hétfő, április 23, 2018

Távolodik a felsőház

Hiába a bizakodás a marosvásárhelyi táborban: bár a Medicina CSU az előkészületi mérkőzések során többször is legyőzte a lugosiakat, ezúttal három játszmában a bánságiak bizonyultak jobbnak. Képünk egy korábbi, hazai mérkőzésen készült. Fotó: Nagy Tibor

Vereséget szenvedett Lugoson, a közvetlen ellenféllel a rájátszás felsőházába jutásért vívott csatában a Marosvásárhelyi CSU Medicina női röplabdacsapata. Ezzel csupán két győzelemmel zárta az alapszakasz első felét Predrag Žucović együttese, ami azt jelenti, hogy túlságosan merésznek bizonyult – legalábbis eddig – a felsőházba jutás álma.

Pedig a lugosiakat az előkészületi mérkőzések során többször is sikerült legyőznie a marosvásárhelyi csapatnak. Ezúttal azonban három játszmában a bánságiak bizonyultak jobbnak. Az első játszma még kiegyensúlyozott volt. Bár többnyire Lugos vezetett egy-két ponttal, a Medicina mindannyiszor ledolgozta a hátrányt, és 22-22-re is egyenlített. Aztán 24-22-nél mentett egy szettlabdát, azonban a következő nyitást Iancu elhibázta, ami a játszma elveszítésével volt egyenértékű.

A második és harmadik játszmákban aztán már egyértelműen hazai fölény alakult ki, 8-9 pontos lugosi vezetéssel, amit már nem lehetett behozni.

A Medicina számára Iancu és Dobriceanu szereztek 9-9 pontot, ebből hármat, illetve kettőt sáncolással, Iancu egyet nyitásból. Butereznek 8 pontja gyűlt ki (1 sánc), Varga Eliza pedig 7 pontot gyűjtött, egyet közvetlenül nyitásból. 

A női röplabdabajnokság szombaton a visszavágók első fordulójával folytatódik, ennek keretében a Medicina Kolozsvárra, a sereghajtóhoz látogat.

 

Jegyzőkönyv

Női röplabda A1 osztály, 9. forduló: Lugosi CSM – Marosvásárhelyi CSU Medicina 3:0 (25:23, 25:18, 25:17)

Lugos, Ioan Kunst Ghermănescu sportcsarnok. Vezette: Cristian Cristea (Bukarest), Georgiana Giurgatu (Bukarest). Ellenőr: Mihai Vlădescu (Brassó).

Lugosi CSM: Bălae, Jakić, Pintea, Cvetičanin, Roman, Svanszka (Canea, Panţîru). Liberó: Rotaru.

CSU Medicina: Dobriceanu, Diţu, Varga, Buterez, Iancu, Babaş (Cauc, Străchinescu, Mocan, Ioan, Arniceru). Liberó: Molnar (Rancz).

 

Eredményjelző

A női röplabda A1 osztály 9. fordulójában: Jászvásári Penicilina – Bukaresti CSM 0:3, Balázsfalvi Alba Volei – Temesvári Agroland 3:0, CSM Târgovişte – Kolozsvári U 3:0, Bákói Ştiinţa – Bukaresti Dinamo 3:0, Lugosi CSM – Marosvásárhelyi CSU Medicina 3:0.