vasárnap, május 27, 2018

A Tompa Miklós Társulat októberi műsorrendje

Bemutatók és további előadások

Szerdai lapszámunkban tettük közzé a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata közelgő premierjének részleteit. William Shakespeare Macbeth című tragédiáját Keresztes Attila rendezésében, Szabó Lőrinc fordításában láthatja a közönség október 13-án, pénteken 19 órától a nagytermi stúdiótérben – a bemutatóra a Bernády György-mecénásbérlet érvényes, az előadás 18 éven felülieknek ajánlott. A premiert követően – október végéig – a társulat közleménye szerint további öt előadást tekinthet meg a publikum, ezek sorrendben a következők: 

Október 14-én, szombaton, valamint 15-én, vasárnap, mindkét alkalommal 19 órától ismét a Macbeth van műsoron a nagyterem színpadán berendezett stúdiótérben.

Október 17-én, kedden 19 órakor a Radu Afrim rendező által jegyzett, több díjat is elnyert Retromadár blokknak csapódik, és forró aszfaltra zuhan című színdarabot láthatják az érdeklődők a nagyteremben. Az előadás időtartama 3 óra 10 perc (egy szünettel).

Október 29-én, vasárnap 17 órától a Christine Rinderknecht által szerzett Stresszfaktor_15 című ifjúsági előadás van műsoron Csáki Csilla rendezésében az underground teremben. A produkció időtartama: 1 óra 30 perc.

Október 31-én, kedden 19 órától ismét premier! Sütő András méltán közismert drámáját, az Egy lócsiszár virágvasárnapja című alkotást tűzte műsorra a társulat. A Sebestyén Aba által rendezett produkció bemutatójára a reformáció 500. évfordulója alkalmából kerül sor a színház nagytermében. A premierre a Bernády György-mecénás- és Kemény János-bemutatóbérletek érvényesek.