hétfő, április 23, 2018

Utolsó helyen a Sirius

Utolsó helyen fejezte be a női kosárlabda-bajnokság alapszakaszának első felét a Marosvásárhelyi UPM Sirius női kosárlabdacsapata, miután kikapott az Aradi ICIM-től, az egyetlen ellenféltől, amelyet ha most megver hazai pályán, akkor maga mögé utasíthatott volna. A pályán látottak alapján azonban – bármennyire is fáj bevallanunk – ott a helye a marosvásárhelyi csapatnak, noha úgy kezdte az idényt, hogy mást ígért.

Két hárompontos kosár határozta meg a hétfő esti találkozó sorsát. Az elsőt a harmadik harmad vége felé Poole szerezte az aradiaknak, noha még bőven a kezében volt a labda, amikor megszólalt a támadás végét jelző sziréna. A játékvezetők azonban a hazaiak legnagyobb elképedésére megadták a három pontot, s ezzel két labdabirtoklásnyi előnyhöz jutottak a vendégek. A másikat a harmad végén Hadžović szerezte, a félpályáról, ő is dudaszóra, miután zavartalanul hozta fel a labdát, és dobta rá öt másodperc alatt, pedig a Siriusnak még csak 3 csapathibája volt, és ha szabálytalankodnak, akkor oldalról dobott volna az ICIM. Ezzel a kosárral nyolc pontra húzott el Arad, s innen már csak futott a Sirius az eredmény után.

A fentiek ellenére nem lett volna lehetetlen feladat Arad legyőzése, ha nem egyedül Robinson, és részben Mitov játszott volna a marosvásárhelyi csapatban. Lawrence üresben vergődött, Williams egyetlen támadás során négyszer hagyta ki a kosár alól (és fejezte be a meccset nulla ponttal), Radović pedig csak a létszámot növeli. A belföldiek sem tudtak túllépni saját árnyékukon, és bár a negyedik negyedben háromszor is lehetőség nyílt az egyenlítésre, mindannyiszor kimaradt az esély, néha elképesztő hibák miatt.

Mindezek miatt a Sirius a szezonkezdő két győzelem (az egyiket törölték) után sorozatban hét vereséget szenvedett, és a kilenc résztvevő sorában az utolsó helyre esett vissza. A súlyos anyagi gondokkal is küzdő csapatnak ennél sokkal többet kell mutatnia a folytatásban, ha teljesíteni akarja a rájátszásba jutás minimális célkitűzését, amihez csupán egy helyet kell előrelépnie. A mérleg javítására azonban még várni kell, mert a következő körben szabadnapos a Sirius, aztán közvetlenül karácsony előtt Alexandriába látogat. 

 

Jegyzőkönyv

Női kosárlabda Nemzeti Liga, 9. forduló: Marosvásárhelyi UPM Sirius – Aradi ICIM 59:63 (17-21, 15-15, 13-17, 14-10)

Marosvásárhely, ligeti sportcsarnok, 50 néző. Vezette: Marius Epure (Brassó), Amalia Marchiş (Kolozsvár), Andrei Răileanu (Focşani). Ellenőr: Stelian Bănică (Bukarest).

UPM Sirius: Robinson 20, Mitov 10 (2), Beldian 8 (2), Mészáros 6, Lawrence 6, Alina Pop 3 (1), Radović 3 (1), Gál 3 (1), Radu, Williams. 

Aradi ICIM: Hadžović 20 (2), Coker 12, Poole 11 (1), Tavić 9, Wingate 6, Ferenczi 3, Nagy 2, Mercea, Ciotir.

 

Eredményjelző

A női kosárlabda Nemzeti Liga 9. fordulójának eredményei: Marosvásárhelyi UPM Sirius – Aradi ICIM 59:63, CSBT Alexandria – Szatmárnémeti CSM 79:72, Brassói Olimpia – Temesvári SCM 73:71, Sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC – Kolozsvári U 82:66. A Gyulafehérvári CSU állt.

 

Kikaptak a kistigrisek

Vereséget szenvedett hazai pályán a Maros Kosárlabdaklub másodosztályban szereplő csikócsapata a CSM Ploieşti-től, amely a város korábbi alakulatának több vezéregyéniségét a soraiban tudja. A találkozót tegnap délelőtt rendezték a ligeti sportcsarnokban, az eredmény: Maros KK – CSM Ploieşti 67:80. Játszottak: Engi Dávid 25 pont, Kilyén Örs 16, Gîrbea Tudor 12, Bichiş Tudor 10, Ilicov Florin 4, Tar Krisztián, Szabó Dávid és Şeica Laurenţiu. A vendégcsapat legeredményesebb játékosai: Burlacu 28, Tudor 19, Szíjártó 13, Dogaru 10.