vasárnap, május 27, 2018

Szevasz, világ!

Szeptember 22-e, péntek van. Ülök a számítógép előtt, és azon dilemmázom, van-e egyáltalán értelme írni, hiszen holnap úgyis világvége lesz. Már megint. És ez az írás amúgy is csak a jövő hét elején jelenik meg. Egy összeesküvés-elmélet szerint ugyanis 2017. szeptember 23-án „elérkezik hozzánk a halál”. Azaz a rejtélyes kilencedik bolygó, melyről nagyon sokan azt feltételezik, hogy nem más, mint a titokzatos és legendás halálbolygó, a Nibiru vagy X-bolygó. 

Az „X-bolygó: a 2017-es érkezés” című könyv szerzője és kutatója, Dacid Meade azt állítja, hogy az idén „fellebben a fátyol” a rejtélyes kilencedik bolygóról. Szerinte a globális hatalmi elit már régen tud erről, a NASA rengeteg titkos felvételt készített már arról az objektumról, ami szép lassan közelít a Naprendszer felé, és amit még titkolnak az emberek elől, bár állítólag Amerika-szerte speciális, sugárzásnak is ellenálló, mélyen a föld alá telepített óvóhelyeket kezdtek építeni a világ fontosabb emberei számára.

A könyv szerint a közeledő Nibiru jelei az egyre nagyobb és pusztítóbb földrengések, az egyre melegebb hőhullámok, és a minden eddiginél nagyobb viharrendszerek. A szélsőséges időjárás csak részben köszönhető a globális felmelegedésnek és az üvegházhatást okozó gázoknak. Az igazi ok még a Naprendszeren túl van, azonban már ilyen távolságból is komoly hatással bír a bolygónkra.

Meade azt is leírta, hogy a Nibiru a Nap felől érkezik majd, és lesz egy olyan pont, amikor teljesen kitakarja azt, és az árnyéka a Földre vetül. Emiatt hirtelen többnapos sötétség borul ránk, és az emberek azt fogják gondolni, hogy soha többé nem kel fel a nap.

A NASA és a Washington Post szerint a Nibiru-elmélet kacsa, amely bibliai szövegekre hivatkozva vetíti előre a világ végét, amivel már lassan húsz éve riogatják az embereket. Eredetileg 2003-ra, aztán 2012-re jósolták, most meg 2017. szeptember 23-ra. 

Az is kérdés, hogy az óvóhelyre menekített „fontos emberek” túlélnék-e az egészet, vagy az emberiség végleg kihal.

Szevasz, világ! Legközelebb már a hazai államigazgatásról beszélünk. Ami maga egy katasztrófa.