szombat, április 21, 2018

Ungvári Evelin nyert Zilahon

Az ország legjobb ifjúsági 3-as korosztályú asztaliteniszezői találkoztak Zilahon, a sportági szövetség Top 12 elnevezésű tornáján. A lányok mezőnyében a körmérkőzéses rendszerben zajlott versenyt a Marosvásárhelyi Iskolás Sportklub asztaliteniszezője, Ungvári Evelin nyerte meg, aki tizenegy mérkőzéséből tízen tudott diadalmaskodni. A marosvásárhelyi játékos egyetlen vereségét szoros meccsen, a korosztályban legnagyobb ellenfele, a kézdivásárhelyi Mike Boróka ellenében szenvedte el, aki kilenc győzelemmel és két vereséggel a dobogó második fokát foglalta el, míg a harmadikon a Konstancai Sportiskola versenyzője, Bianca Meiroşu végzett. A Marosludasi Mureşul két sportolója, Andreea Teglaş és Moldován Szidónia a nyolcadik, illetve a kilencedik helyen fejezte be a megmérettetést. 

A román serdülőcsapat színeiben Evelin augusztusban részt vesz a franciaországi Strasbourgban megrendezendő Európa-bajnokságon. Az idény során folyamatosan jó teljesítményt nyújtott a belföldi megmérettetéseken – hiszen a Top 12 tornán aratott győzelme mellett korábban egyéniben és vegyes párosban is országos bajnok lett – , így már akkor bebiztosította helyét a válogatott keretében.

Ungvári Evelint Romeo Lupaşcu készítette fel a zilahi tornára (is), de a versenyre édesanyja, az egykor szintén asztaliteniszező Ungvári Imola kísérte el.