vasárnap, április 22, 2018

Támogatnák a fiatalokat alkalmazó cégeket

A szenátus hétfőn, első házként, egyöntetű szavazattal elfogadott egy törvénytervezetet a 2018–2020-as időszakra, amelynek értelmében támogatás jár azoknak a cégeknek, amelyek fiatalokat alkalmaznak a mezőgazdaságban, akvakultúrában és élelmiszeriparban. A Szociáldemokrata Párt (PSD) két tagja, Doina Silistru szenátor és Ioan Munteanu képviselő által kezdeményezett és a Szociáldemokrata Párt, illetve a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) 60 másik tagja által támogatott tervezet szerint a támogatás 12 hónapig jár azoknak a cégeknek, amelyek a 40 évesnél fiatalabb személyeket alkalmaznak. 

A mezőgazdasági bizottság módosító javaslatainak értelmében havi 1 000 lej támogatás jár, hogyha a fenti területen működő cég által alkalmazott fiatalnak felsőfokú, 750 lej, hogyha középfokú végzettsége van és 500 lej, hogyha képesítés nélküli. 

A szerződést meghatározatlan időre kell kötni, és csak abban az esetben érvényes, hogyha a fiatal nem részesült az elmúlt egy évben más, hasonló támogatási formában. (Agerpres)