vasárnap, május 27, 2018

VIII. Székelyföld Napok

Táncoló Székelyföld – táncház a Jazzben

A VIII. Székelyföld Napok keretében a Táncoló Székelyföld programsorozat ideje alatt, október 16-án, kedden 20 órakor a marosvásárhelyi Jazz&Blues Clubban táncház lesz, ahol Moldován Horváth István „Kuki” és zenekara zenél, az érdeklődőket kürtőskaláccsal és pálinkával várják.

 

Fekete-piros: illusztrációkészítés Kós Károly jegyében

Múzeumpedagógiai foglalkozást szerveznek a Teleki-Bolyai Könyvtárban a Székelyföld Napok keretében október 18-án, szerdán és 19-én, csütörtökön délelőtt 10 órától és 12.30-tól V–XII. osztályos csoportok részére. A foglalkozásokra előzetes bejelentkezés szükséges a 0265-261857-es telefonszámon.

 

Rendhagyó tárlatvezetés a Tékában

Október 19-én, csütörtökön 11 és 16 órától rendhagyó tárlatvezetésre kerül sor a Teleki-Bolyai Könyvtár Deus Providebit – Reformáció a 16. században című időszakos kiállításán. A kiállítást László Kimpián Annamária, a tárlat kurátora mutatja be.

 

Reformáció a Székelyföldön

Október 19-én, csütörtökön este 6 órától Buzogány Dezső, a Kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet professzora tart előadást a Teleki Téka freskós termében Reformáció a Székelyföldön címmel.