hétfő, június 25, 2018

Tegyük boldoggá a karácsonyt!

Advent kezdetével megkezdődik a készülődés a karácsonyra, az új évre. Az elmúlt két évhez hasonlóan szeretnénk az adventi várakozásban a figyelmet a havadtői Családotthonra fordítani, hogy újra boldogabbá tehessük az ott cseperedő fiatalok karácsonyát – és ezáltal a saját karácsonyunk is boldogabbá váljon úgy, ahogy azt már többen megtapasztalhattuk. Tavaly öt országból kapcsolódtak be a gyűjtésbe, aminek köszönhetően közel 1200 eurónyi összegű készpénzt, kétautónyi ruhát, tanszert, tartós élelmiszert vihettünk karácsonykor Havadtőre. Emellett pedig többen személyesen is ellátogattak az otthonba, további adományokat szállítva.

Sajnos, a tavalyihoz hasonlóan, az idei advent elég kellemetlenül kezdődött a házban, mivel 180 fej káposztát loptak el a közösség kertjéből. Ezeket a zöldségeket maguk a lakók ültették és ápolták. A behatolók az éléskamrát is kiürítették. Ez is mutatja, hogy égető szükség van a kerítés felépítésére, amire már gyűjtöttünk. Az eddig összegyűlt pénzből elkészült a topográfiai felmérés, most várják az engedélyezést. A kivitelezéshez viszont még nincs meg a teljes összeg. 

Ezért ezúttal gyűjtést hirdetünk pénzadományokra a kerítés felépítésére. Továbbá, aki tárgyi adománnyal szeretne bekapcsolódni a gyűjtésbe, attól tartós élelmiszert, édességet, tisztálkodó- és tanszereket várunk. Ruhákból most már úgy néz ki, hogy van elég egyelőre. 

Aki pénzbeli adománnyal szeretne a kezdeményezéshez csatlakozni, megteheti, az alábbi számlára utalva a pénzt közvetlenül az otthonnak vagy készpénzben átadva a szervezőknek. (Ez utóbbi esetben nem kerül levonásra banki kezelési költség, így a teljes összeg eljuthat a fiataloknak. – Sebesi Ildikó IBAN: RO45RZBR 0000 0600 0398 9775 Raiffeisen Bank SA). 

Az akció december 20-ig tart, hogy idejében a karácsonyfa alá kerülhessenek az ajándékok Havadtőn. Előre is köszönjük, hogy segítetek mosolyt csalni a legrászorultabb magyar gyermekek és fiatalok arcára!

Csatlakozzatok a kezdeményezéshez a Facebookon is, és osszátok meg barátaitokkal, ismerőseitekkel! 

Áldott karácsonyt mindenkinek!

Elérhetőségek: 

Marosvásárhelyi adományok elhelyezése – Demeter Irén: irendemeter@yahoo.com; 0745-610608 és Kiss Csilla: csillarenata@gmail.com; 0741-050960 

Magyarország, nemzetközi adakozók – Demeter Dorka: valaszut_2002@yahoo.com 

Demeter Dorka