csütörtök, május 24, 2018

Szétesőben a City’us

Kikapott Temesváron a Marosvásárhelyi City’us teremlabdarúgó-csapata. A valódi hír azonban nem ez, hisz a papírforma érvényesült, bár titokban reménykedtünk, hogy nem így történik. A hír az, ami miatt aztán már titokban sem mertünk reménykedni a jó eredményben, hogy lassan játékosok nélkül marad a marosvásárhelyi csapat. A napokban a City’usnak még három válogatott játékosáról írtunk, nos, a szomorú tény, hogy mostanra egyetlenegy maradt. Nem azért, mert a marosvásárhelyiek két legtapasztaltabb és legképzettebb játékosát kizárták volna a címeres mezes keretből, hanem azért, mert Stoica és Csoma Alpár megelégelték, hogy ingyen játsszanak, és kérvényezték szerződésük érvénytelenítését. Ilyen körülmények között pedig most már a City’usnak csak egyetlen „célkitűzése” lehet a bajnokságban: befejezni az idényt. Ez pedig önmagában sem lesz könnyű, hisz azért a kiszállások pénzbe kerülnek, a hazai meccseken pedig ki kell fizetni a játékvezetést és egyéb szervezési költségeket, miután a klub – néhány nagyszájú populista helyi tanácsos aknamunkája miatt – teljesen támogatás nélkül maradt.

Ami pedig a temesvári mérkőzést illeti, a marosvásárhelyi „óvoda” megpróbált felnőni a feladathoz. Balszerencséjére a temesváriak nagyon gyorsan fel tudták törni a vendégvédelmet, és a 3. percben kétszer is betaláltak. Ezt követően is Temesvár uralta a mezőnyt, ám a ritka ellenakciók egyike végén a kapu elé rúgott labda Šimićről pattant át Molinán (micsoda irónia, hogy az Informatica mostani kapusa volt a kevesebb mint két hónapja játszott marosvásárhelyi mérkőzésen a City’us döntetlenjének egyik kulcsfigurája, még marosvásárhelyi mezben), s ezzel sikerült a vendégeknek szépíteni. Lassan azonban egyértelmű volt, hogy sokáig nem lehet tartani a frontot, és Felipe újabb gólja után taktikát váltott a City’us. Duque állt be kapusmezben, és a létszámfölényes City’us megpróbálta altatni a játékot, sikerrel húzva ki a félidő végéig.

A második félidőt a City’us végig vészkapussal játszotta, ezúttal Togannal az álkapus szerepében, és figyelemre méltó, hogy csak egy gólt kapott az üresen maradt kapuba, hatalmas balszerencse következtében. A 33. percben Ţipău lövése a kapufáról pattant egyenesen Felipe elé, aki kapásból küldte az egész pályán át az őrizetlen hálóba. Ezenkívül többnyire jól tartotta a labdát a City’us, s bár nagy veszélyt nem jelentett Molina kapujára, sikeresen akadályozta meg, hogy megszégyenítő vereséget szenvedjen, mi több, Covaci-nak szépítenie is sikerült az utolsó percben.

Lapzárta után a City’us Aradon játszik a Románia-kupa nyolcaddöntőjében a bajnokságban nem szereplő Simándi Şoimii ellen.

 

Jegyzőkönyv

Teremlabdarúgó 1. liga, 18. forduló: Temesvári Informatica – Marosvásárhelyi City’us 5-2 (3-1)

Temesvár, Constantin Jude csarnok. Vezette: Bogdan Sorescu (Piteşti), Georgian Ionescu (Buzău). Tartalék: Florin Anca (Déva). Ellenőr: Sorin Vădana (Kolozsvár).

Informatica: Molina – Thiago Marques, Savio, Fernando, Felipe (Rakić, Šimić, Ilaş, Lupu).

City’us: Cătinean – Duque, Covaci, Küsmödi, Togan (Csala, Ţipău, Boroş, Iszlai, Nagy, A. Pop).

Gól: Felipe (3., 14., 21., 33.), Savio (3.), illetve Šimić (5. – öngól), Covaci (40.).

Sárga lap: Molina (28.), Rakić (38.), illetve Duque (2.).

A teremlabdarúgó 1. liga 18. fordulójának további eredményei: Kolozsvári Clujana – Galaci United 1-4, Dunărea Călăraşi – Resicabányai Munkás 6-2, Sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC – Kézdivásárhelyi SE 2-4, Jászvásári Poli – Székelyudvarhelyi FK 1-11. A Dévai Autobergamo állt. Előrehozott mérkőzésen: Jászvásári Poli – Resicabányai Munkás 7-0.