szerda, május 23, 2018

Testvéreit fogadta Makfalva község

Első alkalommal szerveztek disznóvágásos találkozót Makfalván (Fotó: Facebook.com)

Jó hangulatú találkozóra hívta a múlt hét végére testvér- és partnertelepüléseit Makfalva község. 

Így csütörtökön már fogadhatták a magyarországi Sárospatak, Alattyán, Kőtelek, Tiszasülly, Jászladány és a felvidéki Berzéte küldöttségeit, Csákvár és Püspökladány nem tudott megjelenni, de jelen volt Boldog István, a Fidesz-KDNP Jász-Nagykun-Szolnok megyei országgyűlési képviselője, míg Erdélyből Szatmár, Hargita, Maros és Kolozs megyei kollégák – értesültünk Vass Imre házigazda polgármestertől.

A mintegy félszáz vendég jelenlétében pénteken disznóvágásra került sor, egy állatot erdélyi, egyet pedig anyaországi módra perzseltek meg és dolgoztak fel. A vendégek szabadidős programként meglátogatták a parajdi sóbányát és az élményfürdőt, egyesek a Bucsin-tetőig utaztak, majd Makfalván a helyi múzeumot és képtárat tekintették meg. Szombat este mindannyian részt vettek a makfalvi fiatalok által szervezett kosaras farsangi bálon, ahol kitűnő zene mellett jól szórakozhattak. A vendégek egy-egy nyereménycsomagot is felajánlottak a bálon, egy berzétei vállalkozó például egy háromnapos pihenőt kínált fel saját pozsonyi szállodájában, a nyereményt az év bármelyik időszakában értékesítheti a boldog nyertes.

Vass Imre elmondta: a rendezvény célja az volt, hogy barátaikkal egy külön erre az alkalomra szánt hétvégén találkozni tudjanak, közösen szórakozzanak, beszélgessenek, figyeljenek egymásra, hisz a község jeles ünnepén, a székely majálisokon erre kevesebb az idő. Ezért első alkalommal szerveztek disznóvágásos farsangi találkozót, és az elégedett vendégek elutazásuk előtt már letették meghívóikat, azaz már most jelezték, hogy mikor látnák szívesen a küküllőmentiek viszontlátogatását.