kedd, május 22, 2018

UEFA Futsal Kupa: nem jutott be a döntőbe a Győr

A Rába ETO 6-1-re kikapott a Sporting CP csapatától az UEFA Futsal Kupa négyes döntőjének első napján, így vasárnap, a lapzártánk után kezdődött mérkőzésen a bronzéremért lépett pályára az FC Barcelona ellen.

A győriek jóvoltából először szerepel magyar együttes a sorozat négyes döntőjében. 

A spanyol Javier Rodríguez irányította meglepetéscsapat bizonytalanul kezdett, a kétszeres ezüstérmes portugálok az első percben vezetést szereztek, a harmadikban pedig már két gólra nőtt az előnyük. A pontosabban és határozottabban futballozó Sporting a szünetig még háromszor talált a győriek kapujába, az ötödik gól üres kapuba esett négy másodperccel a játékrész vége előtt.

A második félidőben kiegyenlítettebb volt a játék, a Sporting nem támadott akkora lendülettel, mint az első húsz percben, az ETO pedig többször jutott el lövésig, és néhány ígéretes helyzetet is kialakított. A szépítő találatot Sáhó Kristóf szerezte a 35. percben. A végeredmény a 38. percben alakult ki Dieguinho találatával. 

A döntőben a tavaly is finalista Sporting a késő esti spanyol elődöntő nyertesével, a címvédő Inter Movistarral mérkőzött tegnap késő este, a bronzmérkőzés után.

 

Eredményjelző

Teremlabdarúgó UEFA Futsal Cup, elődöntő: Sporting CP (portugál) – Rába ETO 6-1 (5-0)

Gólszerzők: Alex Merlim (1.), Cardinal (3., 11.), Cavinato (13.), Diogo (20.), Dieguinho (38.), illetve Sáhó (35.).

A másik elődöntőben: Inter Movistar FS (spanyol) – FC Barcelona (spanyol) 2-1 (1-0)