetközi szövetség (IHF) szavazásán.

A Ferencváros férfivízilabda-csapata fölényesen, 12-6-ra nyert Nagyváradon az Eurokupa döntőjének szerdai első mérkőzésén.

A négyszees világbajnok Sebastian Vettel, a Ferrari német pilótája nyerte az idénynyitó Forma–1-es Ausztrál Nagydíjat vasárnap.

Szalai Ádám szerint fájó kimondani, de ez a 3-0-s vereség a realitás a magyar labdarúgó-válogatott számára az Európa-bajnok Portugália vendégeként.

A magyar labdarúgó-válogatott 3-0-ra kikapott az Európa-bajnok Portugália vendégeként világbajnoki selejtezőmérkőzésen. 

Március 27–29. 

Bővebb tájékoztatás és feliratkozás a könyvtár kövesdombi fiókjánál, illetve a 0748-741507-es telefonszámon Illyés Claudia könyvtárosnál. 

MTI

Az Európai Néppárt (EPP) a migrációs válság rendezéséről készül határozatot elfogadni közelgő kongresszusán, melyben azt szorgalmazza, hogy valamennyi menedékkérő az Európai Unión kívül – származási országában, vagy az unió határai kívül felállítandó menekültközpontokban – várja meg kérelme elbírálását.

Pénteken, Kisvárdán tanácskoztak a Kárpát-medencei ifjúsági szervezetek képviselői.

A Maros Megyei Tanács 2017. április 19–24. között versenyvizsgát tart egyes megüresedett állások betöltésére a Maros Megyei Tanács Műszaki Igazgatóságának adminisztratív   intervenciós  osztályára.

Megszólalt az orvos, aki az ASA elleni mérkőzésen ellátta Bărboianu sérülését

A 19. játéknapon érdekfeszítő találkozóra volt kilátás a hegedűk városában, hiszen a házigazdák és a Nemeszsuki Unirea immár évek óta jó színvonalú, ádáz összecsapásokat vív. 

Lelkiismeretes munka, hivatás, újító ötletek, összeforrott csapat, odaadás, önzetlen támogatók…