hétfő, április 23, 2018

Zellergumó – aranyáron

Számunkra jól kezdődött a 2017-es év! Január 4-én a Dózsa György utcai bevásárlóközpontban jártuk meg, hiszen csúfosan becsaptak. Zellert vásároltunk, aminek kilogrammja 2,99 lej. Egy darabot mértünk le, a mérleg által kiadott árcímkén 0,472 kg és 1,41 lej szerepelt. Azaz a közel fél kilogrammos zellergumó ára 1,41 lej volt.

Több mindent, nagyobb tételben vásároltunk, a bevásárlókosárban több termék volt, a kasszánál nem volt sem idő, sem lehetőség arra, hogy helyben ellenőrizzük a kasszabont, azaz összevessük az árcímkén szereplő árakat a kasszabonon szereplőkkel. 

Otthon derült ki, hogy a közel fél kilogrammos, azaz 47 dkg-os zellergumóért 132,32 lejt fizettettek velünk, a kilogrammonként 2,99 lejes zellert csaknem százszoros áron vittük haza.  Amit leírtam, arról az árcímke és a kasszabon „beszél” a leghitelesebben.

Mivel túlzottnak találtam a végösszeget, otthon böngészni kezdtem a kasszabont, s akkor fedeztem fel, a zeller a rendkívül értékes zöldség.

Visszamentem a Kaufland áruházba, ahol a reklamációs osztály alkalmazottja közölte, hogy valóban tévedés történt, és visszakapom a különbözetet, 130 lejt és 90 banit. 

Csak azt felejtette el mondani, hogy elnézést kérnek egy ilyen „apró” tévedésért. Jobb helyen ez meg szokott történni.

Elnézés helyett még kioktatásban is részesültem, hogy mint vásárlónak melyek a kötelességeim. Köszönöm, a tandíjat megfizettem.

Ha valaki szeretne ebből a rendkívül értékes zöldségből beszerezni, igyekezni kell, amíg a készlet tart. A zellergyökeret elteszem emlékbe, mert egy ilyen „értékes” zöldséget sajnálok csak úgy a levesbe belefőzni.

K. I., Marosvásárhely